SCM Gloria Buzău își restructurează bugetul pentru sezonul următor. Ilie Stan: ”Trebuie să îl balansăm pentru că va fi dificil în situația asta.” Când se gândește antrenorul să dea start antrenamentelor

Răzvan STÎNGĂ 19 May. 2020, 18:08 Liga 2
SCM Gloria Buzău își restructurează bugetul pentru sezonul următor. Ilie Stan: ”Trebuie să îl balansăm pentru că va fi dificil în situația asta.” Când se gândește antrenorul să dea start antrenamentelor

SCM Gloria Buzău începe să facă strategia pentru sezonul următor din Liga 2. Antrenorul Ilie Stan își pune la punct planul de antrenamente pentru abordarea stagiunii care va porni peste câteva luni. ”Principalul” și-a expus opinia cu privire la traiectoria după care se vor alege promovatele în Liga 1 de această dată, dar și despre planurile administrative ale echipei din săptămânile următoare.

În ceea ce privește alegerea echipelor din Liga 2, cu privire la finalizarea sezonului în sistem play-off între primele șase clasate, Ilie Stan crede că e o variantă bună. Din cele trei propuneri puse la dispoziție de FRF, aceasta era cea mai benefică echipelor, în primul rând din punct de vedere financiar, precizează antrenorul buzoienilor.

Ilie Stan: ”Pauza se prelungește foarte mult și va fi foarte greu să pun la punct jucătorii, dar o să reușesc” 

Recunoaște însă, că urmările negative se vor vedea încă de la primul meci oficial pe care îl va avea echipa. Pauza se va prelungi până la aproximativ șase luni, iar pentru jucători va fi o problemă. ”Cred că, într-un fel, e bună decizia care s-a luat. Dacă jucau toate echipele era foarte costisitor. Afecta mult bugetele. Până la urmă, cred eu, FRF a luat o decizie bună. Noi nu aveam drept de promovare, nu puteam să emitem pretenții la primele locuri în play-off, dacă să zicem jucam acolo. Recunosc că mi-ar fi convenit să mai jucăm în acest sezon. Să mai disputăm câteva meciuri, pentru că pauza se prelungește foarte mult și va fi foarte greu să pun la punct jucătorii, dar o să reușesc”, a spus Ilie Stan pentru Liga2.ro.

SCM Gloria Buzău poate începe pregătirea din iunie 

Ilie Stan crede că Liga 2 va începe la finele lunii august și ia în calcul să cheme jucătorii la pregătire încă de luna următoare, în iunie. Apreciază că cele două luni de antrenamente, până la începerea campionatului următor, îl vor ajuta să îi aducă pe fotbaliști la un nivel fizic apropiat de cel din iarnă.

”Nu știm când va începe campionatul, dar când aflăm vom încerca să facem programul de pregătire. Vedem cum facem, pentru că am pierdut câteva luni și e nevoie de șapte-opt săptămâni până la primul meci. Poate începem chiar de luna următoare. Dacă play-off-ul se joacă în luna iulie, apoi se joacă barajul pentru Liga 1 în august, ar trebui să înceapă sezonul următor undeva pe la finalul lui august”, a mai spus Ilie Stan pentru Liga2.ro.

Stan așteaptă să vadă în ce mod va fi restructurat bugetul pentru a purta discuții cu jucătorii

Bugetul echipei SCM Gloria Buzău este afectat, la fel ca și în cazul celorlalte echipe, din cauza pandemiei de COVID-19. Conducerea va analiza rapoartele din ultima perioadă, pentru că are nevoie să își împartă investițiile din sezonul următor, a precizat Ilie Stan.

De altfel, vor avea loc discuții și cu jucătorii ale căror contracte expiră în vară, pentru prelungirea sau neprelungirea înțelegerilor.

”Vom încerca să restructurăm bugetul, trebuie să îl balansăm pentru că va fi dificil în situația asta. Avem posibilitatea să ne pregătim pentru sezonul următor, să punem totul la punct. Sunt și patru jucători cu care încheiem contractul vara asta, dar, deocamdată, nu am discutat despre asta. Vedem ce o să facem. Deocamdată, nu am vorbit nimic, nici dacă semnăm prelungirea, nici dacă nu semnăm prelungirea. Trebuie să vorbim și cu cei din conducere”, a evidențiat Ilie Stan.

SCM Gloria Buzău va încheia sezonul, conform clasamentului actual, pe locul 8, cu 33 de puncte. În 2019-2020, la prima participare în Liga 2, a înregistrat nouă victorii, șase egaluri și opt înfrângeri. În singurele trei partide din acest an, înaintea suspendării campionatului din pricina pandemiei, echipa lui Ilie Stan nu pierduse. Obținuse o victorie (3-0 cu Sportul Snagov la masa verde) și două egaluri (2-2 cu ”U” Cluj pe teren propriu și 0-0 cu CS Mioveni în deplasare).

Foto: SCM Glora Buzău Fotbal

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-a-primit-rezultatele-la-primul-test-impotriva-noului-coronavirus-si-a-dat-start-pregatirii-pentru-play-off-ul-de-promovare-antrenorul-laszlo-balint-chiar-a-sunat-adunarea-cu-cateva-ore-m-19132931

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-functie-va-ocupa-ovidiu-burca-la-rapid-dupa-ce-daniel-pancu-i-a-luat-locul-victor-angelescu-despre-aceasta-schimbare-si-cum-a-fost-primita-de-deja-fostul-presedinte-mai-important-decat-19132903

https://liga2.prosport.ro/seria-1/play-off-ul-de-promovare-momentul-perfect-ca-jucatorii-lui-dan-alexa-sa-arate-ca-sunt-demni-sa-poarte-tricoul-rapidului-bocciu-va-fi-foarte-greu-ei-fii-19132894

https://liga2.prosport.ro/seria-1/paul-antoche-regreta-ca-nu-mai-poate-evolua-in-acest-sezon-si-ca-experienta-de-la-farul-se-poate-incheia-brusc-contractul-expira-in-iunie-sincer-imi-doresc-sa-continui-dar-voi-vedea-ce-se-19132822

Răzvan STÎNGĂ 19 May. 2020, 18:08 Liga 2
Pe aceeași temă