Situație critică la Năvodari! „Echipa este ca și desființată, însă nu vor să recunoască”

08 Feb. 2012, 18:41 Liga 2
Situație critică la Năvodari!**

Aflată la finalul turului de campionat pe poziția a doua a Seriei I a Ligii a II-a, Săgeata Năvodari a ajuns în această pauză de iarnă să se gândească mai degrabă la desființare decât la promovare. Echipa de la malul mării trece printr-o situație extrem de critică, nu și-a mai plătit jucătorii de 6 luni și continuă să se agațe de speranța că poate îndrepta lucrurile.

Promisiunile făcute jucătorilor că situația financiară de la echipă se va îndrepta s-au transformat în minciuni. Fără bani și condiții, cei 14-15 fotbaliști care au mai rămas legați contractual de Săgeata și se antrenează încă de la reunirea lotului la Năvodari încearcă fără succes să afle ce se mai dorește la echipa pentru care au tras din greu în acest tur.

„La Săgeata e o situație foarte dificilă, la limită, critică pot spune. Echipa este ca și desființată, însă nu vor să recunoască.”, spune unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul năvodărenilor. „Toți jucătorilor vor să plece, au oferte și nu vor să ne lase. Am cerut niște condiții în care putem pleca, însă nu vor să audă de așa ceva. Ne opresc dreptul la muncă, nu ne lasă să ne facem meseria. Îl sunăm pe domnul Dumitru Rida și ne spune să așteptăm și ne închide. Ne fac numai promisiuni, însă acestea au devenit minciuni.”, mai spune fotbalistul.

Fără bani de 6 luni și cu o ultimă promisiune ce a expirat ieri, 7 februarie, că își vor primi din restanțe, jucătorii echipei clasate pe locul doi, promovabil, au protestat astăzi prin boicotarea antrenamentul. „Ieri a fost ultimul termen în care trebuia să ne dea din bani, însă nimeni nu face nimic. Banii nu ne-am mai primit de 6 luni, să nu mai spun de primele din turul campionatului și primele de instalare ale celor noi veniți în vară. Ei cred că pot rezolva problema și din această cauză ne țin blocați, însă nu se gândesc și la noi, la familiile noastre și la copii pe care îi avem de crescut.”

Cât despre actuala pregătire, fotbaliștii Săgeții se antrenează pe aceste vremuri în sala se sport a Năvodariului. Despre un eventual cantonament nici nu s-a pus problema. „Am mai rămas doar 14-15, unii jucători din lotul din tur s-au transferat, iar alții au plecat cu orice risc la alte echipe. Sunt formații cu probleme financiare care și-au dus fotbaliștii în Antalya. Sunt atâtea oferte convenabile din Turcia unde ne-am fi putut duce și noi, însă nouă nu ne-au oferit astfel de condiții.”

Același jucător pe care l-am păstrat sub protecția anonimatului a declarat în final că singurul interesat de soarta echipei este primarul Năvodariului. „În tur am rezistat doar cu ajutorul domnului primar Matei. Chiar dacă nu este finanțator, prin sponsorizarea pe care o are la echipă ne-a dat câte 10 milioane odată la două luni. La finalul turului ne-a dat o primă ca să avem și noi bani de sărbători. Din partea conducerii clubului avem numai promisiuni, care de fapt sunt minciuni.”

Articol scris de Andrei PANAIT

08 Feb. 2012, 18:41 Liga 2
Pe aceeași temă