Șelimbărul, doar remiză la Techirghiol cu Unirea Constanța! Prima victorie ”afară” pentru sibieni se lasă așteptată

Ovidiu BOICA 28 Nov. 2021, 13:21 Liga 2

După succesul cu una dintre formațiile din zona play-off-ului, FC Buzău (2-1), CS Comunal Șelimbăr a terminat la egalitate în fața echipei cu a doua cea mai slabă apărare din Liga 2, Unirea Constanța.

Sibienii au fost conduși la pauză la Techirghiol, sâmbătă, Daniel Tătar marcând golul prin care au plecat din Dobrogea cu un punct, cu 12 minute înainte de final.

Beza a făcut schimbări în primul ”11”

Echipa din Șelimbăr n-a reușit nici de data asta să-și treacă în cont primul succes în deplasare din actualul sezon, deși sâmbătă a jucat pe terenul unei echipe care e în subsolul clasamentului și care are a doua cea mai slabă apărare din Liga 2. Formația pregătită de Eugen Beza a terminat la egalitate, scor 1-1, la Techirghiol, cu Unirea Constanța, după ce era condusă la pauză.

Cu un prim ”unsprezece” în care nu s-au mai regăsit Ciocâlteu, Vodă și Biatoumoussoka, primii doi doar pe bancă, al treilea accidentat, în locul lor apărând Monea, Boboc și Vișa, cel din urmă autorul golului victoriei de acum o săptămână, cu Buzăul, de pe teren propriu (2-1), sibienii au avut primul șut la poartă, dar Robert Boboc a trimis alături, în cros, din marginea careului de 16 metri (4).

Lipsa de experiență a tânărului Ruben Vecerdea s-a făcut simțită la pasa de 40 de metri a lui Tătar. Fotbalistul născut în 2003 a preluat prea larg în careul Unirii și Udrea a reținut (7).

Vecerdea a fost încă o dată aproape de deschiderea scorului, dar Udrea a respins de lângă bară mingea reluată cu capul de jucătorul sibian (12).

”Cavalerii roșii” au fost cât pe ce să profite de o greșeală a lui Gogor, în urma unei faze fixe, fundașul unirist degajând în Cărăruș, fostul jucător al formației de pe Litoral, dar din acesta mingea a trecut peste transversală (15).

Unii cu ocaziile/ratările, alții cu golul! C-așai în fotbal…

O nouă oportunitate de a deschide scorul a fost ratată de Cîrstean, al cărui ”cap”, după o centrare cu boltă, pe colțul lung, a lui Vișa, a fost reținut de Udrea (17).

Gazdele au replicat palid, abia la jumătatea reprizei, șutul lui Șerbănescu, din marginea careului mare, fiind pe direcția lui Gal (21). Nici Ardelean n-a reușit să-l surprindă pe Gal, cu un șut de la 20 demetri lateral stânga (25).

Mingea centrată de Cîrstean în forță n-a putut fi reluată prea bine de Yameogo (32), iar cum se întâmplă deseori în fotbal, unii cu ocaziile, alții cu golul. O minge repinsă de defensiva sibienilor a ajuns la Chirițoiu, care a șutat din prima, de pe 16 metri, în dreapta lui Gal, care n-a avut reacție (36). Uniriștii au deschis oarecum surprinzător scorul și au intrat în avantaj la vestiare.

Jucătorii lui Eugen Beza au pornit cursa de urmărire, la reluare, dar nu prea convingător. Lovitura de cap a lui Cîrstean n-a fost în măsură să-l surprindă pe Udrea (56). Monea a șutat imprecis, un minut mai târziu, de pe la 22-23 de metri.

Udrea a avut cu adevărat emoții la șutul lui Ciocâlteu de la 14 metri lateral stânga, respingând în corner de la prima bară (64). Tătar a executat în careul mic lovitura de la colțul terenului și constănțenii au fost aproape de autogol, dar Udrea și-a făcut și de data asta datoria.

Același Tătar a trimis în careu dintr-o lovitură liberă și Natea a reluat pe colț, cu capul, din dreptul punctului cu var, dar Udrea a avut o nouă intervenție prin care și-a salvat echipa (66). Și, tot Tătar a avut o lovitură liberă de la 18 metri, încercând să facă ce-a făcut cu ”U” Cluj și Buzăul lui Cristi Pustai, adică să marcheze, dar de data asta a trimis puțin peste transversală (68).

Cine n-are… veterani, să-și cumpere!

Cîrstean a avut și el șansa de a restabili egalitatea, dar a șutat dezamăgitor (69), iar mingea reluată cu capul de Vișa, în urma unui corner, a fost reținută de Udrea (73).

Suciu și Ciocâlteu au șutat în blocaj (78), iar presiunea asupra careului Unirii creștea de la un minut la altul.

Sibienii și-au văzut în sfârșit eforturile răsplătite în minutul 79, când Alexandru Curtean – mijlocașul de 34 de ani – a centrat pe jos, la firul ierbii, din flancul drept, și Daniel Tătar, mai mic cu… o jumătate de an decât șeptarul Șelimbărului, venit lansat, l-a învins pe Udrea cu un șut plasat, din prima, cu dreptul, restabilind egalitatea.

Ciocâlteu a căutat să aducă toate cele trei puncte Șelimbărului, dar șutul său de la distanță a fost prea slab (89). Mai aproape de golul de 2-1 a fost Toni Suciu, dar mingea șutată de acesta, din marginea careului mare, a fost deviat în afara terenului (90+4).

UNIREA CONSTANŢA – CS COMUNAL ŞELIMBĂR 1-1

Andreas Chirițoiu 36′ / Daniel Tătar 78′

Unirea Constanța: Udrea – Cireșoiu, Gogor, Bobaru, Al. Șuteu – Lăcătuș (Coza 58′), Laur. Ardelean (cpt.) – Șerbănescu, Nicola (Ad. Niță 65′), Carabela (Stavrositu 76′) – Chirițoiu (Rob. Tudor 65′)
Rezerve neutilizate: M. Popescu – Jerdea
Antrenor: Leonard Strizu

CS Comunal Șelimbăr: R. Gal – Monea, Vișa, Natea, D. Tătar (cpt.) – Cărăruș, Rob. Boboc – Curtean, Yameogo (Ciocâlteu 58′), Vecerdea (Al. Luca 58′) – Ad. Cîrstean (T. Suciu 72′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Vodă, Antone, Al. Badea, Racean, Criștiu
Antrenor: Eugen Beza

Stadion: Sparta (Techirghiol – Constanţa); Arbitru: Marius Chițu (Târgovişte); Asistenți: Florin Iftode (Târgu Bujor – Galaţi) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria); Rezervă: Nicolae Breoi (Ploieşti); Asistenți: Silviu Crângaşu (Ploieşti) și George Constantinescu (Slatina).

Șelimbărul are 22 de puncte și are șanse matematice la play-off, Unirea Constanța are 8 puncte și e matematic în play-out

Șelimbărul e la al treilea rezultat de egalitate în deplasare de la promovarea istorică în Liga 2, după cele cu Steaua (0-0) și Poli Timișoara (1-1). CS Comunal mai are două șanse de a obține primul succes pe un alt teren în sezonul regular, la Metaloglobus și Târgu Jiu. Până atunci însă, urmează jocul de acasă, de la Avrig, cu Poli Iași (locul 12, 20 puncte), programat la 4 decembrie, de la ora 11:00.

Echipa sibiană e pe locul 9, cu 22 de puncte, la egalitate cu Metaloglobus, care are un golaveraj superior.

Unirea Constanța e pe locul 17, cu 8 puncte, golaveraj 11-40, iar în ultima etapă din acest an joacă la FC Brașov (locul 16, 9 puncte), la 4 decembrie, de la ora 11:00.

Foto: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-cinci-meciuri-se-joaca-astazi-toate-de-la-ora-1100-doua-dintre-echipe-favorite-sa-castige-pot-egala-steaua-19211672

 

Ovidiu BOICA 28 Nov. 2021, 13:21 Liga 2
Pe aceeași temă