Sorin Frunză și-a început munca de director sportiv la Dacia Unirea. Obiectivele pe care le are fostul căpitan la echipa din Brăila | INTERVIU

Marius ANGHEL 29 Jun. 2016, 16:35 Liga 2
Sorin Frunză și-a început munca de director sportiv la Dacia Unirea.** Obiectivele pe care le are fostul căpitan la echipa din Brăila | INTERVIU

Odată cu reunirea lotului Daciei Unirea, fostul căpitan de echipă, Sorin Frunză, și-a luat în primire postul de director sportiv al clubului brăilean. În cariera sa de fotbalist, una impresionantă, Frunză a bifat 510 partide și a înscris 103 goluri, începând cu Liga a III-a și terminând cu Liga Campionilor. Mijlocașul a îmbrăcat tricoul Daciei Unirea în 145 de partide și a marcat 30 de goluri.

Sorin Frunză și-a început ascensiunea în fotbalul românesc în sezonul competițional 2000-2001, când, sub bagheta antrenorului Mihai Ciobanu a fost unul dintre artizanii promovării formației Dacia Unirea din Liga a III-a în Liga a II-a. Acum, la 38 de ani, Sorin Frunză este în fața unei alte mari provocări, în calitate de director sportiv, tot la echipa fanion a Brăilei.

Despre toate acestea el a vorbit în cadrul unui interviu acordat cotidianului „Obiectiv„, pe care vi-l redăm mai jos.

„În Brăila lumea este avidă de fotbal, iar suporterii doresc o echipă în primul eșalon”

– Care a fost motivul care v-a determinat să agățați ghetele în cui?
– Hotărârea aceasta am luat-o în urmă cu două luni, consider că vine un moment în care este bine să te oprești. În activitatea de performanță faci multe sacrificii, iar până la 38 de ani consider că organismul meu a fost supus la destule eforturi. Mă gândisem să renunț la fotbal mai demult, însă după decesul dinamovistului Patrik Ekeng am hotărât să agăț ghetele în cui.

– Care ar fi primul obiectiv în calitate de oficial al clubului?
– Să creez o punte de legătură între Primăria Brăila și clubul de fotbal Dacia Unirea. În Brăila lumea este avidă de fotbal, iar suporterii doresc o echipă în primul eșalon. În campionatul trecut noi am demonstrat că fără un buget impresionant, ci doar prin forța grupului putem să ajungem la un pas de a prinde barajul de promovare. Dacă ne pregătim așa cum trebuie, din toate punctele de vedere, mă refer la lot și la buget, cred că în viitorul sezon putem face pasul spre prima ligă. Iar dacă promovăm cu siguranță că stadionul va fi arhiplin. Când echipa fanion a orașului a fost în Divizia A media cea mai mare de spectatori se înregistra la Brăila, eu cred că având ajutorul oficialităților locale putem reedita acele vremuri.

„Căutăm caractere, Dacia Unirea cu astfel de jucători a făcut performanță în campionatul recent încheiat”

– Vă veți implica în formarea lotului?
– Da, împreună cu antrenorul am purtat discuții cu mai mulți jucători, avem nevoie de întăriri pentru axul central al echipei. În primul rând căutăm caractere, Dacia Unirea cu astfel de jucători a făcut performanță în campionatul recent încheiat. Ce să spun, suntem în discuții cu mai mulți jucători cu experiență, vrem să facem o echipă mai bună decât cea de anul trecut.

– S-a concretizat ceva?
– Ne-am înțeles verbal cu doi jucători, dar până nu vor semna nu are rost să le pomenim numele. Până la semicantonamentul care va începe pe 6 iulie sper ca lotul să fie complet.

– Ce alte sarcini aveți la club?
– Răspund și de Centrul de copii și juniori. Aici sarcina mea va fi mult mai grea, pentru că de ani de zile nu prea s-a făcut nimic. Avem foarte mulți copii talentați, însă rezultatele se cam lasă așteptate. Intrăm într-un proces de organizare, eu cred că începând din iarnă putem vorbi despre cu totul alteva și la acest centru. Voi superviza activitatea fotbalistică juvenilă, iar dacă va fi cazul îmi voi pune treningul și-i voi antrena. Dacă vrem să creăm un club performant, trebuie să ținem cont de toate aspectele necesare performanței.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 29 Jun. 2016, 16:35 Liga 2
Pe aceeași temă