Șelimbărul merge la Miercurea Ciuc ”cu mare încredere”, deși speranțele la play-off sunt de doi bani! Claudiu Niculescu: ”Avem foarte mare nevoie de puncte în acest moment”

Ovidiu BOICA 27 Nov. 2022, 14:00 Liga 2
Șelimbărul merge la Miercurea Ciuc ”cu mare încredere”, deși speranțele la play-off sunt de doi bani! Claudiu Niculescu: ”Avem foarte mare nevoie de puncte în acest moment”

Fără victorie din runda cu numărul șapte, după acel 1-0 de la Chiajna, CS Comunal Șelimbăr speră să obțină măcar un punct, luni seara, în runda a 15-a a Ligii 2, deși joacă pe terenul unei formații aflate pe loc de play-off.

Noul antrenor al ”călăreților roșii”, Claudiu Niculescu, spune că a avut vreme în această perioadă în care campionatul a fost în pauză să-și cunoască mai bine jucătorii și că a încercat în aceste două săptămâni să le dea un moral bun.

Meciul dintre FK Miercurea Ciuc și CS Comunal Șelimbăr se dispută luni seara, de la ora 20:00, pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc.

Claudiu Niculescu: ”Mergem la Miercurea Ciuc cu mare încredere”

Claudiu Niculescu speră ca cele două săptămâni scurse de la ultimul meci de campionat să fi fost suficiente pentru a-și mobiliza jucătorii și a le reda moralul de învingători avut în debutul sezonului. După un start bun, cu trei victorii din tot atâtea posibile, care i-a propulsat timp de trei etape chiar în fotoliul de lider (rundele 2-4), ”călăreții roșii” au luat-o la vale și acum sunt în a doua jumătate a clasamentului Ligii 2, în următoarele 11 jocuri reușind să mai obțină numai un singur succes și doar 7 puncte din 33 posibile!

Niculescu este încrezător că jucătorii săi vor face un meci bun la Miercurea Ciuc și vor lua cel puțin un punct, pentru că echipa din Șelimbăr are mare nevoie de puncte pentru a urca în clasament, în încercarea de a prinde play-off-ul, care este obiectivul pentru acest sezon.

”I-am cunoscut (n.a. pe băieți) mai bine în aceste două săptămâni de întrerupere (n.a. a campionatului Ligii 2). Cum a spus și Jordan (n.a. Gele), băieții s-au pregătit foarte bine în această perioadă, au răspuns foarte bine la ceea ce le-am cerut la antrenamente. Cel puțin în aceste două partide care au mai rămas de disputat (n.a. în acest an calendaristic), a spus el foarte bine, trebuie să repet ceea ce a zis, nu e important, până la urmă, cine marchează, important e să acumuleze puncte. Am încredere mare! Mergem la Miercurea Ciuc cu mare încredere, așa și trebuie să fie. Sigur că vom avea un meci foarte, foarte greu, pentru că întâlnim o echipă care este obișnuită cu locurile fruntașe din Liga 2, o echipă care ca obiectiv intrarea în play-off și nu numai, dar eu am încredere în băieții mei că pot face un meci bun și să ne întoarcem și cu un rezultat bun de la Miercurea Ciuc. În acest moment totul este în regulă din punct de vedere al lotului, cu excepția lui Boboc, care este suspendat. În rest, tot lotul este apt pentru meciul de la Miercurea Ciuc. Este un meci pe care trebuie să îl abordăm cu mare încredere, cu speranță că putem depăși perioada pe care echipa a avut-o mai puțin bună sau rezultatele n-au fost cele așteptate de toată lumea. Sper să facem un meci bun și să acumulăm puncte, pentru că avem foarte mare nevoie de puncte în acest moment”, a spus Niculescu în conferința de presă premergătoare jocului.

Își încurajează jucătorii: ”Valoare au, calitate au, dar trebuie să pună în practică tot ceea ce au făcut la antrenamente”

Claudiu Niculescu a adăugat că era normal ca, la antrenamente, în această perioadă, să fie o altă atitudine, una pozitivă, în ciuda rezultatelor nesatisfăcătoare. Acesta speră ca jucătorii săi să depășească problemele de ordin mental.

”Este normal să fie așa, au trecut aceste două săptămâni împreună, am avut mai mult timp să ne cunoaștem, am început așa, atât cât mi-a permis timpul, să am și discuții individuale cu mulți jucători… Trebuie încurajați, pentru că în viața oricărei echipe vine un astfel de moment. Dar, aceasta face parte din trecut, ei trebuie să treacă peste, să depășească momentul greu pe care l-au avut în această toamnă și să meargă cu încredere, să aibă încredere, să țină privirea sus pentru că, până la urmă, este doar o perioadă grea. Valoare au, calitate au, dar trebuie să pună în practică tot ceea ce au făcut la antrenamente. Depinde foarte mult de ei, depinde foarte mult de ei pentru că le-am și transmis, eu dau niște indicații și caut să-i scoatem din această zonă, mă refer din punct de vedere mental, să-i scoatem din această zonă, ăsta a fost principalul nostru motiv în aceste două săptămâni, al meu și al staffului meu, bineînțeles pe lângă antrenamentele care au avut, zic eu, o intensitate potrivită pentru această perioadă. Dar, până la urmă, pe teren ei trebuie să ia deciziile și să fie un grup unit, pentru că, în momentul în care un grup este unit și trag toți la aceiași căruță, vin și rezultatele. Eu am încredere că se va întâmpla asta, deși va fi foarte greu, un meci – repet – foarte greu la Miercurea Ciuc, dar trebuie să mergem cu speranță și încredere că putem face un meci mare și să ne întoarcem cu un punct sau puncte”, a mai spus Niculescu.

Despre FK Miercurea Ciuc: ”Formează un grup puternic, un grup unit”

Altfel, antrenorul ”călăreților roșii” a spus, despre formația din Miercurea Ciuc că ”formează un grup puternic” și că pune mare presiune pe adversar.

”Au jucători cu experiență în lot, cel puțin la nivelul ligii a doua și numai, formează un grup puternic, un grup unit și trebuie să fim focusați la tot ceea ce se va întâmpla pe teren pe parcursul celor 90 sau 95 de minute, cât va ține partida. O echipă care marchează, care pune foarte mare presiune pe adversar, cel puțin în meciurile pe care le dispută acasă, dar eu zic că suntem pregătiți pentru a face față jocului de luni seara”, a completat Claudiu Niculescu.

Înaintea confruntării de luni seara, FK Miercurea Ciuc este pe locul 5, cu 25 de puncte, cu șapte mai multe decât CS Comunal Șelimbăr, aflată pe poziția a 12-a. Ciucanii au – alături de CSM Slatina, care a jucat deja în această etapă – cea mai bună defensivă, cu numai 9 goluri primite.

Conferința de presă în care a vorbit Claudiu Niculescu, înainte de FK Miercurea Ciuc – CS Comunal Șelimbăr:

https://www.youtube.com/watch?v=wEtbY7B1BYY&feature=emb_title

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-sanse-mari-sa-revina-in-judet-din-primavara-discutiile-pentru-inchirirea-stadionului-municipal-sibiu-sunt-pozitive-lucrarile-la-propria-arena-cu-viteza-melcului-adormit-19254391

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-dupa-doua-saptamani-la-selimbar-jucatorii-imi-dau-incredere-ca-putem-face-treaba-le-am-spus-ca-asa-trebuie-sa-arate-de-acum-incolo-echipa-19254319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-baza-importanta-pentru-nationalele-under-ale-romaniei-aproape-jumatate-dintre-jucatorii-chemati-sub-tricolor-legitimati-la-cluburi-din-divizia-a-doua-19254616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-la-baia-mare-slatina-clinceni-si-dumbravita-19254659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-de-liga-2-din-2022-incepe-de-ziua-nationala-a-romaniei-in-ghencea-in-vacanta-de-iarna-se-intra-dupa-jocul-de-la-brasov-in-care-evolueaza-dinamo-19254426

Ovidiu BOICA 27 Nov. 2022, 14:00 Liga 2
Pe aceeași temă