Schumacher are obiective îndrăznețe la CSC Șelimbăr, deși are un lot cu o medie mică de vârstă și schimbat din temelii: ”Ne dorim în play-off!”

Ovidiu BOICA 09 Aug. 2024, 19:51 Liga 2
Schumacher are obiective îndrăznețe la CSC Șelimbăr, deși are un lot cu o medie mică de vârstă și schimbat din temelii: ”Ne dorim în play-off!”

Noul antrenor al CSC Șelimbăr, Constantin Schumacher, speră ca echipa sa să debuteze cu o victorie în noul sezon de Liga 2.

Și-a ”spionat” adversara de sâmbătă, Metaloglobus București, și are numai cuvinte de laudă la adresa echipei lui Ianis Zicu.

Meciul dintre CSC Șelimbăr și Metaloglobus are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Măgura din Cisnădie, contând pentru etapa a 2-a a Ligii 2. În prima rundă, trupa sibiană nu a jucat, fiindcă partida sa contra Corvinului a fost amânată.

Constantin Schumacher, în fața debutului ca antrenor la CSC Șelimbăr, contra Metaloglobusului

Constantin Schumacher își dorește să debuteze cu dreptul, deși ”călăreții roșii” vor înfrunta, sâmbătă, la Cisnădie, o echipă care și-a creat destule ocazii de poartă acum o săptămână, la succesul cu Chindia (3-2).

”Vom juca cu Metaloglobus, o echipă bună, o echipă care are în componență jucători cu experiență. Au câștigat etapa trecută cu 3-2 în minutul 94, dar până atunci au avut destul de multe ocazii. Am fost la meci și i-am văzut pe viu, ținând cont că noi nu am jucat în prima etapă, cu Corvinul. O echipă bună, cu Ianis Zicu pentru al doilea an consecutiv pe bancă. Dar este important ceea ce vom face noi. Sper ca echipa mea să se adapteze cât mai repede la cerințele mele.

Sper că echipa mea să joace bine din punct de vedere ofensiv, jucătorii să aibă încredere în ei, să-și dorească mult mai mult decât adversarul și, la finalul meciului, să fim cei care ne vă bucura de cele trei puncte”, a afirmat Schumacher într-o conferință de presă.

Schumacher și-a stabilit obiectivul la Șelimbăr: clasarea în primele șase

Schumacher își dorește să prindă play-off-ul cu CSC Șelimbăr, chiar dacă are la dispoziție un lot tânăr, cu o medie de vârstă de 21-22 de ani.

”Sunt bucuros că am ajuns la această echipă. Această echipă, în trecut, a făcut performanță, a ajuns în play-off, chiar dacă nu a avut drept de promovare. Au făcut niște

lucruri extraordinare și sperăm ca și noi, cei care am venit, împreună cu foarte mulți jucători, să facem același lucru. Nu va fi ușor, că sunt multe jucători noi, sunt mulți jucători tineri. Cred că avem media de vârstă în jur de 21-22 de ani, dar sunt jucători care își doresc să facă performanță și asta este important. (…)  Mi-aș dori, din tot sufletul, cum s-a întâmplat și la Mioveni, chiar dacă au fost destul de multe probleme acolo, dar am avut un lot cu jucători cu mai mare experiență decât aici, mi-aș dori să intrăm în play-off.

Nu va fi ușor, nu va fi ușor sută la sută, pentru că sunt echipe care au alte bugete decât avem noi, sunt echipe cu experiență, sunt echipe care au retrogradat și cred că își doresc revenirea în Superligă, cum sunt FC Voluntari și Craiova. Echipe care și au adus jucători buni, cum sunt FC Argeș și Reșița, care își doresc, la fel, promovarea. Corvinul, care își dorește revenirea în primul eșalon. Dar, important este ca echipa mea să joace, să-mi dorească acest lucru și sunt sigur că, dacă se va întâmpla lucrul ăsta, ne vom bate de la egal la egal cu oricare echipă”, a adăugat noul antrenor al echipei sibiene.

Nu are un prim ”unsprezece” creionat

Constantin Schumacher a adăugat că încă nu s-a cristalizat o formulă de start la Șelimbăr și crede că de-abia după primele trei-patru etape se va putea vorbi despre așa ceva.

”Nu pot să spun că am un prim «unsprezece» închegat, pot spune că am jucători care își doresc să facă performantă și sunt bucuros că la antrenamente trag de ei și încearcă să-și câștige locul în echipă. Lotul închegat, sau primul «unsprezece», sau primii 7-8 jucători, că de obicei sunt șapte sau opt jucători care sunt cam 80-90% în echipă, în majoritatea meciurilor, cred că vor fi după etapa a treia sau a patra, când se va stabiliza puțin situația echipei și locul în sine, a mai spus Schumacher.

Altfel, Schumacher nu exclude ca lotul să fie completat și cu alți jucători, dar totodată spune că în mare parte posturile sunt dublate: Sunt acoperite în mare parte posturile pe care le avem, dar dacă va veni vreun jucător de care avem nevoie și va fi peste ceea ce avem noi, nu vom spune nu”.

Mulțumit de cantonamentul din Turcia

Constantin Schumacher s-a declarat mulțumit de jucătorii pe care-i are în lot și de felul cum s-au pregătit în această perioadă. Tehnicianul crede că, în momentul în care echipa va fi omogenă, va putea să se bată de la egal la egal cu fiecare echipă din Liga 2.

Sunt foarte mulțumit de ei (n.a. jucători), mai ales că am avut și un cantonament centralizat în Turcia, unde am jucat cu echipe bune, am jucat cu echipe care evoluează în primele două  ligi din Turcia. S-au văzut acolo că pot face față, pot juca de la egal la egal cu acele echipe, doar că în momentul ăsta echipa nu este omogenă. N-am cum să spun acest lucru după șase săptămâni de antrenament, dar sunt sigur că băieții se vor dărui, vor face tot posibilul să câștigăm primul meci pe care-l avem”, a adăugat Schumacher.

CSC Șelimbăr și Metaloglobus se vor întâlni sâmbătă, 10 august, de la ora 11:00, pe stadionul Măgura din Cisnădie, în etapa a 2-a a Ligii 2.

Declarațiile lui Constantin Schumacher înainte de CSC Șelimbăr – Metaloglobus:

Foto și video: CSC Șelimbăr

Ovidiu BOICA 09 Aug. 2024, 19:51 Liga 2
Pe aceeași temă