Un singur gol l-a propulsat în SuperLiga României. Sergiu Buș, prezentat de noua sa echipă după ce a reziliat cu Corvinul

Andrei PASCU 27 Aug. 2024, 15:29 Liga 2
Un singur gol l-a propulsat în SuperLiga României. Sergiu Buș, prezentat de noua sa echipă după ce a reziliat cu Corvinul

Sergiu Buș și-a găsit și el echipă după ce a reziliat acordul cu Corvinul Hunedoara. Atacantul se pare că a fost destul de convingător cu singura reușită bifată în tricoul clubului din Liga 2, pentru că a prins un angajament în SuperLiga României.

În vârstă de 31 de ani, Sergiu Buș a ajuns la un acord cu FC Hermannstadt, el fiind deja prezentat de formația pregătită de Marius Măldărășanu.

Sergiu Buș, angajament în SuperLiga după ce a reziliat cu Corvinul Hunedoara

Născut în Cluj-Napoca, Buș a evoluat în sezonul trecut în nu mai puțin de 30 de meciuri din prima ligă pentru Poli Iași, însă a înscris doar trei goluri. La finalul stagiunii, Poli Iași nu l-a mai păstrat și a renunțat la el, iar astfel a ajuns la un acord cu Corvinul Hunedoara.

În cariera sa, Buș a jucat pentru CFR Cluj, în patru perioade diferite, pentru Unirea Alba Iulia, FCM Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș (în două perioade), Corona Brașov, CSKA Sofia (Bulgaria), Sheffield Wednesday (Anglia), Salernitana (Italia), Astra, Levski Sofia (Bulgaria), FCSB, Seongnam (Correa de Sud), Chindia și Poli Iași.

 

Sergiu Buș a semnat cu FC Hermannstadt după plecarea din Liga 2

Zilele trecute s-a despărțit de Corvinul Hunedoara după numai șase meciuri (533 de minute), timp în care a marcat un gol, pentru că acordul a fost semnat de la bun început cu o condiție: va rămâne cât timp echipa va evolua în cupele europene. A reziliat cu Corvinul, dar se pare că o reușită a fost suficientă pentru a convinge clubul din Sibiu să îl achiziționeze acum, să îi ofere un contract pe un sezon.

Bine ai venit la FCH, Sergiu Buș!

Vârful de atac în vârstă de 31 de ani originar din Cluj-Napoca a semnat un contract valabil pentru acest sezon. În carieră acest a mai evoluat pentru CFR Cluj, Alba Iulia, FCM Tg.Mureș, Gaz Metan Mediaș, Corona Brașov, ZSKA Sofia (Bulgaria), Sheffield Wednesday (Anglia, Championship), Astra Giurgiu, Levski Sofia (Bulgaria), Seongam FC (Koreea de Sud), Chindia Târgoviște, Poli Iași și Corvinul Hunedoara, echipă pentru care a evoluat în 6 partide din preliminariile UEFA Conference League, UEFA Europa League și Supercupa României și a înscris un gol. Sergiu este cotat la suma de 250.000 de euro pe site_urile de specialitate”, a transmis FC Hermannstadt, marți, 27 august.

Trei jucători au reziliat cu Corvinul Hunedoara după eliminarea din ”cupe”

Roger Junio (mijlocaș central, 28 de ani), Sergiu Buș (atacant, 31 de ani) și Desley Ubbink (extremă stânga, 31 de ani) au fost jucătorii care au plecat imediat de la Corvinul după ce echipa a fost eliminată din cupele europene, din Europa League și din Conference League.

Fuseseră semnate acordurile pe sezonul în curs între Corvinul și cei trei, pentru că au venit special pentru întâlnirile internaționale, iar apoi au plecat imediat, doi găsind acorduri în SuperLiga României acum.

Roger este singurul liber de contract în momentul de față. El a fost împrumutat de la Universitatea Cluj la clubul din Hunedoara, a revenit în echipa ”studenților”, dar ulterior a fost declarat liber de contract. Desley Ubbink, la fel ca Sergiu Buș, va juca în SuperLiga României, pentru că a semnat cu UTA.

Foto: Corvinul Hunedoara și FC Hermannstadt

Andrei PASCU 27 Aug. 2024, 15:29 Liga 2
Pe aceeași temă