Steaua țintește sus și vrea să facă un transfer important. Sota Mino, unul dintre cei mai buni mijlocași din Liga 2, pe lista ”militarilor”

Andrei PASCU 14 Jun. 2021, 15:19 Liga 2

Steaua nu s-a ferit să recunoască faptul că vrea să facă mai multe transferuri importante în această vară, după ce a urcat în Liga 2. Dacă în Liga 3 au adus jucători cu nume, acum ”militarii” se pregătesc de mutări și mai interesante. Un prim fotbalist pe care vor să îl ia este niponul Sota Mino (26 de ani).

Steaua îl vrea pe Sota Mino de la Metaloglobus 

Mijlocașul joacă în acest moment chiar în Liga 2, la Metaloglobus. Datorită evoluțiilor bune din sezonul trecut, Steaua s-a interesat de el și vrea să îl transfere, potrivit Antena Sport. Japonezul venit în România în urmă cu aproape trei ani, a jucat în campionatul precedent în 25 de partide, 24 în Liga 2 și una în Cupa României.

De altfel, în totalul perioadei petrecute la Metaloglobus, Sota Mino a strâns 59 de partide. Înainte să sosească în țara noastră, a jucat în primă fază în țara natală, la Lagend Shiga, iar apoi a evoluat pentru două formații din Malta, Fgura United FC și Gharghur FC.

Fostul antrenor al Metaloglobusului, Gabriel Manu, vorbea la superlativ despre Sota Mino, pe care îl vedea chiar în Liga 1. Așa cum este specific fotbaliștilor niponi, mijlocașul este foarte perseverent și calculat în privința obiectivelor care i se trasează.

Pe lângă o posibilă mutare în Liga 1, iată că japonezul poate rămâne, totuși, în Liga 2, dar poate schimba echipa dacă va alege să semneze cu Steaua.

Dacă vă uitaţi şi pe InStat, are nişte cifre incredible. Este un jucător pe care l-aş numikamikaze’. Când îi dai o sarcină de joc, el nu se lasă până nu o respectă, indiferent de situaţie. Nu-l interesează!

Joacă mai mult de sută la sută fiecare meci şi cred că el va merge cu siguranţă în Liga 1 pentru că are calitate şi valoare”, declara Gabriel Manu despre Sota Mino.

Contractul cu Daniel Oprița nu a fost prelungit deocamdată 

Steaua are de rezolvat și alte aspecte ce țin de echipă, pe lângă transferuri. Trebuie să ajungă la un acord cu antrenorul Daniel Oprița, al cărui contract expiră la finalul lunii iunie. Clubul a lăsat impresia că vrea să continue cu el și în Liga 2, pentru că i-a înaintat o ofertă, chiar înainte de finalul efectiv al campionatului trecut.

Nu s-a ajuns la un acord, pentru că Daniel Oprița nu a acceptat contractul primit, astfel că va avea loc o nouă serie de negocieri. Cert este că antrenorul vrea la rândul său să continue, dar cu prima ofertă nu a fost de acord.

(N.r. – De ce a refuzat prima propunere) Era vorba de o mică mărire, am fost dezamăgit pentru că mai mult eu am făcut discuțiile, nu-l lași până în ultima zi dacă vrei pe cineva. Eu așa aș face cu un jucător pe care-l doresc. Discut cu domnul comandant, cu președintele comisiei, sunt mai mulți oameni. cred că lucrurile se vor rezolva, a fost o reacție la cald atunci după meci”, a precizat Daniel Oprița la începutul lui iunie.

În plus, Steaua este pe ultima sută de metri în ceea ce privește o posibilă cedare a pachetului majoritar de acțiuni către o parte privată. Dacă va reuși să atragă un investitor privat în proiect, atunci poate avea drept legal de promovare în Liga 1. Dacă acest aspect nu se va întâmpla, atunci nu poate urca în prima divizie în sezonul următor cel puțin, chiar dacă va termina pe locurile promovabile.

Situația e unu la unu cu cea de la SCM Gloria Buzău din ultimii ani. Buzoienii sunt însă la un pas să facă anunțul cedării pachetului majoritar către un privat, în această vară.

Foto: Leczki Jozsi și Eduard Vînătoru (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică și Gheorghe Flușter (Sport Pictures)

 

Andrei PASCU 14 Jun. 2021, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă