Situație incredibilă la Rapid. Doar cinci jucători vor mai rămâne la echipă din vară. Alexa: „Staff-ul e neplătit de cinci luni, fotbaliștii sunt neplătiți de trei luni”

Marius ANGHEL 13 May. 2016, 16:43 Liga 2
Situație incredibilă la Rapid. Doar cinci jucători vor mai rămâne la echipă din vară.** Alexa:

Rapid este, în acest moment, una dintre echipele din fotbalul românesc la care redresarea situației pare mai degrabă un vis decât o realitate obiectivă. Clubul ar putea intra în faliment pe 20 mai, administratorul special a plecat de la echipă, care va fi depunctată cu șase puncte pentru că nu și-a plătit o datotie de 57.000 de euro către englezul Rhema Obed, iar în vară va rămâne cu doar cinci jucători de câmp.

În acest context, promovarea, singura care poate salva pentru moment clubul din Giulești, este din ce în ce mai departe. Rapid a pierdut etapa trecută, la Călărași, 0-3 cu Dunărea, și e pe locul al doilea cu patru etape înaintea finalului stagiunii. Antrenorul Dan Alexa, care a ajuns la spital după duelul cu principala contracandidată la promovare, se teme că fotbaliștii pe care-i antrenează nu vor mai fi motivați în ultimele meciuri, pentru că doar cinci dintre ei mai au contract și începând din vară.

Alexa încearcă să-i țină în priză pe jucători. Cum? Prin promisiuni privind rămânerea la echipă în cazul promovării în Liga 1: „Poate să fie o problemă că din 23 de jucători 18 își termină contractul în vară și în subconștient se gândesc că nu vor mai face parte din acest lot și nu vor juca în Liga 1. Eu ies public și spun că jucătorilor care au dus greul la Rapid în acest sezon li se va prelungi contractul, dacă promovăm și voi rămâne eu antrenor. Dacă nu se va face să mă arate pe mine cu degetul”, a spus tânărul antrenor.

În conferința de presă pe care a susținut-o vineri, Alexa a vorbit și despre problemele financiare mari cu care se confruntă clubul. Jucătorii sunt neplătiți de trei luni, staff-ul tehnic nu a văzut niciun ban de 150 de zile, iar Moraru trebuie să găsească 57.000 de euro pentru ca Rapidul să nu piardă șase puncte fără de care nu poate spera la promovare: „Ni s-a transmis să fim liniștiți că se vor plăti banii, dacă vom fi penalizați cred că nu mai avem șanse la promovare. Staff-ul e neplătit de cinci luni, eu nu am venit la Rapid să mă îmbogățesc, jucătorii sunt neplătiți de trei luni. În momentul ăsta prioritar este să se plătească banii pentru acel jucător, să nu fim depunctați”, a declarat Alexa.

Sâmbătă, de la ora 13:00, Rapid primește vizita echipei Dacia Unirea Brăila în etapa a 7-a a play-off-ului Seriei I, grupare împotriva căreia a pierdut cu 0-2  meciul tur.

Marius ANGHEL 13 May. 2016, 16:43 Liga 2
Pe aceeași temă