Steaua poate rezolva în această săptămână a treia achiziție. Daniel Oprița e încrezător că atacantul străin va semna

Răzvan STÎNGĂ 31 Jan. 2022, 15:06 Liga 2
Steaua poate rezolva în această săptămână a treia achiziție. Daniel Oprița e încrezător că atacantul străin va semna

Steaua este printre echipele din Liga 2 cu cele mai puține schimbări la nivel de lot din această perioadă de transferuri, iar situația nu se va schimba nici în zilele următoare, până la reluarea campionatului. În Ghencea mai poate ajunge un fotbalist, un atacant, în acest moment fiind purtate negocieri.

Un posibil ultim transfer pregătit de Steaua depinde și de alte rezilieri 

Daniel Oprița, antrenorul Stelei, a recunoscut că bugetul clubului este limitat, iar faptul că nu s-a ajuns la un acord cu jucătorii care nu mai sunt doriți, Alexandru Zaharia, George Călințaru, Liviu Băjenaru și Ovidiu Morariu, a contat mult în vederea transferului dorit. Ar fi vrut ca măcar cu doi dintre cei de pe lista neagră să se ajungă la un acord, pentru ca o parte din bani să fie adăugați în contractul pregătit pentru vârful străin.

Deocamdată, negocierile continuă, iar Steaua ar putea, în cele din urmă, să îl prezinte și pe fotbalistul cerut de Daniel Oprița. Cert este că, pentru a mai regla cât de cât bugetul, formația din Ghencea nu a mai forțat nici plecarea în Turcia pentru cantonament, pe lângă faptul că situația pandemică este una complicată.

Nu am luat foarte mulți jucători, am mai renunțat la câțiva, spunând că nu mă voi mai baza pe ei (n.r. – Alexandru Zaharia, George Călințaru, Liviu Băjenaru și Ovidiu Morariu). Ei se antrenează separat, aparțin de club, nu au fost reziliate contractele și ne-a fost destul de greu să aducem alți jucători, pentru că bugetul nu ne-a permis. Mai purtăm discuții cu un atacant străin, în mare ne-am înțeles cu el, dar să vedem dacă putem să rezolvăm săptămâna aceasta.

Bugetul nu ne permite… ne așteptam să reziliem cu doi jucători dintre cei pe care i-am anunțat că nu mai am nevoie de ei, lucrul acesta nu s-a întâmplat. Am decis să nu mai mergem în cantonament, în ideea că vom mai putea achiziționa cel puțin un jucător, dar așteptăm să vedem ce decizie luăm”, a declarat Daniel Oprița la Metropola TV.

Matko Babic, atacantul străin dorit de Steaua 

Deși Oprița nu a făcut public numele atacantului, fotbalistul urmărit de Steaua este Matko Babic, potrivit PlaySport, un croat de 23 de ani care acum evoluează în Cipru. Născut la Zagreb, fotbalistul dorit de ”militari” are 1.84 m și joacă pentru AEL Limassol, unde a fost împrumutat de PAEEK, tot o grupare cipriotă.

În actualul sezon, Matko Babic a prins 16 meciuri și a marcat de numai trei ori. Înainte să ajungă în Cipru, atacantul a jucat doar în Croația, la echipe precum NK Rudes, NK Lokomotiva sau HNK Rijeka, și a mai avut o experiență în Cehia, la MFK Karvina.

În 2020, Babic a câștigat Cupa Croației, cu HNK Rijeka.

Până acum, Steaua i-a adus pe Cristian Bustea și Răzvan Andronic 

Două transferuri a făcut Steaua până acum, ambele anunțate în același timp și în a doua parte a lunii ianuarie. Sub comanda lui Daniel Oprița au ajuns Cristian Bustea (27 de ani, ex UTA), și Răzvan Andronic (22 de ani, ex CFR Cluj).

Foto: Steaua și AEL Limassol

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-remus-chipirliu-a-salvat-steaua-in-amicalul-cu-cs-afumati-atacantul-a-fost-din-nou-erou-si-a-facut-diferenta-in-ultimele-10-minute-19217821

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-al-doilea-amical-prima-victorie-pentru-steaua-in-perioada-de-pregatire-succes-lejer-al-militarilor-in-testul-cu-cs-tunari-19217086

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-in-pericol-sa-anuleze-cantonamentul-din-antalya-planul-perioadei-de-pregatire-a-suferit-modificari-dar-sunt-negocieri-avansate-pentru-doua-transferuri-importante-daniel-oprita-ne-19216500

Răzvan STÎNGĂ 31 Jan. 2022, 15:06 Liga 2
Pe aceeași temă