Scăpați de emoțiile cu procesul de la TAS, brașovenii își fac planuri pentru barajul de menținere în Liga 2. Călin Moldovan: ”Nu vom lăsa garda jos”

Adi MARICA 12 Apr. 2022, 16:24 Liga 2
Scăpați de emoțiile cu procesul de la TAS, brașovenii își fac planuri pentru barajul de menținere în Liga 2. Călin Moldovan: ”Nu vom lăsa garda jos”

FC Brașov a scăpat de emoțiile procesului de la TAS, în urma căruia putea fi dezafiliată de la FRF, iar acum mai are de îndeplinit un singur obiectiv pentru a rămâne în Liga 2: câștigarea barajului de menținere în eșalonul secund, în care va întâlni, cel mai probabil, Poli Timișoara.

”Nu am avut emoții cu acest proces, pentru că toate litigiile au fost rezolvate”, a spus antrenorul Călin Moldovan despre procesul de la TAS demarat de AFAN.

Ioan Mărginean a sărbătorit decizia la dineul lui Burleanu. ”Mă tem doar de Dumnezeu, nu de TAS”

În schimb, președintele Ioan Mărginean a avut toate motivele să sărbătorească decizia de la TAS la dineul oferit ieri seară de șeful FRF, Răzvan Burleanu, cu ocazia alegerilor de la FRF.

”Limoniu” era convins, încă de la începutul anului, că TAS nu trece peste deciziile federațiilor. ”Noi am comunicat FRF și AFAN că jucătorii și antrenorii au fost repuși în drepturi. Am intrat în normalitate. Am dus niște procese care nu era ale noastre. Eu nu mă tem decât de Dumnezeu, nu de TAS. Eu vă spun, din propria experiență, că TAS nu se prea bagă peste deciziile federațiilor. Acum vă întreb și eu pe dumneavoastră, sindicatul fotbaliștilor se luptă pentru drepturile jucătorilor. Fotbaliștii au fost repuși în drepturi. Dacă TAS va da decizia că dezafiliază FC Brașov ce a făcut AFAN? I-a ajutat pe fotbaliști sau i-a terminat? Eu doar întreb! Cererea este clară. De dezafiliere”, spunea Mărginean.

De altfel, președintele AFAN, Emilian Hulubei, s-a scuzat că a pierdut acest proces cu FRF, în fapt respins de tribunalul de la Lausanne, pentru că nu a inclus și cluburile în plângere. Tot Hulubei a mai spus că nu ar fi dorit să câștige procesul, fiindcă în această situație jucătorii ar fi avut de suferit!?

Trei meciuri până la baraj

Până la barajul de menținere, FC Brașov mai are de disputat trei meciuri în cele patru etape rămase de play-out, cu Unirea Dej (acasă), Viitorul Pandurii (deplasare) și Astra (acasă).

Brașovenii mai au nevoie de un punct din aceste trei jocuri pentru a-și asigura matematic prezența la barajul de menținere în Liga 2, unde o vor întâlni, cel mai probabil, pe Poli Timișoara, clasata în acest moment pe locul 5 în Grupa a de play-out, la șase puncte în spatele celor de Șelimbăr și Poli Iași.

”Nu vom lăsa garda jos în aceste ultime trei jocuri din play-out. Important este ca la baraj să avem ritm de joc, intensitate și să fim pregătiți 100 la sută. Vrem să câștigăm cât mai multe puncte din aceste trei jocuri și să reglăm lucrurile care nu au funcționat în acest sezon de primăvară”, a spus Călin Moldovan.

În etapa a 4-a din Grupa B a play-out-ului Ligii 2, FC Brașov (locul 5, 20 puncte) întâlnește pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, pe Unirea Dej (locul 3, 31 puncte).

Planuri și strategii la FC Brașov pentru noul sezon! Clubul a primit 700 mii de euro bani publici în prima jumătate de an de activitate

Șefii clubului din Brașov nici nu i-au în calcul varianta retrogradării în Liga 3. Sebastian Bădulescu (foto jos, primul din dreapta), consilier local și membru în AGA la FC Brașov, face deja strategia pentru sezonul viitor.

”Nu se pune problema să retrogradăm. În vară vor fi multe schimbări, ne vom baza pe un lot de 25-26 de jucători și un staff tehnic diminuat, iar obiectivul va fi calificarea în play-off”, a spus, zilele trecute, Bădulescu.

Despre situația financiară a clubului, Bădulescu spune că până la finalul lunii decembrie FC Brașov a beneficiat de 700.000 de euro din partea Consiliului Local al Municipiului Brașov. ”Avem certificat fiscal zero la buget. Sper ca în această lună să deblocăm în Consiliul Local situația bugetului pentru club care este prevăzut în bugetul local. Salariile fotbaliștilor pe luna ianuarie au fost plătite cu ajutorul sponsorilor, iar antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori au salariile echitate pe luna februarie. FC Brașov a beneficiat până în luna decembrie de 700.000 de euro, bani care au asigurat activitatea clubului, salarii, litigii, dar și toate costurile de la Centrul de Copii și Juniori”, a spus Bădulescu.

Întrebat despre situația președintelui Ioan Mărginean, Bădulescu a spus doar că ”președintele Ioan Mărginean mai are contract până la 30.06.2022.”

Noul FC Brașov și-a început activitatea în vara trecută, atunci când a cesionat locul în Liga 2 de la nou-promovata Corona Brașov.

Adi MARICA 12 Apr. 2022, 16:24 Liga 2
Pe aceeași temă