Steaua a făcut egal cu Unirea Slobozia, Daniel Oprița a dat vina și pe arbitraj: ”Ce să mai spun?” A povestit dialogul de la final, cu arbitrul central și observatorul: ”Unul a zis că așa se dă, altul a zis că a greșit”

Andrei PASCU 10 Apr. 2022, 19:07 Liga 2

Steaua n-a câștigat nici a doua deplasare la rând din play-off-ul Ligii 2, cu Unirea Slobozia, meci din etapa a 4-a. În final, formația din Ghencea a plecat acasă cu un singur punct și fără gol marcat, scorul final fiind 0-0. Daniel Oprița a declarat că echipa lui merita, însă, victoria.

Daniel Oprița consideră că Steaua trebuia să câștige partida cu Unirea Slobozia

Chiar dacă în repriza a doua Steaua s-a apropiat foarte puțin de poarta Unirii Slobozia, antrenorul a declarat că echipa lui trebuia să câștige, să ia toate cele trei puncte. Asta poate și pe fondul unei doze de subiectivism.

În plus, Oprița a remarcat și anumite erori de arbitraj, una fiind cea în care Dragoș Huiban a căzut în careu, iar arbitrul central Cătălin Popa (Piteşti) a acordat cartonașul galben pentru simulare. ”Principalul” nu a negat faptul că nu a fost fault, dar că momentul în care a căzut Huiban nu a fost din dorința de a cere 11 metri, ci doar din inerție.

Oricum, tot în repriza a doua, și Adrian Popa a văzut galben pentru simulare în careu. Mijlocașul a căzut deși nu a fost atins de nimeni, dar s-a ridicat repede și i-a făcut semn lui Cătălin Popa că nu vrea penalty. ”Centralul” nu a stat la discuții și i-a dat și lui galben.

Daniel Oprița, discuții cu ”centralul” meciului și cu observatorul

Daniel Oprița a povestit că a discutat cu arbitrul și cu unul din observatorii meciului, dintre Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin) și Petre Badea (Tulcea), care i-a spus că decizia ”centralului” a fost greșită și că nu se impunea galben.

”Dezamăgit, ce să spun? Slobozia a încercat să joace, știam că este o echipă care joacă fotbal, cred că a fost un spectacol frumos, dar până la urmă, cred că ocaziile mai mari le-am avut noi și trebuia să câștigăm. Cred că au fost și una-două greșeli de arbitraj care ne-au dezavantajat. La cartonașul galben, la Huiban, nu înțeleg pentru ce s-a considerat simulare, dacă el s-a ridicat.

Arbitrul a zis că așa se dă, observatorul a zis că a greșit. E o situație clară de gol… Se grăbesc toți arbitrii de la noi. La final, observatorul mi-a spus că a greșit. Ce să mai spun? Am încercăm să jucăm fotbal cu o echipă obosită a noastră. Am venit de la Cluj, am stat o zi acasă, iar apoi am venit să jucăm la Slobozia. Poate așa trebuia să fie, dar este destul de greu. Băieții au dat dovadă de caracter, de dorință. Am presat adversarul și ne-am dorit să câștigăm.

Nu este bun acest punct, noi voiam să câștigăm, de aceea am și forțat. Era un meci de câștigat, dar a lipsit și Chipirliu, care este omul nostru de gol. Poate dacă îl aveam astăzi, am fi reușit să câștigăm, pentru că am avut foarte multe situații”, a declarat Daniel Oprița despre meci, citat de DigiSport.

  • Steaua, cu Unirea Slobozia: Bălbărău – D. Oroian, Beța, Walace (cpt.), Al. Zaharia – Ad. Popa, Enceanu, St. Drăghici (Răsdan 68′), Huiban, Șt. Pacionel (Măd. Mihăescu 68′) – Buhăescu (Cl. Dragu 78′);
    Rezerve neutilizate: H. Iancu – Ius. Răducan, Ad. Ilie, Em. Pacionel, Rob. Neacșu, Bactăr;

Daniel Oprița are speranțe, deși Steaua a luat un punct în ultimele două etape

Oprița este încrezător în urma acestor ultime meciuri din play-off, după 0-1 cu ”U” Cluj și 0-0 cu Unirea Slobozia, chiar dacă rezultatele nu sunt cele mai bune. Jocul e cel care-l face pe antrenor să spere că în următoarele dueluri se pot înregistra rezultate care pot urca Steaua în play-off-ul Ligii 2.

”După joc, am speranțe pentru meciurile următoare. Sunt bucuros că echipa joacă, dar trebuie să vină și rezultatele. Am pierdut nemeritat la Cluj, o favorită clară la promovare, iar acum ar fi trebuit să câștigăm. Fotbal am jucat, am făcut un meci bun și asta mă bucură”, a mai declarat Daniel Oprița, la finalul partidei de la Slobozia.

Steaua, locul 4 în play-off-ul Ligii 2

Pe locul 4 e Steaua în play-off-ul Ligii 2, cu 42 de puncte, cu cinci mai puțin decât echipa de deasupra, ”U” Cluj, și cu două peste locul 5, Concordia Chiajna. ”Militarii vor întâlni FC Hermannstadt în runda următoare din grupa pentru campionat, în Ghencea.

În sezonul regular, la Mediaș, Steaua a câștigat la limită partida cu formația lui Marius Măldărășanu, scor 1-0.

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fortareata-de-la-slobozia-se-cucereste-greu-iar-unirea-a-facut-inca-un-rezultat-important-in-play-off-cu-steaua-plusurile-evidentiate-de-adrian-mihalcea-si-promisiunea-pentru-etap-19226859

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-steaua-se-joaca-de-la-ora-1500-ambele-echipe-vin-dupa-infrangeri-in-play-off-19226790

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-inca-un-meci-spectaculos-in-play-out-a-facut-scor-cu-astra-iar-cristi-pustai-e-incantat-e-bine-ca-reusim-sa-castigam-sa-tratam-meciurile-serios-fotbalistii-trebuie-sa-isi-respe-19226793

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-pune-tunurile-pe-arbitri-dupa-egalul-iasiului-cu-metaloglobus-a-fost-un-arbitraj-ostil-la-limita-suportabilitatii-arbitrii-ne-au-dat-gol-nu-adversarul-19226760

Andrei PASCU 10 Apr. 2022, 19:07 Liga 2
Pe aceeași temă