Șelimbărul a cedat în meciul pentru locul 1 din play-out cu FK Miercurea Ciuc. Claudiu Niculescu: ”Sunt dezamăgit. Noi am fost cei cu ocaziile, ei, cu golurile”

Adrian MUJEA 07 May. 2023, 10:20 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr a irosit ocazia să câștige Grupa A de play-out în Liga 2, după ce a pierdut jocul decisiv, din ultima etapă, desfășurat sâmbătă, acasă, la Râmnicu Vâlcea, scorul 1-3 cu FK Miercurea Ciuc, chiar echipa care s-a menținut pe primul loc.

Șelimbăr a fost învinsă pe teren propriu și a ratat șansa să termine pe locul 1 în play-out

Aflate la egalitate de puncte înaintea jocului din Zăvoi, dar ciucanii având și varianta remizei pentru a se menține pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, partida a fost decisă până în pauză de FK Miercurea Ciuc.

Șelimbărul a redus din diferență, din penalty, prin Ionuț Năstăsie (foto), în prelungirile primei reprize, în minutul 45+2, după ce pentru ciucani înscriseseră Richard Jelena (32) și Peter Gal-Andrezly (40). Harghitenii au mai marcat încă o dată în minutul 90, prin Claudiu Apro, din lovitură liberă. Sibienii de la Șelimbăr au rămas fără Nestorly Lumbu din minutul 89, când a fost eliminat direct pentru un fault în postură de ultim apărător, din respectiva lovitură liberă Apro reușind să înscrie.

Claudiu Niculescu, dezamăgit și supărat pe jucătorii săi: ”Nu au fost toți jucătorii concentrați”

Antrenorul Claudiu Niculescu a fost nemulțumit de faptul că nu toți jucătorii săi au fost conectați la importanța jocului din Zăvoi, mai ales că sibienii aveau ca obiectiv să termine pe locul 1 în play-out.

”Sunt dezamăgit, pentru că mi-aș fi dorit să terminăm primii în grupa de play-out, am avut toate șansele, am ajuns la ultimul meci, unde am depins doar de noi. Din păcate, am făcut greșeli foarte mari, iar adversarul ne-a taxat. Sunt supărat, pentru că nu au fost toți jucătorii concentrați la meci, dar, până la urmă, au dus greul până acum, au muncit foarte mult, mai sunt și meciuri de acest gen. Sunt puțin dezamăgit, noi am fost cei cu ocaziile, iar Miercurea Ciuc cu golurile. Au intrat de trei ori în careu, au dat trei goluri și așa s-a scris istoria acestui joc. Băieții și-au făcut treaba, se putea și mai mult, ei trebuie să stea cu picioarele pe pământ și să se gândească la Șelimbăr”, a declarat Claudiu Niculescu la finalul partidei.

CS Comunal Șelimbăr în meciul din play-out cu FK Miercurea Ciuc: Mitrovic – Natea, Palmeș, Lumbu, Fl. Mitrea – Monea (Vișa 86′), Cărăruș (Răducioiu 39′) – Al. Luca (Buzan 46′), I. Năstăsie (cpt.), Ad. Voicu (D. Ursu 60′) – Gele. Rezerve neutilizate: Al. Roșca – Vișa, C. Soare, Arhirii, R. Crișan, N. Popescu.

”Analiză foarte serioasă”, dar fără multe schimbări în lot, spune Niculescu

Fostul internațional spune că în pauza de vară nu vor fi multe schimbări în lot, obiectivul în sezonul următor fiind accederea în play-off, scop neîndeplinit în această ediție de campionat.

Astfel, Niculescu spune că va miza în sezonul viitor pe scheletul actual al echipei.

”Este clar că trebuie să facem o analiză foarte serioasă a tot ce s-a întâmplat în acest campionat și să ne pregătim pentru sezonul viitor, unde obiectivul va fi play-off-ul. Vom analiza, eu împreună cu conducerea clubului, dar nu vor fi multe schimbări în lot, asta o pot spune cu siguranță. În primul rând, să ajungem noi în play-off, apoi vom vorbi și de dreptul de promovare. Conducerea clubului lucrează la găsirea unei soluții pentru jocurile de acasă, până ce va fi gata arena de la Șelimbăr, dar e destul timp până la startul noului sezon”, a încheiat Claudiu Niculescu.

Despre revenirea la Șelimbăr, conducătorii clubului vorbesc încă din sezonul trecut, primul petrecut în Liga 2. Mai întâi meciuri de acasă au fost disputate la Avrig, iar de mai bine de un an se joacă la Râmnicu Vâlcea.

CS Comunal Șelimbăr a progresat față de sezonul trecut doar în privința locului ocupat la final

Cu 36 de puncte acumulate în acest sezon, în care a disputat 25 de jocuri, CS Comunal Șelimbăr a terminat pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, la trei puncte sub CS Comunal Șelimbăr și la două peste Unirea Slobozia și CSM Slatina.

Ca Steaua, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare, CS Comunal Șelimbăr a evoluat în acest sezon de Liga 2 fără drept de promovare, toate fiind cluburi de drept public.

În sezonul trecut, primul petrecut în Liga 2, echipa din Șelimbăr a terminat pe locul 3 în Grupa A a play-out-ului, cu 37 de puncte, la egalitate cu Metaloglobus și la 11 puncte sub FK Miercurea Ciuc.

Foto: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-termina-increzatoare-liga-2-si-intra-devreme-in-vacanta-concluziile-finale-ale-lui-robert-ilyes-dupa-partida-cu-cs-comunal-selimbar-si-planurile-pentru-vara-19269588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-in-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-19269525

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-play-out-astazi-aflam-a-doua-echipa-care-va-merge-la-barajul-de-mentinere-19269440

Adrian MUJEA 07 May. 2023, 10:20 Liga 2
Pe aceeași temă