Steaua, debut cu victorie în Liga 2, 1-0 cu FK Csikszereda. Daniel Oprița: ”Poate era echitabil un rezultat de egalitate. Dar trebuie să ai și noroc.” Antrenorul mulțumește suporterilor pentru aportul lor la acest succes

Marius ANGHEL 04 Aug. 2021, 23:43 Liga 2

Steaua a debutat în Liga 2 cu o victorie la limită, 1-0 cu FK Csikszereda, echipă care în sezonul trecut a evoluat în play-off-ul ligii secunde și în această vară și-a schimbat mai mulți jucători. A fost, totodată, primul meci oficial desfășurat pe noul stadion din Ghencea, decis de golul lui Remus Chipirliu, marcat în minutul 79.

Partida, una tacticizată, fără prea mult spectacol pe teren, fiindcă în Peluza Sud a fost show, a avut două părți distincte. Prima a fost dominată de Steaua, iar a doua i-a aparținut Csikszeredei. Chiar și așa, după un corner și o deviere cu capul pe bara a doua, Chipirliu a reușit unicul gol al jocului.

Daniel Oprița, convins că echipa va arăta altfel după câteva etape: ”O să joace ceea ce trebuie”

După meci, antrenorul Daniel Oprița, foarte agitat pe margine în timpul jocului, le-a găsit scuze elevilor săi pentru evoluția nu tocmai convingătoare, față de ceea ce așteaptă el și clubul Steaua de la ei.

”E un început de campionat, trebuie să se obișnuiască cu Liga a 2-a. Sunt jucători care au evoluat și în Liga a 2-a, și în Liga 1, dar, totuși, să nu uităm că mulți au luat-o iar de la Liga a 4-a, Liga a 3-a, a fost altfel nivelul și ritmul partidelor. Eu știu, sunt sigur că echipa o să joace ceea ce trebuie. Cu trecerea meciurilor o să fie mai bine”, a spus Oprița, care a comentat și modul în care galeria s-a desfășurat în unele momente, când a aruncat petarde și arbitrul a oprit pentru câteva secunde jocul ca să ceară crainicului să intervină la microfon: ”Suporterii au așteptat demult acest meci, sunt dornici de o astfel de atmosferă, să-și susțină echipa. E normal, așa mai fac galeriile, mai aruncă petarde, scandări. Dar asta e. Eu vreau să îi felicit și le mulțumesc că au fost alături de noi și în momentele grele, pentru că au fost moment nu foarte bune pentru noi în timpul jocului.”

Suporterii au meritul lor în obținerea acestei victorii

Antrenorul Stelei a spus și faptul că rezultatul ar fi fost mai echitabil dacă s-ar fi terminat egal. E de părere că echipa sa a avut și noroc, dar e convins că suporterii au și ei meritul lor în obținerea acestui rezultat.

”Vreau să felicit echipa Csikszereda, pentru că jucătorii au jucat, au fost mai maturi, o echipă de forță, care a avut momente în care ne-a dominat. Au avut și ei câteva situații în care să înscrie, dar norocul a fost de partea noastră, pentru că poate era echitabil un rezultat de egalitate. Dar trebuie să ai și noroc.

Nu sunt mulțumit. Sunt mulțumit de atitudine. Știam că dacă nu o să ne iasă jocul am jucători cu caracter, care se dăruiesc, dau totul pe teren și putem să câștigăm și prin atitudine. Astăzi am câștigat prin acest lucru, prin atitudine, dăruire și prin susținerea fanilor, care ne-au susținut și în momentele grele și ne-au împins de la spate să câștigăm cele trei puncte. Puteau să vină mai mulți (n.r. – întrebat dacă se aștepta la un public mai numeros. La meci au fost circa 3700 de spectatori), dar în perioada asta, cu concediile, sunt plecați la mare. Dar eu zic că și noi, prin rezultate, trebuie să-i facem să vină alături de echipă”, a transmis Oprița după joc.

Nu s-a temut că Steaua va pierde meciul la ”masa verde” din cauza suporterilor: ”Nu a fost chiar așa”

În final, Oprița a spus că nu s-a temut că meciul va fi oprit sau pierdut la ”masa verde” din cauza galeriei, care l-a suparat pe arbitrul Ionuț Coza cu petardele folosite în unele momente sau cu cuvintele de dulce pentru Ungaria.

”Nu a fost chiar așa. Nu au fost exagerate. Pentru că, dacă erau, opreau până la urmă jocul. Nu a fost ceva ieșit din comun”, a mai spus Daniel Oprița.

  • Steaua cu FK Csikszereda: Bălbărău – Călințaru, Walace, Bactăr, Ad. Ilie – Zătreanu (D. Oroian 46′), Bărbulescu (cpt.), Al. Zaharia (Răsdan 46′), Șt. Pacionel (Mihăescu 78′) – Buhăescu (Băjenaru 59′), Huiban (Chipirliu 59′). Rezerve neutilizate: H. Iancu – Rob. Neacșu, E. Pacionel, Enceanu.

În etapa următoare, a doua a Ligii 2, una în care nu mai puțin de șapte jocuri din zece sunt televizate, Steaua joacă marți, de la ora 19:00, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 04 Aug. 2021, 23:43 Liga 2
Pe aceeași temă