Steaua reacționează și cere măsuri împotriva comentatorilor de la DigiSport care au făcut bășcălie de conducerea clubului și de echipa lui Daniel Oprița la meciul pierdut cu FK Miercurea Ciuc

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Aug. 2022, 15:50 Liga 2
Steaua reacționează și cere măsuri împotriva comentatorilor de la DigiSport care au făcut bășcălie de conducerea clubului și de echipa lui Daniel Oprița la meciul pierdut cu FK Miercurea Ciuc

La aproape două zile distanță de la disputarea meciului cu FK Miercurea Ciuc, pierdut la un scor umilitor de Steaua, cu 0-4, chiar în Ghencea, clubul bucureștean reacționează.

Nu o face față de jocul și rezultatul înregistrat de jucătorii antrenați de Daniel Oprița, ori față de scandările xenofobe ale unora dintre suporteri, ci față de maniera în care comentatorii postului DigiSport au vorbit despre echipă și club în timpul partidei desfășurate marți seară. Totodată, clubul face precizări că la respectivul joc au fost mult mai mulți suporteri prezenți în tribune decât au transmis anumite site-uri de știri.

Reacția clubului Steaua față de maniera în care Ionuț Angheluță și Cătălin Cârnu au comentat jocul, în special în repriza a doua, când scorul căpătase proporții, a venit mai degrabă datorită atitudinii de pe rețelele sociale luată de suporteri, nu neapărat fiindcă clubul s-ar fi sesizat singur. ”Sunt câteva din afirmațiile care au creat stupoare printre suporterii steliști”, precizează Steaua în comunicat, semn că reacția aceasta a venit în urma presiunii puse de suporteri inclusiv pe club.

Steaua cere măsuri împotriva comentatorilor de la DigiSport care au făcut bășcălie de echipa lui Daniel Oprița la jocul cu FK Miercurea Ciuc

Steaua susține că la meciul cu FK Miercurea Ciuc au asistat 2.400 de spectatori, dintre care 1.747 au achitat bilet, iar restul au fost abonați, parteneri sau invitați.

Totodată, clubul aduce reproșuri comentatorilor Ionuț Angheluță și Cătălin Cârnu, de la DigiSport, post pe care Steaua îl scrie cu litere mici, dar căruia îi cere să ia măsuri împotriva colaboratorilor săi, care au denigrat numele echipei, făcând bășcălie de el în special în repriza secundă a întâlnirii cu FK Miercurea Ciuc. Clubul dă și câteva exemple.

Tot în acest comunicat, Steaua transmite că antrenorul principal Daniel Oprița și stafful său au parte de încredere și susținere, dar și că se încearcă găsirea unei soluții pentru ca echipa să aibă dreptul de a putea promova în prima ligă, iar marca, numele și palmaresul Stelei să fie protejate.

Comunicatul clubului Steaua:

”PRECIZĂRI!!!
1. La partida susținută marți, 23.08.2022, pe stadionul Steaua, dintre Steaua București și Csikszereda Miercurea Ciuc, au asistat în jur de 2400 de spectatori.
Au fost vândute 1747 bilete, iar ceilalți fani prezenți au fost posesori de abonamente, parteneri și invitați ai clubului nostru. Menționăm că în prima etapă a sezonului, Steaua-Metaloglobus, au fost prezenți în jur de 3500 de fani.
Facem aceste precizări, ținând cont că pe unele site-uri au fost publicate articole, care relatau că la partidele susținute de echipa Steaua București au fost prezenți mai puțini spectatori decât în realitate.
2. Remarcile făcute de comentatorii digisport, în timpul partidei mai sus menționate, sunt greu de înțeles. „Oprița va fi evaluat la sectoare și plantoane sau mai degrabă jucătorii”, „Și noi echipa presei avem obiectiv, față de CSA Steaua”, „O să vină un comandant care o să taie bugetul” sunt câteva din afirmațiile care au creat stupoare printre suporterii steliști. Mai mult decât atât, remarcile celor doi comentatori, Ionuț Angheluță și Cătălin Cârnu, au fost denigratoare și au adus atingere imaginii clubului nostru.
Considerăm că un trust media precum digisport, trebuie să ia măsuri urgente, iar viitoarele dispute ale echipei noastre să fie comentate de către profesioniști, care să relateze echidistant momentele jocului.
3.Daniel Oprița și staff-ul său au parte de toată încrederea și susținerea din partea clubului nostru, iar afirmațiile precum că proiectul echipei de fotbal ar fi la un moment de răscruce sunt total nefondate, ținând cont că atât la nivelul clubului Steaua, cât și la nivelul Ministerului Apărării Naționale, se fac toate eforturile pentru găsirea formei legale, astfel încât echipa de fotbal STEAUA BUCUREȘTI să aibă dreptul de a putea promova în Liga I, și totodată să fie protejate marca, numele și palmaresul Stelei.
4. Nu în ultimul rând, atenționăm toate entitățile, care sprijină, prin toate mijloacele, un alt club, care își atribuie ilegal imaginea și notorietatea brandului Steaua București, că ne rezervăm dreptul de a recurge la căile legale, în cazul în care constatăm că situația se va repeta.
!!! Reamintim tuturor că există o hotărâre definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, din decembrie 2014, care a stabilit definitiv și irevocabil că Steaua București nu a cedat niciodată patrimoniul său (marca, numele sau palmaresul) către o altă entitate juridică.
Mai mult decât atât, în decembrie 2016, clubul care se folosește de imaginea Stelei, a primit din partea Curții de Apel București o decizie prin care i se interzice să folosească fără acordul clubului nostru, semnele „Steaua”, „Steaua Bucureşti” sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive”, sună comunicatul clubului Steaua.

Foto: AS47

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Aug. 2022, 15:50 Liga 2
Pe aceeași temă