Daniel Oprița s-a săturat: ”Toți suntem o apă și un pământ!” Jucătorii Stelei n-au scăpat de nervii antrenorului după eșecul cu Gloria Buzău: ”Ne-am ținut de cuvânt. Am bătut Dinamo, restul nu mai contează”

Răzvan STÎNGĂ 22 Apr. 2023, 16:01 Liga 2

Oscilațiile de formă continuă să caracterizeze Steaua în acest sezon, cel puțin în meciurile din finalul anului trecut și cele din acest an.

După ce a învins Dinamo pe teren propriu, sâmbătă, la Buzău, în etapa a 5-a a play-off-ului de Liga 2, echipa ”militară” a cedat în duelul cu Gloria Buzău, scor 0-1, în fața unui adversar care nu câștigase în acest turneu.

Daniel Oprița a fost supărat la interviuri.

Steaua, eșec cu Gloria Buzău după victoria cu Dinamo

Gloria Buzău a învins Steaua în urma unui gol venit în partea a doua, în minutul 71, atunci când Ariel Lopez a profitat de așezarea greșită a jucătorilor adverși la un corner și a marcat cu capul, din câțiva metri.

Trebuie precizat că lovitura de colț a fost dictată greșit de arbitrul central Lucian Rusandu, dar la finalul partidei, la interviuri, Daniel Oprița nu a avut nimic de reproșat la adresa erorii de arbitraj, ci din contră.

A îndreptat discursul către jucători, așa cum a mai făcut-o în acest sezon, atât în campionatul regular, cât și în play-off. După partida cu SC Oțelul se gândea chiar să plece, lucru pe care nu l-a luat, se pare, în calcul și acum.

Cu toate acestea, antrenorul se aștepta la o eventuală prestație mai slabă a Stelei în confruntarea de la Buzău, după victoria cu Dinamo, iar din acest motiv i-a și criticat pe fotbaliștii săi.

Daniel Oprița a pus tunurile pe jucători după ce Steaua a pierdut cu Gloria Buzău: ”Toți suntem o apă și un pământ”

Se pare că vestiarul a ”ascultat” dorința fanilor, anume că în acest sezon nu contează nimic altceva decât o victorie contra marii rivale. Lipsa de concentrare și poate cea de implicare l-au dezamăgit încă o dată pe Oprița

A fost un meci echilibrat, pentru că și noi am avut situații când puteam să deschidem scorul. Am avut ocazii destul de mari, dar nu am profitat de ele. A fost un joc în care nu mi-a plăcut frica, pentru că până la urmă nu vreau să jignesc pe nimeni, dar toți suntem o apă și un pământ. Nu poți juca fără constanță, să faci un meci bun și altul prost.

Toate echipele sunt în luptă pentru promovare acum. Și Iașiul poate să piardă locul direct promovabil, oricine poate să termine pe primele două locuri, la cum se joacă. Se vede că e un campionat cu echipe nu foarte bune.

Nu am avut realizări azi, dar nici cu Dinamo nu pot să spun că am avut mari realizări. Am muncit, am jucat cu inima, ne-am dăruit, i-am forțat să greșească. Și astăzi adversarii au făcut greșeli, dar nu am profitat de ele. Am făcut noi greșeli, iar eu au profitat.

(N.r. – Despre golul încasat de Steaua) Dacă ei iau gol din fază fixă, din centru, eu ce pot să fac? Dacă e fază fixă, statică, și rămâi fără jucători în centru, eu ce să-i întreb pe jucători?

Le-am spus jucătorilor că ne mulțumim cu puțin. Am bătut Dinamo și s-a terminat campionatul. Suporterii le-au zis înainte de meci: «Trebuie să batem Dinamo și restul nu mai contează».

Ne-am ținut de cuvânt. Am bătut Dinamo și restul nu mai contează”, a punctat Daniel Oprița la finalul întâlnirii de la Buzău.

  • Steaua: Dincă – Drăghici, Beța, Al. Sabău, Corbu – Ad. Popa (cpt.), Enceanu (Raicu 79′), Balgiu (Bărbulescu 54′), Bodișteanu (D. Oroian 46′, Trică 73′) – Chipirliu, Chunchukov
    Rezerve neutilizate: H. Iancu – Mihăescu, Ciocoteală, Em. Pacionel, Ad. Ilie

Steaua poate pierde locul 1 în play-off-ul Ligii 2

La finalul derby-ul cu Dinamo, Steaua a revenit pe locul 1 în play-off-ul Ligii 2, cu 47 de puncte, cu un punct peste locul 2, Poli Iași, dar acum, în urma eșecului cu Gloria Buzău, poate pica iar pe locul 2. Dacă ieșenii vor trece de Dinamo marți, când au programat duelul cu ”câinii”, de pe ”Arcul de Triumf”, vor fi din nou lideri.

În grupa pentru promovare, echipa lui Daniel Oprița a mai înregistrat o victorie, 3-0 cu Unirea Dej pe teren propriu, un eșec, 2-3 cu SC Oțelul în deplasare, și un egal, 2-2 cu Poli Iași, acasă. A venit, runda trecută, victoria cu Dinamo, scor 2-0, iar sâmbătă a cedat cu Gloria Buzău, scor 0-1.

Etapa care vine, a 6-a, va aduce pentru Steaua primul meci din returul play-off-ului, pe teren străin, cu Unirea Dej (29 aprilie, ora 12:00).

Foto: FC Buzău și Mihai Pop (ProSport)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-i-a-indeplinit-dorinta-lui-adrian-mihalcea-si-a-invins-steaua-19267739

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-steaua-se-joaca-de-la-ora-1230-trupa-din-crang-spera-la-primul-succes-in-play-off-militarii-vor-sa-se-mentina-pe-locul-1-19267602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-remiza-cu-unirea-slobozia-19267711

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-din-play-out-astazi-putem-afla-inca-o-retrogradata-dar-si-doua-noi-echipe-care-sa-se-salveze-matematic-19267599

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-victorie-la-limita-contra-echipei-unirea-dej-19267678

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-ramane-fara-victorie-in-turul-play-off-ului-ligii-2-dragos-militaru-dupa-esecul-cu-sc-otelul-o-infrangere-nemeritata-antrenorul-crede-ca-galatenii-meritau-doua-cartona-19267538

Răzvan STÎNGĂ 22 Apr. 2023, 16:01 Liga 2
Pe aceeași temă