Seria de opt victorii la rând s-a întrerupt pentru FC Buzău. Reacția sinceră a lui Cristian Pustai, după partida cu Viitorul Pandurii

Răzvan STÎNGĂ 02 Oct. 2021, 19:11 Liga 2
Seria de opt victorii la rând s-a întrerupt pentru FC Buzău. Reacția sinceră a lui Cristian Pustai, după partida cu Viitorul Pandurii

S-a întrerupt seria de victorii consecutive pentru FC Buzău, în etapa a 9-a a Ligii a 2-a, când a remizat, pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii, scor 1-1. Echipa lui Cristian Pustai a jucat o repriză în inferioritate numerică, în urma eliminării lui Daniel Vîrtej din minutele adiționale ale primei părți.

Cristian Pustai: ”Nu pot să zic că sunt nemulțumit, e un punct care se adaugă”

Golurile au fost marcate tot în prima repriză, la fel ca acel cartonaș roșu arătat lui Vîrtej. Viitorul Pandurii a deschis repede scorul, încă din minutul 3, prin Gabriel Dodoi, iar FC Buzău a egalat și a stabilit scorul final în minutul 25, prin Cristian Ciobanu.

Cristian Pustai s-a declarat însă mulțumit de joc și de rezultat, așteptând acum o altă perioadă în care poate regla anumite puncte negative ale echipei, dat fiind faptul că urmează o pauză în Liga 2.

FC Buzău n-a putut conta pe atacantul Adi Chică-Roșă, cu Viitorul Pandurii

Deși FC Buzău a evoluat în inferioritate numerică, Pustai a declarat că rezultatul cu Viitorul Pandurii este unul echitabil, remarcând anumite ocazii de gol ale jucătorilor săi, în repriza a doua. În plus, a evidențiat absența lui Adi Chică-Roșă, dar și anumite probleme medicale ale celorlalți jucători.

Nu pot să zic că sunt nemulțumit, e un punct care se adaugă. E bine și pentru golaveraj. Cred că este bine că am reușit să revenim de la 0-1. Îmi pare rău că am rămas în 10 oameni, pentru că a fost greu. O repriză a doua grea, în care am avut câteva situații, dar rezultatul e echitabil. Nu a fost eliminarea singurul motiv pentru care nu am câștigat.

A fost și absența lui Chică-Roșă, dar trebuia să îl lăsăm să se însoare. A schimbat data cu un an și nu a mai putut să amâne. Am rămas fără atacantul nostru, care era în formă foarte bună. Plus că am mai avut alte probleme la echipă. Am avut câțiva jucători cu probleme medicală, o enterocolită care pe urmă și-a arătat efectele în evoluția noastră”, a declarat Cristian Pustai la Metropola TV.

Cristian Pustai continuă calculele: ”Vreau să mergem pe două puncte per joc”

Cristian Pustai continuă să calculeze și speră ca până în iarnă, FC Buzău să aibă o medie de puncte de două pe partidă. În opinia sa, în acest ritm nu poate rata prezența în play-off, iar mai apoi să se lupte pentru promovarea în Liga 1.

Este bine că după primele etape nu am mai pierdut. Puteam să fiu și mai mulțumit, dar sunt doar mulțumit. Suntem peste ce am calculat eu, dar urmează alte meciuri în care vreau să mergem pe două puncte per joc.

(N.r. – Despre șansele primelor șase echipe din clasamentul Ligii 2, la play-off) Aș opta pentru așa ceva, pentru cele șase echipe, mai ales că au un parcurs bun, distanța e destul de mare. Doar Metaloglobus, Iași și Slobozia par că se pot bate pentru primele șase. O să ne orientăm să calculăm diferența față de Metaloglobus, ce meciuri mai are. Diferența e de câteva puncte, ceea ce e bine, pentru că e în avantajul nostru”, a mai spus Pustai.

FC Buzău, cel mai bun atac din Liga 2

FC Buzău termină etapa chiar pe locul 6, ultimul care la finalul sezonului regular duce în play-off. Are 17 puncte, grație a cinci victorii, două egaluri și două eșecuri, și un golaveraj de 28 de goluri marcate, cel mai bun atac din Liga 2, și opt goluri primite.

În urma egalului cu Viitorul Pandurii, FC Buzău a închiat o serie de cinci victorii la rând în Liga 2 și trei în Cupa României.

FC Buzău, în partida cu Viitorul Pandurii: R. Stoian – R. Zamfir, Vîrtej, A. Lopez, Tud. Oltean, Gaitan, Cârstocea, Al. Munteanu, Pațurcă, Cr. Ciobanu (cpt.), Ekollo. Rezerve: Cr. Avram – Wiktorski, D. Rogac, C. toma, Cip. Petre, Ghinga, Kanda, Al. Neacșu, Oteliță.

https://www.youtube.com/watch?v=9vWwt0xOuGM

Foto: Buzoienii și Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-nicolae-croitoru-noul-antrenor-al-echipei-poli-timisoara-antrenorul-a-asistat-la-meciul-cu-braila-19203882

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-se-impune-usor-cu-dacia-unirea-braila-intr-un-meci-in-care-galeria-a-protestat-si-nu-a-cantat-19203854

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-n-a-avut-timp-sa-si-spuna-toate-nemultumirile-dupa-meciul-stelei-cu-dunarea-calarasi-conferinta-intrerupta-din-cauza-unei-alarme-false-de-incediu-nu-va-speriati-se-mai-intam-19203840

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-razgandit-costel-enache-ramane-la-poli-iasi-managerul-general-al-clubului-a-facut-anuntul-dupa-o-discutie-avuta-cu-antrenorul-are-tot-sprijinul-nostru-19203809

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Oct. 2021, 19:11 Liga 2
Pe aceeași temă