Fără antrenor, dar cu trei puncte în ”buzunar! SC Oțelul a făcut 45 de minute perfecte și a învins Steaua. Cristian Munteanu, sentimental la final: ”Am câștigat fără pionul principal”. Arbitrajul, iar criticat

Andrei PASCU 31 Mar. 2023, 11:04 Liga 2

SC Oțelul a reușit să învingă, după o primă repriză foarte bună, Steaua, pe teren propriu, în runda a 2-a a play-off-ului de Liga 2. A fost 3-2 pentru formația gălățeană, deși nu a putut beneficia de sprijinul lui Dorinel Munteanu de pe banca de rezerve, fiind suspendat.

SC Oțelul, succes cu 3-2 în partida cu Steaua. Reacția lui Cristian Munteanu

A condus chiar cu 3-0 SC Oțelul, în urma golurilor lui Kehinde Fatai, minutele 14 și 21, și Octavian Ursu, minutul 32. Steaua a revenit în partea a doua, în urma dublei lui Ștefan Bodișteanu, din minutele 51 și 61, dar în cele din urmă formația din Galați a învins, a luat cele trei puncte și speră la promovarea directă în SuperLiga României.

La interviuri, la finalul confruntării, dat fiind faptul că Dorinel Munteanu a fost suspendat, a venit Cristian Munteanu, managerul general al clubului. Pe lângă faptul că a evidențiat jocul echipei, dar și faptul că arena din Galați a fost aproape plină, a avut reproșuri față de arbitraj, dar a și continuat disputa de la distanță cu Poli Iași.

  • SC Oțelul: Dur-Bozoancă – Andr. Rus, Yabre, Sîrghi (Mih. Adăscăliței 46′), D. Panait – Jardan (Zivulic 66′), I. Neagu (cpt.), Cisotti, Oct. Ursu (Nica 61′) – Mitoi (Scocîrlă 90+4′), K. Fatai (Cîrjan 61′)
    Rezerve neutilizate: R. Pop – Nedelean, Chirițoiu, Gorovei

Cristian Munteanu, reproșuri pentru arbitrajul din SC Oțelul – Steaua. Laude pentru Dorinel Munteanu și jucători 

Fostul portar al lui Dinamo, acum conducător la SC Oțelul, a declarat că Steaua a fost împinsă de la spate în repriza a doua, iar din acest motiv a și marcat de două ori. Referitor la duelul cu ieșenii, Cristian Munteanu nu se aștepta ca Dorinel Munteanu să fie jignit astfel de conducerea adversarilor din Liga 2..

A fost un meci cu emoții, felicit echipa, pe Dorinel. E păcat că nu a fost pe bancă, lângă băieți, dar i-a pregătit foarte bine și am câștigat acest meci foarte greu. Am câștigat un meci în care nu am avut pionul principal pe bancă, antrenorul. Am întâlnit o echipă foarte bine, dar de la 3-0, trebuie să vorbesc puțin, parcă au fost împinși, să facă 1-3, 2-3.

Nu a fost decisiv acum arbitrajul, dar trebuie să remarc că echipa noastră, de când a început acest campionat, nu a avut o greșeală pro. Trebuie să spun că am analizat toate jocurile, iar împotriva noastră au fost. Felicitări echipei, băieților, fanilor.

Atmosfera a fost de Liga 1, jocul de Liga 1 și cred că am speriat contracandidatele, când echipa noastră joacă 11 la 11 poate să bată pe oricine. Dacă echipa noastră juca 11 la 11 cu Iași, sunt sigur că adversarii nu aveau șanse să plece cu punct sau puncte de aici.

Au fost multe meciuri în care am pierdut puncte din cauza arbitrajului”, a declarat Cristian Munteanu, la microfonul DigiSport.

Cristian Munteanu vrea ca disputa SC Oțelul – Poli Iași să se termine!

Cristian Munteanu speră ca cearta dintre SC Oțelul și Poli Iași să se termine curând, iar duelurile să fie doar pe teren, mai ales că echipele din Moldova mai au un meci de jucat în acest sezon, în returul play-off-ului de Liga 2.

Nu e război cu Iași, suntem două echipe din Moldova care ar trebui să ne respectăm mai mult. Îmi pare rău că s-a ajuns aici, dar trebuie să remarc comunicatul clubului din Iași, care ne-a atacat antrenorul. E antrenorul nostru, îl apărăm, murim lângă el. A adus echipa aici, suntem lângă el, pentru că la Galați nu au fost numai bune, nu a fost doar lapte și miere.

Dorinel a fost mai finuț în declarații, iar comunicatul lor a fost deplasat”, a mai afirmat Cristian Munteanu.

SC Oțelul rămâne pe podium după etapa a 2-a a play-off-ului de Liga 2

SC Oțelul a început play-off-ul de Liga 2 de pe locul 3, cu 36 de puncte, poziție pe care se află și acum, dar cu 39 de puncte, la patru puncte de primele două clasate în acest moment, Steaua și Politehnica Iași, aceasta din urmă nedisputând momentan jocul din etapa a 2-a. În același timp, gălățenii au un avans de șapte puncte față de locurile 4-6, Dinamo, Gloria Buzău și Unirea Dej, dar nici ele nu au evoluat până acum.

Gălățenii vor întâlni, în următoarea rundă, după ce au debutat cu Poli Iași, scor 1-2, și au învins Steaua, scor 3-2, Dinamo, în deplasare.

E normal să ne gândim la promovare, mentalitatea acestui club, a antrenorului, a conducerii, a orașului, e de Liga 1. Orașul ăsta a avut echipă în Liga 1 zeci de ani, e normal. Eram în Liga 3 acum un an, acum suntem în play-off, pe locul 3.

A fost multă muncă, cu sacrificiu am ajuns în acest moment, e normal să ne gândim la promovare.

Mai sunt opt meciuri, am luat trei puncte importante și vom merge la Dinamo să luptăm, să jucăm cu inima. Așa va fi și acolo și nu cred că vom pleca fără punct”, a mai afirmat Cristian Munteanu cu privire la lupta din play-off-ul Ligii 2.

Foto și video: SC Oțelul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-pierdut-cu-sc-otelul-19264810

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-rusinat-de-prima-repriza-a-stelei-la-galati-a-fost-ca-in-curtea-scolii-mijlocasul-a-dezvaluit-conditia-in-care-se-incaseaza-primele-la-clubul-din-ghencea-si-si-a-avertiza-19264827

https://liga2.prosport.ro/seria-1/kehinde-fatai-si-a-aratat-clasa-contra-stelei-nigerianul-a-fost-omul-meciului-pentru-sc-otelul-ne-am-invatat-minte-dupa-ce-s-a-intamplat-la-ultimul-meci-de-acasa-19264816

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-galati-si-steaua-deschid-etapa-a-2-a-a-play-off-ului-ligii-2-astazi-de-la-ora-2000-meciul-arbitrat-de-acelasi-central-delegat-si-la-duelul-din-sezonul-regular-19264739

 

 

Andrei PASCU 31 Mar. 2023, 11:04 Liga 2
Pe aceeași temă