SC Oțelul, în fața unui nou meci de promovare. Dorinel Munteanu e convins că obiectivul va fi îndeplinit, dar a avut o remarcă interesantă înaintea partidei cu Gloria Buzău

Andrei PASCU 15 May. 2023, 16:07 Liga 2
SC Oțelul, în fața unui nou meci de promovare. Dorinel Munteanu e convins că obiectivul va fi îndeplinit, dar a avut o remarcă interesantă înaintea partidei cu Gloria Buzău

SC Oțelul este cu un pas în SuperLiga României, când mai sunt două runde din play-off-ul Ligii 2. Marți are șansa să fie și matematic în prima divizie din vară, dacă va învinge, în deplasare, Gloria Buzău, de la ora 19:00. Pot primi o mână de ajutor și în urma derby-ului Dinamo – Steaua.

SC Oțelul merge pe terenul echipei Gloria Buzău în etapa a 9-a din play-off

SC Oțelul este pe loc direct promovabil în acest moment, dacă scoatem din calcule Steaua, iar Dorinel Munteanu nu mai vrea ca jucătorii lui să se gândească la performanța pe care o pot realiza în sine, ci doar să facă tot ce pot pentru un succes cu formația din Buzău.

Gălățenii puteau obține biletele de promovare și etapa trecută, însă au cedat contra lui Dinamo și momentul s-a amânat. Chiar dacă are doar trei puncte avans peste Dinamo, Dorinel Munteanu e convins că, în cele din urmă, deși a recunoscut că lupta se va da până în ultimul moment, SC Oțelul va promova.

Dorinel Munteanu, mesaj ferm înainte de Gloria Buzău – SC Oțelul: ”Sunt convins că vom promova în acest sezon”

Entuziasmul din jurul echipei, din oraș, îl face pe antrenor să își dorească mai mult ca orice promovarea fără baraj, de pe locurile care duc automat în prima divizie.

Sper să aducem aceeași bucurie orașului ca atunci când am luat campionatul, dar acum avem alt obiectiv, foarte greu de realizat. Pentru noi e foarte greu și va fi greu până la final, dar sunt convins că vom reuși. Vom promova direct și vom aduce bucuria, așa cum a fost la titlu.

După tot ce am văzut în ultimul timp, chiar dacă îmi pare rău de ultimul joc al nostru, cu Dinamo, nu a fost pregătită vreo petrecere. Mulți care cred asta sunt naivi, pentru că sunt convins că se va juca până la ultimul minut din acest play-off. Pentru anumiți oameni, care nu sunt aici, e ușor, dar ei nu înțeleg ce se întâmplă cu adevărat.

Suporterii ne susțin, le mulțumesc, sunt suporteri adevărați, dar nu e ușor. Această perioadă pentru mine e una grea, dar niciodată nu voi da înapoi. Voi face tot ce pot și Dumnezeu mă va ajuta să duc la final acest proiect.

Proiect care, în primul rând, îmi dă o bucurie foarte mare dacă îl voi îndeplini, pentru că orașul se va bucura din nou. Se vede și prin prezența din tribune și euforia din oraș, așa că nu visez, dar mă gândesc că totul s-a realizat într-un timp record, de doi ani.

Nu avem suspendați, absențe pentru jocul cu Buzău, toți jucătorii sunt apți și e foarte bine. Dar e greu să aleg primul 11, pentru că în mod clar voi face câteva schimbări”, a spus Dorinel Munteanu înaintea partidei cu Gloria Buzău, la conferința de presă.

SC Oțelul, fără victorie de trei meciuri în play-off

SC Oțelul a început play-off-ul de Liga 2 de pe locul 3, cu 36 de puncte, poziție pe care se află și acum, dar cu 46 de puncte, la trei și 10 puncte de primele două clasate în acest moment, Steaua și Politehnica Iași. În același timp, gălățenii au un avans de trei puncte față de locul 4, Dinamo.

În turul play-off-ului, gălățenii au debutat cu Poli Iași, scor 1-2, după care au învins Steaua, scor 3-2, au cedat cu Dinamo, scor 0-3, au învins Gloria Buzău, scor 1-0, și au trecut de Unirea Dej, scor 1-0.

Au început returul cu partida de pe terenul Politehnicii Iași, scor 0-2, au făcut 1-1 cu Steaua, în deplasare, iar ulterior au cedat, acasă, în fața lui Dinamo, scor 0-2. Pentru SC Oțelul urmează partida cu Gloria Buzău, de la Buzău.

Așadar, în opt meciuri de play-off, SC Oțelul a înregistrat trei victorii, un egal și patru eșecuri. Are un golaveraj de șapte goluri marcate și 12 primite.

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto
Video: SC Oțelul

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-imaginile-bataii-dintre-suporteri-inainte-de-otelul-dinamo-in-urma-careia-un-politist-a-fost-lovit-cu-o-piatra-in-cap-si-dus-de-urgenta-la-spital-26-de-persoane-au-fost-retinute-19270709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-fara-trei-jucatori-importanti-la-derby-ul-cu-steaua-19270566

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-sirghi-explicatiile-esecului-inregistrat-de-sc-otelul-19270549

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-esec-cu-dinamo-si-rateaza-sansa-promovarii-directe-19270537

 

 

 

Andrei PASCU 15 May. 2023, 16:07 Liga 2
Pe aceeași temă