Sătmărenii vor fi sancționați financiar după eșecul cu „lanterna roșie”. Totuși, amenda poate fi anulată cu o condiție

Sătmărenii vor fi sancționați financiar după eșecul cu

Înfrângerea de sâmbătă cu Metalul Reșița, ultima clasată din Liga 2, 4-0 în prima etapă a returului, nu a rămas fără sancțiuni pentru jucătorii Olimpiei Satu Mare, cel puțin la nivel declarativ.

Președintele clubului din Nord-Vestul țării, Attila Karda, a anunțat că toată echipa va fi penalizată cu 25 la sută din salariul de pe ultima lună, salariu care oricum nu este plătit. Elevii lui Bogdan Andone au restanțe financiare de aproape trei luni și prime de încasat pentru toate rezultatele pozitive obținute în acest sezon, până la înfrângerea cu Metalul sătmărenii având 11 meciuri consecutive fără eșec.

Karda anunță însă ca dacă jucătorii vor obține o victorie în ultima etapă din 2016, sâmbătă, pe teren propriu, cu CS Mioveni, atunci această penalizare de 25 la sută va fi anulată.

„Intuiam reacțiile, pentru că știu cum se pune problema în fotbalul românesc. Se trece rapid de la agonie la extaz și invers. Nici nu terminasem meciul bine și primeam telefoane de la Satu Mare.

Meciul trebuia jucat cu atitudine, acest lucru ne-a lipstit, iar în urma unei ședinte a fost sancționată toată echipa. În momentul în care vor primi cele 12 prime vor fi sancționați.

Nu vreau să dau ocazia nimănui să fiu atacat, iar dacă vrem să construim ceva sănătos trebuie să fim profesioniști. Cu Juventus au jucat exemplar, dar au pierdut. Atunci le-am luat apărarea. Ei trebuie să accepte și când greșesc. Nu sunt genul de persoană care să le caute nod în papură. Dacă vor câștiga împotriva Mioveniului se anulează și sancțiunile, care valorează 25 la sută din salariu.

Indiferent dacă meciul de sâmbătă îl pierdeam cu 1-0 sau 4-0, eu eram la fel de supărat pentru atitudinea pe care am avut-o. Noi suntem principalii vinovați, dar nu o să las pe nimeni să arunce cu noroi în jucători. În România, dacă câștigi, joci la pariuri, dacă pierzi, joci la pariuri.”, a declarat, la radio Sport Total FM, Attila Karda.

Aflată pe locul 3 înaintea meciului de la Ghermănești cu Metalul Reșița, Olimpia Satu Mare a căzut după această înfrângere pe locul 5, la egalitate cu CS Mioveni, care e pe locul 6.

Pe aceeași temă