„Sper din tot sufletul să găsesc o cale prin care să salvez echipa”

23 Mar. 2012, 13:08 Liga 2

FC Snagov trece prin cele mai grele momente ale existenței clubului. După reținerea edilului local și închiderea conturilor primăriei, principalul sprijin financiar al formației, ilfovenii au ajuns într-un moment de cotitură în care dacă cineva nu-i va ajuta urgent vor fi nevoiți să suporte consecințele. Consecințe ce duc către desființare. Fără salarii primite de luni bune și fără niciun ban în cont, soarta Snagovului stă la mâna primăriei, care întârzie să dea un semn de ajutor.

Cel care se ocupă în acest moment de soarta echipei și care a reușit în această iarnă să alcătuiască un lot pentru a participa în acest retur, Laurențiu Tudor, privește către un viitor sumbru. „Există posibilitatea să nu mai continuăm. Sper din tot sufletul să găsesc o cale prin care să salvez echipa. Caut cu disperare un sponsor care să ne ajute să menținem Snagovul la suprafață. Am făcut până și cerere la Țiriac pentru sponsorizare și aștept un răspuns. Am vorbit cu câțiva oameni interesați, i-am pus în legătură cu președintele, însă oficialitățile întârzie cooperarea. Oameni vor ceva negru pe alb ca să bage bani, nu promisiuni și vorbe. Trebuie făcut ceva urgent pentru că avem datorii și putem ajunge la depunctare și chiar mai rău.”, spune antrenorul ilfovenilor.

În privința situației financiare din cadrul clubului, situația nu este deloc roz. „Ne trebuie bani pentru arbitri, pentru salvare, pază și tot ceea ce înceamnă organizarea unui meci. Pe lângă acestea avem vechii jucători neplătiți de 7 luni, iar la cei veniți noi se face o lună. Mai avem și trei litigii cu jucători cu care inițial ne-am înțeles să amânăm, dar această perioadă va expira curând. Vom ajunge să suferim repercursiuni de la Federație că nu am îndeplinit promisiunile față de ei.”, mai spune Laurențiu Tudor, care recunoaște că nimănui nu-i mai stă gândul la fotbal din cauza acestor probleme: „Am momente în care mă gândesc în timpul antrenamentului că poate îmi sună telefonul să mă caute cineva interesat să ne ajute.”

„Sper să-i întăresc pe jucători”

Cât privește meciul de sâmbătă de la Ghermănești, din etapa a 17-a, cu CF Brăila, „Doctorul” speră să-ți întărească jucătorii cu toate aceste probleme vizibile ce nu se mai rezolvă. „Va fi foarte greu. Sper să se concentreze, să nu se gândească la problemele care apar și sunt vizibile, să treacă peste. Este un pod în viața lor în care nu le este foarte bine, dar cu siguranță le va fi bine după aceea. Sper să-i întăresc și să-i fac să înțeleagă că trebuie să treacă peste pentru că nu aici se termină și nu aici începe fotbalul.”

FC Snagov se clasează în acest moment pe locul 5 în clasamentul Seriei I, cu cele 24 de puncte acumulate fiind departe de retrogradare, însă nu atât de siguri că problemele financiare sunt rezolvate. Sâmbătă, de la ora 13:00, în cea de-a 17-a etapă, ilfovenii întâlnesc, pe teren propriu, ocupanta locului 4, CF Brăila.

Articol și foto de Marius ANGHEL

23 Mar. 2012, 13:08 Liga 2
Pe aceeași temă