Sporting ar putea ajunge la Vaslui. Constantin: „Vom găsi o cale să continuăm într-o formă sau alta”

Marius ANGHEL 24 Jun. 2014, 18:03 Liga 2
Sporting ar putea ajunge la Vaslui.** Constantin:

Oficialii grupării Rapid Suceava au avut ieri o întâlnire în care au făcut planurile de atac pentru sezonul viitor. Deja se lucrează la actele necesare schimbării titulaturii, astfel că este foarte posibil ca, începând din toamnă, gruparea suceveană să evolueze în campionatul Ligii secunde sub denumirea de Fotbal Club Municipal Suceava.

Primarul Ion Lungu militează și pentru o fuziune cu Sporting, însă este prematur de spus ce se va întâmpla cu această inițiativă, în condițiile în care situația de la gruparea de Liga a III-a este oarecum neclară în acest moment.

Astfel, în ultimele luni s-a vorbit că gruparea Sporting ar putea fi preluată de omul de afaceri sucevean Costică Tudosă, cel care s-a implicat serios și în susținerea clubului Luceafărul Bucovina, axat în acest moment exclusiv pe creșterea copiilor și juniorilor.

Lucrurile par însă să treneze la infinit, iar mutarea dată ca sigură la un moment pare să nu mai aibă șanse prea mari de reușită. O altă variantă care circulă tot mai des pe piață în ultimele zile ar fi aceea că municipalitatea din Vaslui ar fi interesată de locul deținut de Sporting Suceava în eșalonul al treilea, în condițiile în care Sporting Vaslui nu se va mai putea înscrie în nici un campionat din România, din cauza datoriilor.

„În mod sigur Sporting nu va dispărea, vom găsi o cale să continuăm într-o formă sau alta. Avem câteva variante în calcul, însă o decizie finală vom lua la sfârșitul acestei săptămâni, după Adunarea Generală a FRF”, a declarat profesorul Aurel Constantin, președintele grupării sucevene.

Semeghin și Hânțescu, doriți în continuare pe Areni

În altă ordine de idei, președintele executiv al Rapidului, Dumitru Moldovan, a anunțat că formația suceveană intenționează să se despartă în pauza competițională de 3-4 jucători care nu au dat satisfacție în sezonul precedent, în locul lor urmând să fie aduși alți fotbaliști, de la care se speră să dea un randament mult mai bun.

„Este obligatoriu să ne întărim în intersezon. Dacă hotărârea Adunării Generale Extraordinare a LPF2 va rămâne în picioare și la finalul sezonului vor retrograda câte opt formații din fiecare serie, ne așteaptă o ediție de campionat infernală. Sper să putem aduce câțiva fotbaliști de valoare, care să ne ajute să ne menținem în eșalonul al doilea”, a declarat Dumitru Moldovan.

Pe de altă parte, oficialii Rapidului încearcă prelungească înțelegerile unor fotbaliști care au confirmat în ediția de campionat recent încheiată, aflați la final de contract cu gruparea suceveană.

„Dorim să-l păstrăm în continuare pe portarul Vlad Hânțescu, el agreând de asemenea să rămână încă un sezon pe Areni. Sper că vom ajunge la un acord cu Viitorul Constanța în acest sens. Lui Dorin Semeghin i-a expirat de asemenea contractul cu Rapid, dar dorim să-l avem în continuare alături de noi. Este un jucător de mare valoare, care nu de puține ori a tras echipa după el, fiind un exemplu de urmat pentru cei mai tineri”, a precizat Moldovan.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 24 Jun. 2014, 18:03 Liga 2
Pe aceeași temă