Gloria Buzău a scăpat printre degete victoria cu FC Brașov. Adrian Mihalcea: ”Dezamăgirea este extrem de mare. Nu avem ce face”

Marius ANGHEL 23 Feb. 2023, 20:14 Liga 2
Gloria Buzău a scăpat printre degete victoria cu FC Brașov. Adrian Mihalcea: ”Dezamăgirea este extrem de mare. Nu avem ce face”

Gloria Buzău a fost la câteva secunde de o victorie în primul meci oficial disputat în 2023, pe teren propriu, cu FC Brașov. Partida disputată joi seară în Crâng, una de șase puncte, așa cum o cataloga Adrian Mihalcea în avancronică, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, după ce trupa oaspete a reușit egalarea în minutul 90+4, ultimul al prelungirilor arătate de arbitrul Sorin Costreie.

Adrian Mihalcea, după remiza cu FC Brașov: ”Nu avem ce face. Ne-am luptat”

Brazilianul Dudu a marcat pentru Gloria Buzău în minutul 34, din a doua încercare, într-o repriză controlată în mare parte de echipa sa, dar în care mari ocazii de gol nu au fost. În partea secundă, FC Brașov a contat mai mult în atac și a reușit să punctele în cele din urmă în cel de-al patrulea minut al prelungirilor. Zoran Mitrov (90+4) a băgat cu o lovitură de cap mingea în poarta lui Relu Stoian, goalkeeper care a reușit alte trei intervenții salvatoare în repriza a doua.

”Dezamăgirea este extrem de mare, pentru că a fost un joc pe care, cel puțin în prima repriză, l-am controlat. Am intrat puțin mai tensionați, mai prost în repriza a doua. Nu știu de ce. Am avut ceva ocazii de a marca, ei au riscat, ne-au desfăcut în unele momente, dar să iei gol în minutul 90+4, pe o centrare, când noi avem șase oameni în careu cu talie e destul de greu de digerat. Nu avem ce face. Ne-am luptat, băieții au avut o atitudine remarcabilă, chiar nu am ce să le reproșez, poate cu mențiunea celor care au intrat de pe bancă. Ar fi trebuit să mențină același ritm de joc. Nu au reușit în mare parte, dar, așa, una peste alta, sunt mulțumit de atitudine. Păcat. Trebuie să înțelegem că luptăm pentru un obiectiv. E presiune, e pe toată lumea, dar trebuie să suporți și să reușești să treci peste lucruri, peste această presiune și stres puse din toate părțile, ca să reușești să îți atingi obiectivul”, a spus Adrian Mihalcea la microfonul DigiSport.

Nemulțumit de cum au intrat jucătorii trimiși pe teren în repriza secundă

În primul joc după pauza de iarnă, primul și antepenultima etapă a sezonului regular, Adrian Mihalcea a optat să utilizeze din primul minut doar doi dintre jucătorii nou-aduși: Răzvan Greu și nord-macedoneanul Viktor Angelov. În partea secundă, aproape de final, a apelat la altul adus în această perioadă de transferuri, la Joseph Godwin. În total a făcut patru din cele cinci schimbări posibile, iar antrenorul a avut ceva să le reproșeze jucătorilor introduși în partea a doua a partidei.

”Nu ar trebui să caut vinovați, dar am introdus două vârfuri doar pentru a îi împiedica pe ei să mai construiască atât de ușor cu cei trei fundași centrali. Dacă ei ar fi fost și cu 20 de secunde înainte, ar fi trebuit să rupem jocul. Așa, în careu e o luptă, câteodată reușești să respingi mingea. Acum am avut ghinion”, a mai declarat Mihalcea.

Gloria Buzău în meciul cu FC Brașov: R. Stoian – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – Gaitan (Godwin 81′), A. Lopez (cpt.) – Greu, Dudu (Trebotic 74′), V. Angelov (Val. Munteanu 81′) – Val. Alexandru (Boiciuc 64′). Rezerve neutilizate: D. Rusu – Marku, Pandele, Dr. Lazăr, Șuteu.

Accederea în play-off se complică

Cu 27 de puncte, Gloria Buzău se menține momentan pe locul 6, la egalitate cu Unirea Dej (locul 5), însă e greu de crezut că se va menține pe poziție de calificare în play-off până la finalul etapei. Accederea în grupa de promovare se complică pentru echipa lui Adrian Mihalcea.

”Se complică. Vom vedea și celelalte rezultate din această rundă și vom trage concluzii după toată etapa”, a spus Adrian Mihalcea.

Gloria poate fi depășită de FK Miercurea Ciuc și Dinamo și egalată de Concordia Chiajna.

În etapa a 18-a, penultima a sezonului regular, Gloria Buzău joacă acasă cu Unirea Slobozia, iar în ultima rundă o va întâlni pe Minaur Baia Mare în deplasare.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: captură DigiSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-reia-liga-2-gloria-buzau-fc-brasov-se-joaca-de-la-ora-1700-jucatorii-trimisi-in-primul-11-de-mihalcea-si-alexa-19260932

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-si-adrian-mihalcea-nu-sunt-de-acord-ca-unirea-constanta-respecta-competitia-chiar-daca-va-continua-in-liga-2-chiar-nu-e-normal-nu-stiu-cat-de-bine-face-fotbalu-19260927

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-optimist-inaintea-debutului-in-noul-an-am-incredere-ca-lotul-actual-poate-sa-duca-batalia-pe-termen-cel-putin-mediu-poate-chiar-lung-ce-spune-despre-meciul-cu-selimba-19260942

Marius ANGHEL 23 Feb. 2023, 20:14 Liga 2
Pe aceeași temă