Steaua, la a treia încercare de a obține punct sau puncte în acest sezon în fața Universității Cluj. Ce spun Daniel Oprița și Mădălin Mihăescu înaintea jocului cu ardelenii

Marius ANGHEL 04 May. 2022, 00:54 Liga 2

E etapă intermediară în Liga 2 la mijlocul acestei săptămâni, iar Steaua este cea mai dezavantajată echipă din play-off de programul decis de televiziunile deținătoare de drepturi tv.

Trupa lui Daniel Oprița a jucat în încheierea rundei a 7-a, duminică, la Ploiești, cu Petrolul, iar în etapa a 8-a joacă la trei zile distanță tot un derby, cu ”U” Cluj, în Ghencea. Partida cu ardelenii are loc miercuri, 4 aprilie, de la ora 19:00.

Echipa lui Lincar, de exemplu, a jucat sâmbătă, pe Cluj Arena, cu Unirea Slobozia, un adversar considerat mai slab, însă în fața căruia a pierdut surprinzător.

Daniel Oprița speră ca a treia încercare să fie una cu noroc pentru Steaua în fața Universității Cluj

Steaua întâlnește în etapa a 8-a a play-off-ului singura echipă pe care a întâlnit-o de două ori în acest sezon și în fața căreia nu a scos niciun punct. A fost 1-0 în Ghencea pentru ”U” Cluj în sezonul regular și tot 1-0 pentru ardeleni și pe Cluj Arena.

Antrenorul Daniel Oprița spune că nu se gândește, din acest motiv, la o revanșă în fața Universității, ci doar își dorește o victorie, așa cum gândește înaintea oricărui meci.

”Asta a fost. Ne-am dorit, am încercat să jucăm, am pierdut cu același scor, cu 1-0. Hai să zicem că la meciul de acasă nici noi n-am avut foarte multe situații, nu am făcut un foc foarte bun, deși și atunci cred că echitabil era un rezultat de egalitate, un 0-0, la ce s-a jucat. La meciul de la Cluj, am dominat, am avut ocazii, poate am și fost dezavantajați, pentru că au fost niște decizii care au fost împotriva noastră. Dar asta a fost, a trecut, ne gândim la meciul de mâine și e ca orice meci, e clar că vrem să-l câștigăm. Sperăm să câștigăm, acum nu mai contează că e revanșă sau nu. Puteam să fie cu orice altă echipă cu care puteam să câștigăm de două ori contra lor și în al treilea ne-am fi dorit la fel, să câștigăm. Ne dorim, pentru că e U Cluj, o echipă de tradiție. Sperăm să vină și suporteri în tribune, să ne încurajeze, și să reușim să câștigăm”, a spus Oprița înaintea jocului cu ”U” Cluj.

”U” Cluj, singurul adversar din play-off în fața căruia Steaua nu a luat punct

Înaintea desfășurării etapei a 8-a a play-off-ului Ligii 2, Steaua ocupă locul 4, cu 46 de puncte, iar ”U” Cluj se situează pe poziția a 3-a, cu 54 de puncte. Doar cu o victorie în acest joc bucureștenii mai pot spera la o clasare mai sus de locul 4.

În sezonul regular, în etapa a 14-a, Steaua a pierdut pe teren propriu cu 0-1 meciul cu ”U” Cluj, după reușita lui Albert Hofman din minutul 72. În turul play-off-ului, a fost tot 1-0 pentru ardeleni, de această dată pe Cluj Arena, după reușita lui Florian Haită din minutul 10.

Contra celorlalte adversare din play-off, singurele din acest sezon de Liga 2 pe care le-a întâlnit până acum de două sau de trei ori, Steaua a înregistrat următoarele rezultate: 0-2 și 0-0 la Ploiești și 2-1 în Ghencea cu Petrolul, 1-0 la Mediaș și 1-4 la București cu FC Hermannstadt, 0-0 și 3-0 în Ghencea și 2-2 la Chiajna cu Concordia și 1-1 și 0-0 la Slobozia cu Unirea.

Mădălin Mihăescu privește acest meci cu ”U” Cluj ca unul al revanșei

Mijlocașul Mădălin Mihăescu privește noul meci cu ”U” Cluj și ca o revansă, în urma căruia el și coechipierii săi să se aleagă cu ceva. Prima de victorie la Steaua este de 100 de euro.

”Putem spune că chiar vrem o revanșă. Au bătut de două ori, acum o lună am pierdut nemeritat. Sperăm ca mâine să facem un joc foarte bun, să câștigăm și să mulțumim pe toată lumea.

Mai sunt trei etape, noi ne dorim să câștigăm toate cele trei meciuri care au mai rămas”, a spus Mihăescu, apt de joc după ce în meciul cu Petrolul a primit o lovitură în spate.

Mihăescu e de părere că Steaua e aproape sigură de menținerea pe locul 4. ”Pot să spun că în proporție de 80 la sută că suntem pe locul 4, nu avem cum să-l mai pierdem, dar vrem trei victorii în trei meciuri”, crede mijlocașul. Steaua are, cu trei etape înainte de final, șase puncte peste Concordia Chiajna și se află la opt sub ”U” Cluj.

Oprița, impresionat de profesionalismul lui Horia Iancu

Daniel Oprița a fost întrebat înaintea meciului cu ”U” Cluj și despre portarul Horia Iancu, titularizat în ultimele două jocuri ale Stelei, după ce în restul sezonului a apărat Raul Bălbărău sau Mario Enache.

”A fost important la ambele jocuri, chiar dacă cu Chiajna nu am avut multe situații. La meciul cu Petrolul, nici ei nu au avut ocazii clare, în afară de cea mare din prima repriză. În rest, au avut multe cornere, a ieșit bine pe centrări. A fost un portar care a dat încredere echipei. E un caracter, pentru că s-a antrenat foarte bine, chiar dacă i-am explicat la început că o să-l bag să jucătorul under în poartă. Chiar nu știu dacă ar putea fi mulți care să reziste, să se pregătească la fel de bine, știind că are șanse poate mai puține să joace și acum, când i-a venit rândul, a făcut-o foarte bine”, a spus Oprița despre Iancu, unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului Steaua, alături de Florin Răsdan. Aceștia activează la echipă de când era în Liga a 4-a.

Meciul Steaua – ”U” Cluj are loc miercuri, 4 mai, de la ora 19:00, în Ghencea, în cadrul etapei a 8-a a play-off-ului Ligii 2, și va fi transmis în format live-text pe Liga2.ro. În această etapă se mai joacă Unirea Slobozia – Concordia Chiajna (4 mai, ora 16:30) și FC Hermannstadt – Petrolul (5 mai, ora 20:00).

Declarațiile date de Daniel Oprița și Mădălin Mihăescu înainte de Steaua – ”U” Cluj:

https://www.youtube.com/watch?v=Y7N-1jFzbNU

Foto: George Ilinca și Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-a-dat-cartile-pe-fata-ce-salarii-si-prime-se-platesc-la-steaua-19229522

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-dincu-declaratii-pline-de-sincope-in-privinta-dreptului-de-promovare-al-selei-a-vorbit-in-mod-gresit-depsre-asocierea-clubului-cu-un-privat-si-modificarea-legii-sportului-dar-ii-vrea-pe-19228926

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-buget-are-steaua-in-actualul-sezon-de-liga-2-de-cati-bani-dispune-in-raport-cu-principala-adversara-la-locul-4-concordia-chiajna-si-precizarile-lui-stefan-bichir-in-privinta-dreptului-de-promova-19228733

Marius ANGHEL 04 May. 2022, 00:54 Liga 2
Pe aceeași temă