Steaua a defilat cu Progresul Spartac și a obținut scorul etapei în Liga 2, Daniel Oprița a răsuflat ușurat: ”Nu câștigase nimeni ușor cu ei. Îmi era un pic frică”

Marius ANGHEL 27 Nov. 2023, 14:12 Liga 2

Steaua a reușit în runda a 14-a a Ligii 2 să obțină scorul etapei și să își bată recordul din acest sezon privind cea mai clară victorie.

Rezultatul a fost înregistrat tot într-o deplasare, acum la Clinceni, cu ultima clasată Progresul Spartac, pe care a învins-o, sâmbătă, cu 6-1.

Până în weekend, cea mai clară victorie a echipei lui Daniel Oprița în această ediție de campionat fusese consemnată la Dej, în etapa a 3-a, când s-a câștigat cu 6-2 în fața Unirii. Atunci nu a fost scorul rundei, fiindcă l-a obținut Concordia Chiajna, cu 6-0 în deplasare, la Buftea, cu Progresul Spartac.

Steaua, victoria etapei a 14-a a Ligii 2, contra Progresului Spartac

Ținând cont de toate aspectele, mai puțin cel al desfășurării meciului în deplasare, Steaua a fost favorită înaintea întâlnirii cu Progresul Spartac, iar pe teren s-a confirmat acest lucru. Echipa lui Daniel Oprița s-a impus la pas, cu 6-1, la Clinceni, pe un teren care a făcut față cu brio ploilor căzute înainte și în timpul jocului, cât și într-o atmosferă asigurată, ca de fiecare dată, de Peluza Sud Steaua. ”Militarii” au avut nevoie de câteva minute bune pentru a deschide scorul, însă după aceea au defilat.

Bogdan Chipirliu (28), Andrei Purice (30), cu un autogol, și Rober Sierra (37) au marcat pentru Steaua în prima repriză, dar și Progresul Spartac a reușit să reducă la un moment dat diferența, în minutul 34, prin Andrei Florescu, după ce a fost aproape să deschidă scorul în minutul 24, prin Petcu, dar mingea șutată din careu a nimerit bara din stânga.

În partea secundă a jocului, același Bogdan Chipirliu (56 – penalty), David Maftei (62 – foto, driblând portarul), omul meciului, și Alexandru Buziuc (87) au mai înscris pentru trupa din Ghencea. Din minutul 86, Progresul Spartac a evoluat în inferioritate numerică, după ce fostul stelist Emilian Pacionel a fost eliminat pentru fault în fața propriului careu, oprind o situație clară de înscriere a unui gol.

  • Steaua a obținut, astfel, abia a cincea victorie în acest sezon, după cele cu Unirea Dej (6-2), CFC Argeș (3-1), Ceahlăul (3-1) și FK Miercurea Ciuc (1-0).

Chiar dacă din etapa a 14-a a Ligii 2 mai este de disputat un meci, este greu de crezut că în confruntarea Concordia Chiajna – Unirea Slobozia (marți, ora 17:00, la Chiajna) se va reuși o victorie la o diferență mai mare decât a fost în partida Progresul Spartac – Steaua 1-6.

Daniel Oprița își făcea griji înaintea jocului: ”Toată lumea ne dădea echipa favorită, ei nu aveau mare lucru de pierdut”

Cu toate că trupa din Ghencea era văzută ca principală favorită înaintea jocului cu ultima clasată, antrenorul Daniel Oprița a spus după meci că s-a termut de modul în care jucătorii săi vor trata adversarul.

”O victorie importantă. Vreau să felicit jucătorii că au tratat serios acest joc, pentru că toată lumea ne dădea echipa favorită, ei nu aveau mare lucru de pierdut. Am câștigat clar. Progresul Spartac pusese probleme în ultima perioadă, nu câștigase nimeni ușor cu ei. Îmi era un pic frică și de vremea care a fost astăzi, dar băieții au respectat tot, au jucat așa cum trebuie. Noi, în toate meciurile trebuie să fim foarte atenți, să le câștigăm, pentru că nu mai avem de unde să recuperăm”, a spus, pentru GSP.ro, Daniel Oprița, care a avut și o nemulțumire: ”Așa, rezultatul mă mulțumește. Sunt puțin supărat pentru că a luat Sierra cartonaș galben, are patru și va sta în meciul cu Corvinul. E un jucător important. Lotul nu e foarte numeros și aș fi avut nevoie de toți jucătorii să fie apți pentru ultimul meci.”

Alexandru Buziuc, la primul gol pentru Steaua

Cu ocazia acestui meci, Bogdan Chipirliu (31 ani) a ajuns la 12 goluri marcate în acest sezon și s-a detașat și mai mult în fruntea clasamentului golgheterilor, apropiindu-se și mai mult de performanța de a fi golgheterul campionatului pentru trei sezoane consecutive și pentru a patra oară în cariera sa.

Spaniolul Rober Sierra (27 ani) are două goluri marcate, fundașul David Maftei (19 ani) a ajuns la cota trei, la care se află și Alin Raicu (18 ani), în timp ce pentru Alexandru Buziuc (29 ani) golul cu Progresul Spartac a fost primul reușit pentru Steaua. Atacantul cu 200 de meciuri în prima ligă a reușit abia acum să marcheze în acest sezon, în 11 apariții în tricoul roș-albastru.

Golul lui Buziuc a fost cel mai frumos din meciul cu Progresul Spartac. El a executat lovitura liberă din fața careului, ușor lateral stânga, în urma eliminării lui Emilian Pacionel, a trimis peste zid, în dreapta, lângă bară, fără șanse pentru portarul Aurelian Păun.

Steaua, în victoria cu Progresul Spartac: Frânculescu – Beța, Vîrtej (C. Avram 73′), Ad. Ilie – Dav. Maftei (Raicu 77′), Bărbulescu (cpt.)(Buziuc 46′), Rober Sierra (Dav. Matei 65′), St. Drăghici, Dobrescu – Chipirliu (Chunchukov 65′), Boiciuc. Rezerve neutilizate: I. Pop – Enceanu, Topuzov, Walace.

Steaua a intrat serios în lupta pentru play-off și are meci dificil în ultima etapă din 2023, acasă cu Corvinul

În urma acestei victorii, Steaua a acumulat 22 de puncte, a egalat și depășit la golaveraj (29-17 față de 21-12) Ceahlăul și a urcat pe locul 6 în Liga 2, ultimul calificabil în play-off la finalul sezonului regular.

Totuși, echipa bucureșteană poate pica pe locul 7 la finalul etapei, în situația în care Concordia Chiajna (locul 8, 20 puncte) va câștiga meciul de pe teren propriu cu a treia clasată Unirea Slobozia (27 puncte).

Oricum, Steaua rămâne una dintre candidatele la accederea în play-off și în această ediție a Ligii 2, iar din sezonul regular au mai rămas de disputat cinci etape, dintre care una va avea loc în acest an, iar ultimele patru se vor disputat în primăvara anului 2024. A doua clasată în acest moment Corvinul este ultimul adversar al Stelei în 2023, partida urmând să aibă loc joi, de la ora 17:30, în Ghencea.

Echipa lui Oprița va mai avea apoi un meci oficial, în data de 6 decembrie, la Turnu Măgurele, cu CSM Alexandria, echipă tot din Liga 2, însă partida contează pentru etapa a 3-a din faza grupelor Cupei României, unde Steaua mai are șanse mici de calificare în sferturi.

În ultimele patru runde ale sezonului regular, Steaua va mai juca cu CSM Reșița (deplasare), Viitorul Pandurii (acasă), CS Mioveni (deplasare) și CS Tunari (acasă).

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tunariul-s-a-remarcat-din-nou-in-liga-2-conditiile-in-care-s-a-jucat-meciul-cu-chindia-a-starnit-hohote-de-ras-bine-ca-nu-s-a-inecat-niciun-jucator-19294221

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-corvinul-csc-selimbar-0-0-19294274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suspiciune-de-fals-in-acte-la-chindia-19294268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-pierdut-si-cu-viitorul-pandurii-dupa-revenirea-lui-militaru-19294264

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-maxim-si-manolache-dupa-corvinul-selimbar-0-0-19294255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-14-liga-2-19293922

Marius ANGHEL 27 Nov. 2023, 14:12 Liga 2
Pe aceeași temă