Șelimbărul ține nasul sus și după jocul cu Gloria Buzău! Claudiu Niculescu, bucuros pentru noul succes: ”E important ce am realizat, dar avem în continuare un program greu”

Ovidiu BOICA 23 Sep. 2023, 15:21 Liga 2

CSC Șelimbăr s-a impus, vineri după-masă, cu scorul de 2-1, la Cisnădie, în fața Gloriei Buzău, în primul meci al etapei a 7-a a Ligii 2. În urma acestui rezultat, trupa sibiană a ajuns la 19 puncte din 21 posibile și continuă să ocupe primul loc în clasament, unde se află de la finalul rundei a 2-a.

CSC Șelimbăr a câștigat și în fața Gloriei Buzău

Ambele goluri ale Șelimbărului au fost reușite de ibericul Rodri Hernando. Mai întâi, la jumătatea primei reprize, acesta a primit o minge de la Casian Soare, a avansat și l-a învins pe Greab cu un șut din unghi, la bara a doua.

Buzăienii au egalat în prelungirile primei reprize prin Bogdan Brîncoveanu, dar bucuria jucătorilor lui Prepeliță a fost de scurtă durată pentru că, la trei minute de la reluarea partidei, Rodri Hernando i-a luat fața lui Wiktorski, punctând din centrarea lui Palmeș.

Dacă echipa sibiană continuă să fie invincibilă, fără a mai avea însă punctaj maxim, Gloria Buzău a suferit acum primul eșec în acest sezon, după ce la Cisnădie a pierdut tot pentru prima dată și Steaua.

Claudiu Niculescu, după succesul cu Gloria Buzău: ”A fost un meci de șase puncte!”

Antrenorul Claudiu Niculescu era de părere, la finalul jocului cu Gloria, că  echipa sa a obținut un rezultat foarte bun, având în vedere că a întâlnit o formație care are drept obiectiv promovarea și poate promova, dacă va ajunge în această situație, spre deosebire de CSC Șelimbăr. A mai susținut că urmează o deplasare dificilă, pe terenul altei echipe ai cărei oficiali speră la revenirea în primul eșalon, la Campionii FC Argeș.

”Am obținut o victorie foarte importantă, împotriva unui adversar foarte bun, care și-a propus drept obiectiv promovarea în SuperLigă, de aceea cu atât mai importantă este această victorie, pentru că a fost un meci, să zic așa, de șase puncte. Este important ceea ce am realizat și în această după-amiază, dar nu e totul. Avem, în continuare, un program foarte greu, cu o deplasare foarte grea la FC Argeș, altă echipă care și-a anunțat ca obiectiv promovarea în prima ligă, dar noi o luăm pas cu pas, suntem bucuroși, băieții au făcut ceea ce le-am cerut să facă în acest meci”, a declarat Niculescu.

Acesta a recunoscut că, în partea secundă, după golul de 2-1, jucătorii săi s-au retras. ”Bineînțeles, în repriza secundă am făcut pasul în spate și noi puțin, a trebuit să facem asta pentru că adversarul a început să ne preseze. Dar, zic eu, am făcut faza defensivă foarte bine în ultimele 30 de minute, adversarul nu și-a creat vreo ocazie mare de a marcat, iar pentru asta sunt bucuros”, a mai spus antrenorul Șelimbărului, echipă fără drept de promovare și care nu oferă un joc spectaculos suporterilor săi.

”Am văzut frustrare pe fețele lor!”

Claudiu Niculescu a vorbit și despre ce le-a spus jucătorilor săi în vestiar, la pauză, după ce au fost egalați în minutul 45+2. A spus că i-a încurajat și că le-a reamintit că și cu Steaua au avut puterea să întoarcă rezultatul, în urmă cu două etape, tot la Cisnădie.

”Am văzut pe fețele jucătorilor, la pauză, frustrarea. Adversarul a ajuns în careul nostru în prelungirile primei reprize cel mai periculos, din acele faze fixe, loviturile libere laterale. Am primit acel gol dintr-un aut de la margine, cred că a fost și un fault, dar acum nu mai contează asta. Erau supărați! Le-am ridicat moralul, să aibă încredere, cum le-am spus încă din prima zi de când au venit aici, să aibă încredere în ei, pentru că sunt jucători buni, sunt jucători care pot face pasul mai departe. Să ridice privirea din pământ pentru că nu s-a întâmplat nimic, doar am primit un gol la pauză. Cum am reușit să întoarcem rezultatul la meciul cu Steaua, le-am spus că la fel avem puterea de a câștiga acest meci și iată că am reușit asta. Bineînțeles și cu puțin noroc, am marcat la începutul reprizei secunde, iar asta le-a dat un plus de moral”, a mai afirmat Niculescu.

Rodri Hernando ”își face treaba”

Claudiu Niculescu l-a remarcat pe autorul celor două goluri ale Șelimbărului, Rodri Hernando: ”Mă bucur pentru el, este un jucător care-și face treaba. Indiferent pe ce poziție joacă, el își face treaba. Vine dintr-un campionat profesionist totuși, vine din Spania. Și el, dar și ceilalți – trebuie să repet asta – care au venit în această vară, alături de cei care au încheiat sezonul trecut aici își fac treaba și ăsta e un lucru important pentru mine. Fiecare-și așteaptă rândul, avem concurență, e un lucru benefic pentru echipă. Fiecare dintre ei își așteaptă rândul ca atunci când prind primul «unsprezece» să nu mai piardă locul de titular.”

Rodrigo Hernando Orte (24 de ani) are 3 goluri marcate în șapte meciuri jucate în Liga 2 pentru CSC Șelimbăr, doar în trei intrând pe teren ca titular. A înscris de trei ori și în Cupa României, într-un meci contra unei echipe din Liga 3, în 4-1 cu AFC Câmpulung Muscel.

Rodri Hernando a jucat în Spania în liga a treia și a patra, astfel că e mult spus campioante profesionaliste, așa cum precizează Niculescu. Acesta a fost adus în România de FK Miercurea Ciuc, iar înainte să ajungă la CSC Șelimbăr, în vara acestui an, a evoluat în Liga 3, la CSM Olimpia Satu Mare.

Despre cheia succesului…

Altfel, antrenorul ”călăreților roșii” a reamintit care este cheia succesului, în viziunea sa: ”Să rămână la fel de echilibrați și de modești, asta e cheia succesului. Până la urmă, băieții asta au respectat pâîn acest moment. După fiecare meci, înaintea fiecărui meci le spun că trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că numai așa putem face performanță pe mai departe. Am reușit asta, sper s-o facem și de-acum încolo.”

CSC Șelimbăr în victoria cu Gloria Buzău: Al. Roșca – Palmeș, Natea, Lumbu, Mitrea – Panos (Al. Luca 60′), Tud. Călin – Monea (cpt.), C. Soare (Rotund 66′), Schieb – Rodri Hernando (R. Crișan 90′). Rezerve neutilizate: Mitrovic – Ct. Alexe, Bobovic, I. Năstăsie, Berisha.

Despre meciul cu Campionii FC Argeș: ”Va fi greu, dar nu imposibil!”…

”Mergem la Mioveni cum mergem la fiecare meci, în ideea de a face un joc bun, ca să ne întoarcem de acolo cu toate punctele dacă se poate. Vom vedea! Până atunci mai avem o săptămână. Va fi un meci greu, cu siguranță, pentru că, repet, FC Argeș este una dintre echipele care și-au propus ca obiectiv promovarea în prima ligă, un club care a investit foarte mult în această vară. Ne așteaptă un meci greu dar, zic eu, dac-avem încredere și nu avem de ce să nu avem încredere după acest parcurs, cred că ne putem întoarce cu un rezultat bunde-acolo. Va fi foarte greu, dar nu imposibil”, a concluzionat Claudiu Niculescu.

Campionii FC Argeș a câștigat, sâmbătă, cu scorul de 4-0 în deplasarea de la Turnu Măgurele, cu nou-promovata CSM Alexandria.

Meciul dintre Campionii FC Argeș și CSC Șelimbăr, contând pentru etapa a 8-a a Ligii 2, este programat sâmbătă, de la ora 12:00, la Mioveni, acolo unde joacă acasă trupa din Pitești.

CSC Șelimbăr ocupă locul 1 în Liga 2, cu 19 puncte, iar CFC Argeș se află pe poziția a 8-a, cu 10 puncte.

Concluziile lui Claudiu Niculescu după CSC Șelimbăr – Gloria Buzău 2-1:

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-castigat-meciul-cu-ceahlaul-dupa-ce-a-fost-condusa-19285901

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-toate-meciurile-programate-sambata-sapte-la-numar-incep-la-ora-1100-19285779

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-invins-gloria-buzau-in-etapa-a-7-a-a-ligii-2-19285712

https://liga2.prosport.ro/liga-4/se-intampla-in-romania-stadion-arat-cu-drifturi-politia-face-cercetari-pentru-a-descoperi-autorii-vandalismului-de-la-malul-dunarii-19285772

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viitorul-darabani-risca-excluderea-din-liga-3-19285831

Ovidiu BOICA 23 Sep. 2023, 15:21 Liga 2
Pe aceeași temă