Se pregătesc schimbări majore la Dunărea! Favoritul pentru postul de președinte al clubului călărășean

Marius ANGHEL 09 Nov. 2016, 14:59 Liga 2

Parcursul slab din acest sezon al Ligii 2 nu avea cum să rămână fără urmări la clubul Dunărea Călărași, aflat acum pe locul 13, după 15 etape, cu șase puncte peste ultimul loc retrogradabil. La finalul primei părți a acestui campionat se vor produce schimbări majore în cadrul conducerii clubului. La presiunea principalului finanțator al echipei, Consiliul Județean, șefii Dunării vor demisiona, în locul acestora urmând a fi aduși alții, la propunerea președintelui CJ Vasile Iliuță.

Potrivit ziarului călărășean Ediția, surse din cadrul clubului Dunărea au confirmat faptul că președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, l-ar fi propus pe Bogdan Leu (foto mic) în funcția de șef al echipei din Liga 2. Înlocuitorul lui Constantin Ștefan, actualul președinte al clubului, este directorul Centrului de Copii și Juniori al AFC Dunărea 2005 Călărași. Vasile Iliuță ar fi avut deja o primă discuție cu Bogdan Leu pentru preluarea conducerii, iar acesta din urmă și-ar fi dat acceptul.

În momentul de față, actuala conducere, Constantin Ștefan, Ion Runcu (vicepreședinte), dar și cei care coordonează activitatea din spate, fără a avea funcții oficiale, viceprimarul Viorel Ivanciu și vicepreședintele CJ Marian Dinulescu, și-au anunțat retragerea chiar în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean. Astfel, se pregătește debarcarea principalilor oameni care au reușit performanța să promoveze Dunărea în Liga a 2-a.

Ștefan: „Voi demisiona împreună cu ceilalți colegi ai mei. Leu e cea mai bună alegere”

Actualul președinte, Constantin Ștefan, confirmă că va pleca de la Dunărea. „E adevărat tot ce se vorbește. Mai rămânem pentru meciul de sâmbătă, cu Berceni, pentru meciurile de juniori de duminică și pentru cel de futsal, de luni. Apoi voi demisiona împreună cu ceilalți colegi ai mei. Va fi o ședință, o Adunare Generală, așa cum trebuie să se facă”, a spus, pentru Sport călărășean, Ștefan, care e la Dunărea de mai bine de patru ani. Acesta a confirmat și numirea lui Bogdan Leu în locul său: „Este cea mai bună alegere. Este un om de fotbal, știe foarte bine clubul, știe foarte bine ce are de făcut și înțelege fenomenul. Nu știu ce se va întâmpla cu Mihalcea, daca va pleca împreună cu noi sau dacă va rămâne în continuare. Nu am discutat nimic cu el. Oricum, eu voi rămâne mereu alături de echipa asta. Chiar dacă nu voi mai fi președinte, voi merge în continuare la meciuri, voi sta tot la tribuna oficială. Așa m-am obișnuit, așa am fost toată viața, prin curtea stadionului. Eu le doresc succes celor care vor conduce Dunărea Călărași în urma noastră”.

Viitorul președinte al Dunării, Bogdan Leu, este unul dintre cei mai performeri antrenori la grupele de copii și juniori ale clubului. Fotbalul juvenil are rezultate în competițiile interne organizate de FRF. Recent, grupa condusă de Leu a învins Steaua București (2-1), consolidându-și poziția de lider la U17.

Mai mult, viitoarea conducere a echipei de fotbal călărășene va avea susținerea Consiliului Județean, dar și a Primăriei.

Foto: Cătălin NIȚU (Ediția)

Marius ANGHEL 09 Nov. 2016, 14:59 Liga 2
Pe aceeași temă