Salvați de Mitrov! FC Brașov a obținut un punct în prelungiri cu Gloria Buzău și continuă să spere la play-off. Dan Alexa: ”Ne ține în viață, dar este prea puțin”

Adi MARICA 23 Feb. 2023, 20:32 Liga 2
Salvați de Mitrov! FC Brașov a obținut un punct în prelungiri cu Gloria Buzău și continuă să spere la play-off. Dan Alexa: ”Ne ține în viață, dar este prea puțin”

FC Brașov a obținut un punct în deplasare cu Gloria Buzău, scor 1-1, grație golului marcat de Zoran Mitrov în prelungirile partidei ce a deschis prima etapă din Liga 2 programată în 2023.

Elevii lui Dan Alexa au fost apatici în prima repriză, una controlată de gazde. Buzoienii au deschis scorul prin reușita lui Dudu (34) cu un șut plasat de la circa 13 metri. După o primă repriză jenantă, Alexa a făcut trei schimbări la pauză. Lambrinoc, Dumbravă și Burlacu au adus un plus evident, iar brașovenii au dominat clar repriza secundă, însă Diogo Izata, Dumbravă, Lambrinoc, Milcho Angelov și Burlacu au ratat ocazii mari la poarta lui Relu Stoian.

Zoran Mitrov i-a adus un punct Brașovului în deplasarea de la Buzău

Zoran Mitrov, intrat pe final în locul lui Tudor Oltean, avea să aducă un punct echipei sale, în prelungirile meciului, în minutul 90+4, după o centrare perfectă din stânga a lui Dumbravă.

Cu 27 de puncte, Gloria Buzău se menține momentan pe locul 6, la egalitate cu Unirea Dej (locul 5). FC Brașov, cu 24 de puncte, urcă pe locul 8, la egalitate cu Dinamo (locul 9). Chiar și cu acest punct de la Buzău, șansele brașovenilor de a prinde play-off-ul sunt minime. În ultimele două etape, FC Brașov va mai juca cu Unirea Constanța (acasă) și Unirea Slobozia (deplasare), însă nu depinde numai de rezultatele ei.

Dan Alexa. ”Un rezultat echitabil, care ne ține în viață”

Dan Alexa a recunoscut jocul slab din prima repriză, atunci când Gloria lui Adrian Mihalcea a fost superioară. A făcut cinci schimbări în partea secundă, treia la pauză, care aveau să fie inspirate.

”Au fost două reprize diferite. În prima parte, Buzăul a arătat mai bine, fără situații mari, dar a controlat jocul din punct de vedere al combativității și al agresivității. Nu am reușit să ne creăm absolvit nimic! Au pus presiune pe noi în jurul careului și au reușit un gol meritat.

Repriza a doua cred că ne-a aparținut nouă. Buzăul a încercat doar pe contraatac. Pe lângă gol, am ratat încă trei situații foarte mari.

Un rezultat echitabil, care pe noi ne ține cumva cu speranță pentru un loc în play-off. Mă bucur că nu am cedat, dar sunt supărat pentru prima repriză, pentru că ne-au surprins din punct de vedere al combativității. La pauză le-am spus exact ceea ce s-a întâmplat. Toți cei cinci jucători care au întrat în repriza secundă au făcut-o foarte bine, au avut reacție.

Atunci când egalezi în ultimul minut nu poți să fii decât bucuros pentru rezultat. Totuși, trebuie să fiu realist, le-am și spus jucătorilor, că este un punct care ne ține în viață, dar este prea puțin pentru a accede în play-off. Putem face 30 de puncte și putem spera până la final. Rezultatul ăsta e bun ca și mod de a lupta până la final. Buzăul e o echipă tare, grea, i-am dominat până în ultimele minute, am avut ocazii, i-am presat, au făcut și ei pasul în spate și am reușit să înscriem dintr-o acțiune foarte frumoază, zic eu”, a spus Alexa la finalul meciului de la Buzău.

FC Brașov în meciul cu Gloria Buzău: Ureche – Sorsa, Fustar (cpt.), Marc (Dumbravă 46′) – Lascu (M. Burlacu 46′), Diogo Izata, R. Lazăr, Tud. Oltean (Mitrov 76′) – Spătaru (Lambrinoc 46′), M. Angelov, Saim Tudor (Kirilenko 65′). Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Vas. Constantin, Diallo, Rob. Boboc.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-scapat-printre-degete-victoria-cu-fc-brasov-adrian-mihalcea-dezamagirea-este-extrem-de-mare-nu-avem-ce-face-19260982

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-reia-liga-2-gloria-buzau-fc-brasov-se-joaca-de-la-ora-1700-jucatorii-trimisi-in-primul-11-de-mihalcea-si-alexa-19260932

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-si-adrian-mihalcea-nu-sunt-de-acord-ca-unirea-constanta-respecta-competitia-chiar-daca-va-continua-in-liga-2-chiar-nu-e-normal-nu-stiu-cat-de-bine-face-fotbalu-19260927

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

Adi MARICA 23 Feb. 2023, 20:32 Liga 2
Pe aceeași temă