Steaua – Poli Iași, derby pentru șefie în play-off! Moldovenii, neînvinși de aproape jumătate de an, rămân în fruntea Ligii 2 și în cazul unei remize

Narcis POHOAȚĂ 11 Apr. 2023, 02:27 Liga 2
Steaua – Poli Iași, derby pentru șefie în play-off! Moldovenii, neînvinși de aproape jumătate de an, rămân în fruntea Ligii 2 și în cazul unei remize

Etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2 se încheie marți seară, 11 aprilie, cu derby-ul Steaua – Politehnica Iași, echipele de pe primele două poziții în clasament.

Detronată de Poli după etapa a doua a play-off-ului, în urma eșecului de la Galați cu scorul de 2-3 cu SC Oțelul, Steaua poate reveni în fruntea ierarhiei doar în cazul unui succes în derby-ul de marți. De cealaltă parte, moldovenii au și varianta remizei pentru a rămâne pe locul 1, iar un succes în Ghencea ar mări ecartul la patru lungimi față de trupa lui Daniel Oprița.

Poli Iași, învinsă de Steaua în precendentele două meciuri, ambele disputate în Ghencea

Dincolo de miza de moment, șefia grupei de promovare, Poli Iași este obligată să nu piardă în Ghencea dacă vrea să păstreze un avans cât de cât liniștitor față de urmăritoarele SC Oțelul și Dinamo. Iașiul are cinci puncte în fața gălățenilor pierzători pentru a doua oară în play-off, iar ”câinii” s-au apropiat la șase lungimi, după ce la un moment dat ecartul era de 11 puncte.

În plus, ieșenii au și o revanșă de luat în fața Stelei, pe terenul căreia au pierdut precedentele două meciuri. Poli a făcut meciuri extrem de modeste în Ghencea atât în sezonul trecut, cât și în actuala stagiune, cedând în ambele confruntări: 1-3 în sezonul regular trecut și 1-2 actualul sezon regular, în septembrie 2022. Eșecul din toamna anului trecut a fost primul pentru Poli în sezonul în curs, în runda a 5-a, golurile fiind marcate atunci de Chipirliu (22) și Adi Popa (63), respectiv Plokhotnyuk (89), atacantul ucrainean plecând între timp din Copou la Slatina.

Poli Iași e neînvinsă de aproape jumătate de an

Ieșenii speră să continue în Ghencea perioada de invincibilitate începută în luna octombrie.

Poli nu a mai pierdut în campionat de aproape șase luni, ultimul eșec datând din 21 octombrie, 0-1 în deplasare cu CSM Slatina, la chiar meciul de debut pe banca tehnică a lui Leo Grozavu. De atunci, echipa din Copou a câștigat șapte meciuri și a remizat de trei ori în cele zece meciuri disputate, 8 în sezonul regular și două în play-off.

De cealaltă parte, Steaua vine după un eșec cu 2-3 la Galați, meci la finalul căruia antrenorul Daniel Oprița și-a criticat dur elevii, amenințând chiar cu plecarea sa. Ieșenii sunt puși în gardă de acest reazultat, fiind conștienți că Steaua nu poate repeta evoluția slabă din prima parte a întâlnirii de la Galați, când a încasat trei goluri.

Două dintre cele mai bune atacuri din campionat

Va fi un duel interesant între echipele cu cel mai bun atac al campionatului, Steaua – 42 de goluri marcate în cele 21 de meciuri jucate, respectiv a doua cea mai bună defensivă, după Slatina – Poli, cu 16 goluri primite. Apărarea Iașiului a dat însă și semne de slăbiciune în acest an, primind gol în toate cele cinci meciuri disputate. Pe de altă parte, Iașiul a marcat în fiecare joc din 2023, având al treilea cel mai bun atac din campionat, după Steaua și Dinamo.

Ieșenii sunt la București încă de sâmbătă

Faptul că Poli Iași a tratat cu maximă seriozitate meciul din Ghencea este demonstrat și de modul cum ieșenii au organizat deplasarea. Neputând să se antreneze toată săptămâna pe un teren de iarbă, ci doar pe zăpadă sau în sală, antrenorul Leo Grozavu a solicitat conducerii ca echipa să facă deplasarea la București cu trei zile înaintea partidei. Astfel, moldovenii au ajuns în partea de sud a țării încă de sâmbătă, cazându-se la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, unde s-au și antrenat până luni inclusiv.

Ieșenii au plecat spre București cu gândul la victorie, iar golgheterul Cătălin Hlistei a spus că și-ar dori să înscrie din nou, după ce a punctat cu Buzăul, în runda anterioară. ”Jucăm cu Steaua, o echipă care a fost pe primul loc majoritatea campionatului și sperăm să ne întoarcem cu cele trei puncte. De asta mergem acolo. Nu mergem să facem egal, vrem să ne facem jocul nostru și să câștigăm. Mi-aș dori să înscriu și în Ghencea. Îmi doresc în fiecare meci să-mi ajut echipa cu un gol sau o pasă de gol, dar cel mai important pentru noi este să luăm cele trei puncte”, a spus Cătălin Hlistei.

La rândul său, președintele Cornel Șfaițer a avut un mesaj scurt și concis în vestiar înaintea partidei din Ghencea: ”Vom juca pe un stadion formidabil, cu mulți spectatori în tribune, toată lumea va fi cu ochii pe noi. Trebuie să demonstrăm că merităm primul loc și promovarea în SuperLigă.”

Foto: Mihai Antonio Vasile / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cel-mai-bun-marcator-al-stelei-in-ultimele-sezoane-sincer-inaintea-derby-ului-cu-dinamo-nu-mi-pare-rau-ca-s-au-calificat-in-play-off-borna-pe-care-spera-sa-o-atinga-sub-comanda-lu-19266180

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iesenii-au-plecat-spre-capitala-cu-gandul-la-o-victorie-in-derby-ul-cu-steaua-catalin-hlistei-spera-sa-inscrie-si-in-ghencea-leo-grozavu-vorbeste-despre-arbitri-19266106

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-lui-gabriel-vasvari-tot-pe-gazon-mijlocasul-echipei-poli-iasi-a-inceput-scoala-de-antrenori-dar-nu-se-gandeste-inca-la-retragere-vreau-sa-am-un-punct-de-plecare-cand-ma-voi-lasa-19265531

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nemultumirile-lui-shayon-harrison-care-l-au-facut-pe-leo-grozavu-sa-l-lase-pe-al-treilea-golgheter-al-politehnicii-iasi-in-afara-lotului-la-meciul-cu-gloria-buzau-19265435

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-pus-in-vanzare-biletele-pentru-partida-cu-dinamo-19265738

Narcis POHOAȚĂ 11 Apr. 2023, 02:27 Liga 2
Pe aceeași temă