Salvarea de la retrogradare, un obiectiv greu de realizat pentru CSM Reșița. Cristian Bobar recunoaște: ”Trebuie să jucăm fiecare meci la victorie pentru a prinde locul de baraj”

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2021, 13:53 Liga 2
Salvarea de la retrogradare, un obiectiv greu de realizat pentru CSM Reșița. Cristian Bobar recunoaște: ”Trebuie să jucăm fiecare meci la victorie pentru a prinde locul de baraj”

CSM Reșița este vizată de posibilitatea retrogradării în acest sezon de Liga 2. Acum, chiar ocupă o poziție care trimite ocupanta în Liga 3 la finalul play-out-ului, locul 6. În jurul echipei s-a mai ridicat puțin entuziasmul, însă, după etapa trecută, când s-a câștigat partida din deplasare cu Aerostar Bacău.

Reșițenii s-au impus în fața ultimei clasate cu 2-0, iar Cristian Bobar, președintele clubului, a afirmat că acum partida următoare va fi abordată cu mai multă încredere. În runda a 3-a a play-out-ului, CSM Reșița nu va evolua, dar o va face în cea cu numărul 4, din weekendul care vine. Va juca pe teren propriu, cu Concordia Chiajna.

Cristian Bobar: ”Trebuie să fim realiști, trebuie să sperăm la locul 5” 

Bobar i-a lăudat pe ilfoveni, anume că au cel mai bun lot din Liga 2, din punctul lui de vedere, și că, în mod normal, ar fi trebuit să se lupte la promovare. Referitor la obiectivul din acest sezon, conducătorul Reșiței se gândește, realist, la poziția a 5-a, care duce în barajul de menținere.

După victoria de la Bacău am luat o gură de aer și ne așteaptă un meci extrem de greu sâmbătă cu Chiajna, o echipă foarte bună, care din punctul meu de vedere trebuia să se bată la promovare. Probabil are cel mai bun lot din Liga 2, dar trebuie să jucăm fiecare meci la victorie pentru a prinde locul de baraj. Trebuie să fim realiști, trebuie să sperăm la locul 5”, a declarat Cristian Bobar.

Cristian Bobar a intervenit în cearta dintre fani și Jandarmeria Caraș-Severin

Conducătorul a intervenit și în problemele din afara clubului, dintre suporterii Reșiței și Jandarmeria Caraș-Severin. Fanilor le-a fost interzis să mai susțină echipa la meciurile de pe teren propriu de pe dealul din apropierea stadionului, dar Cristian Bobar speră ca lucrurile să se rezolve, iar susținătorii să fie în continuare alături de echipă, în aceiași termeni ca până acum.

Am văzut și eu că prin mediul online galeria noastră a supărat puțin Jandarmeria. Din punctul meu de vedere, cred că ar trebui să existe o colaborare între club, galerie și între conducerea jandarmeriei și cred că va exista o astfel de colaborare. În opinia mea, noi chiar avem o galerie civilizată, respectată în țară, o galerie care nu a făcut probleme acasă la meciurile cu Rapid, Petrolul, Craiova și a înțeles de multe ori punctul de vedere al jandarmilor.

Galeria nostră chiar își dorește să încurajeze echipa de pe deal, respectând protocolul care este în această pandemie. Aș dori să rog frumos Jandarmeria să fie deschisă și să avem în continuare o colaborare bună, pentru că nu suntem ca la alte cluburi unde galeriile sau ultrașii fac mari probleme și vin foarte multe amenzi la echipă din această cauză. La noi nu este cazul și această galerie a încurajat echipa absolut peste tot și nu este una de moment. Guardia Ultra a încurajat CSM Reșița în Liga a IV-a, în Liga 3 și acum în Liga 2.

Oriunde am fost galeria a fost trup și suflet alături de jucători, antrenori și conducători, indiferent de numele acestora. Chiar sper să existe această colaborare deoarece eu țin foarte mult la acest club și nu văd un impediment dacă suporterii vin în afara stadionului, pe deal, ca să încurajeze echipa.

Avem mare nevoie de susținerea galeriei în acest moment, jucătorii îi respectă foarte mult pe suporteri și au mare nevoie de ei”, a mai afirmat Cristian Bobar.

CSM Reșița a câștigat primul meci după șapte etape

CSM Reșița a câștigat primul meci în Liga 2, după șapte partide în care a adunat doar un punct, runda trecută. Ultimul succes data din decembrie 2020, 3-1 cu Ripensia pe teren propriu. Echipa din Valea Domanului s-a impus în etapa a 2-a a Grupei B a play-out-ului, cu 2-0 pe terenul Aerostarului Bacău.

În ultimele șapte meciuri, anterioare jocului cu băcăuanii, CSM Reșița adunase un singur punct, după un 1-1 cu CSM Slatina pe teren propriu. Datorită acestui succes, mai păstrează șanse la locul 5 cel puțin, care duce în barajul de menținere. Poziția respectivă este ocupată de Unirea Slobozia, 23 de puncte, cu un punct peste formația din Valea Domanului.

 

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2021, 13:53 Liga 2
Pe aceeași temă