Steaua, fără drept de promovare și în sezonul următor de Liga 2? Ce spune Daniel Oprița

Andrei PASCU 19 Nov. 2023, 14:36 Liga 2
Steaua, fără drept de promovare și în sezonul următor de Liga 2? Ce spune Daniel Oprița

Steaua nu va face nimic până la finalul sezonului actual de Liga 2, pentru schimbarea structurii clubului, pentru a avea drept de promovare! Este declarația oferită recent de Daniel Oprița, astfel că apare, involuntar, întrebarea: sezonul următor va fi aceeași situație?

Dacă informațiile pe care le are antrenorul se confirmă, atunci conducătorilor clubului din Ghencea le vor mai rămâne o perioadă scurtă pentru a face demersurile necesare pentru atragerea unui sponsor privat, dacă se dorește cu adevărat asta. Mai rămâne doar perioada dintre sezoane.

Steaua, fără drept de promovare și în sezonul următor de Liga 2? Ce spune Daniel Oprița 

Aparent, conform lui Oprița, conducerea continuă să se gândească la schimbarea Legii Sportului, care ar putea permite și cluburilor publice să activeze mai sus de Liga 2, în SuperLiga României.

La antrenor nu au ajuns informații prea îmbucurătoarea pentru fanii Stelei, care nu de puține ori au contestat faptul că oamenii cu factor de decizie la echipă nu fac demersuri pentru atragerea unui investitor privat.

Eu știu că, până la finalul sezonului, nu se va face nimic cu dreptul de promovare. Suntem ca și în sezoanele trecute. Dacă nu s-a făcut la început, nu poate să se mai facă ceva pe parcurs, mai ales că nu se schimbă legea, care înțeleg că ar fi singura soluție.

Dar nu sunt șanse să se întâmple lucrul acesta. Și privatul, dacă vine, nu știu dacă se poate în timpul campionatului. Dacă a început campionatul, e greu. Dacă sunt șanse, eu nu le știu”, a declarat Daniel Oprița, conform PlaySport.

Daniel Oprița mai are contract cu Steaua până la finalul sezonului. Nu a primit propunerea prelungirii

Daniel Oprița s-a gândit la plecare la începutul stagiunii în curs, dar oamenii din conducere l-au anunțat că trebuie să respecte contractul și să rămână, pentru că dreptul de promovare nu va mai fi o problemă pentru sezonul în curs. După cum a spus Oprița, au existat unele discuții pe care le-a avut cu conducerea, dar a decis să continue la acel moment.

Mai nou, ”principalul” ”militarilor” a declarat că simte că nu mai este dorit și a dat impresia că nu mai are speranțe în privința unei prelungiri cu Steaua. Echipa a făcut două sezoane trecute de Liga 2 foarte bune, dar în actuala stagiune e pe locul 7. Oprița este decis, se pare, ca din vară să dea curs unei alte provocări.

Mai am puțin și mi se termină contractul și nu mai vreau să vorbesc despre cine va veni și cine va pleca. Ăștia sunt jucătorii pe care îi am și îmi voi duce treaba la bun sfârșit.

Dacă m-ar fi dorit, clubul probabil că mi-ar fi făcut o ofertă. Dar nu am discutat nimic. Atât timp cât mai ai puțin și intri în ultimul an sau în ultimele șase luni și nu ți se face ofertă, e clar că cineva… Le las lor Steaua, să facă mai bine decât am făcut eu, dacă am greșit față de cineva îmi cer scuze, dar nu vreau să mă cert cu nimeni.

Dacă e cineva mulțumit, poate te abordează și cu un an înainte ca să construiești o strategie, să urmărești jucători. Așa ar fi normal, ca să nu semnezi în altă parte. Eu pentru ce să mă gândesc însă la sezonul viitor? Mai ales că mulți jucători își termină contractele”, spunea Oprița la începutul acestei luni.

Steaua, la limita play-off-ului în Liga 2

Steaua este pe locul 7 în clasamentul Ligii 2, cu 19 puncte acumulate în 13 partide, la egalitate cu CSM Ceahlăul, locul 8, care are un golaveraj inferior față de trupa lui Daniel Oprița. Runda trecută, Steaua a trecut, pe terenul propriu, de FK Miercurea Ciuc, scor 1-0.

În etapa a 14-a, Steaua va întâlni, pe teren advers, Progresul Spartac. Până atunci, în pauza competițională, a disputat un meci amical cu CSM Slatina, de care a trecut cu 3-2.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-pentru-care-joaca-mihai-si-florin-costea-adversare-intr-un-amical-cs-mioveni-s-a-impus-de-o-maniera-categorica-dar-abia-in-repriza-a-doua-19293437

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-pierdut-amicalul-cu-sepsi-osk-19293423

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amicalul-dintre-gloria-buzau-si-sc-otelul-galati-a-fost-anulat-19293416

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-s-a-impus-intr-un-amical-cu-csm-slatina-jucat-in-ghencea-19293376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-progresul-spartac-egale-intr-un-test-jucat-la-targoviste-19293361

Andrei PASCU 19 Nov. 2023, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă