„Să nu gândească nimeni că noi aici am făcut vreo vrajă”. Parcursul fulminant al Sepsi OSK, descris de omul din spatele echipei covăsnene

Marius ANGHEL 20 Dec. 2016, 16:29 Liga 2

Sepsi OSK și-a încheiat activitatea pe anul 2016 cu un eveniment frumos pe care l-a organizat la finalul săptămânii trecute, vineri, în Sala Sporturilor „Szabo Kati” din Sfântu Gheorghe. Cu ocazia Galei Sepsi OSK, clubul covăsnean din Liga 2 și-a îndreptat atenția și către sectorul juvenil, dar și către distrarea spectatorilor prezenți. Printre atracțiile evenimentului s-au numărat două meciuri amicale. Primul a avut loc între conducerea clubului și sponsori, câștigat cu 1-0 de primii, prin golul lui Laszlo Dioszegi, în timp ce al doilea s-a desfășurat între antrenori și părinții copiilor care activează la club, încheiat un egal, 1-1.

La finalul galei, jurnalistul site-ului local Covasna Media a discutat cu finanțatorul echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Laszlo Dioszegi, despre evoluția clubului în ultimul an și despre așteptările pe care le-a avut în prima parte a sezonului Ligii 2. Pentru formația covăsneană, anul 2016 a însemnat promovarea în Liga 2 și o clasare pe locul 5.

Pentru început, patronul echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Laszlo Dioszegi, a tras câteva concluzii generale despre anul ce tocmai se va încheiat. Anul acesta a fost – despre fotbal vorbesc – un an cu vise, nu ne-am gândit niciodată că o să ajungem aici unde am ajuns. Să nu gândească nimeni că noi aici am făcut vreo vrajă. Pur și simplu am muncit de dimineață până dimineață, cum se spune, de aceea am ajuns aici noi – băieții, împreună cu antrenorii și cu ceilalți din staff-ul echipei”, a spus patronul echipei Sepsi OSK, Laszlo Dioszegi, care în partea a doua a sezonului ar vrea să facă un pas în spate, să nu se mai implice direct atât de mult în treburile echipei: „Tocmai de asta eu aș vrea, cât de cât, să… nu știu cum să spun, să demonstreze și alții. Eu am demonstrat ce a fost de demonstrat – asta nu înseamnă că nu rămân lângă echipă, dar vreau să intru puțin în spate, să nu creadă lumea că Oltul Sport Club (n.r. – OSK) este echipa mea, nu! Asta este echipa orașului, a tuturor oamenilor din Sfântu Gheorghe.”

„Vrem să aducem încă doi-trei jucători buni, patru maxim”

Finanțatorul echipei covăsnene e mulțumit de parcursul echipei de până acum, nu vrea să renunțe la jucătorii pe care îi are acum în lot, însă anunță că se poartă negocieri pentru câteva transferuri. „Am vorbit cu vreo patru-cinci jucători, dar toți au zis că săptămâna care vine o să ne dea un răspuns. La 9 ianuarie, când o să fie întrunirea, o să știm mult mai mult. Nu vrem să aducem jucători mai slabi decât ce avem, dimpotrivă, vrem să aducem mai buni, dar aceia sunt fotbaliști care au oferte și din prima ligă, unii dintre ei, și tocmai de asta tatonează. Nu vrem să destabilizăm lotul, cum fac alții, vrem să aducem încă doi-trei jucători buni, patru maxim, ca să fim mai puternici fără a afecta lotul actual. Dacă ar depinde după mine, eu aș lăsa toată echipa așa cum e. Dar Bokor Janos, care e managerul echipei, el răspunde de jucători, eu am promis din start că nu mă bag și nici n-o să mă bag. Mai este și Kertesz David, vicepreședintele. Eu puțin trebuie să mai stau și cu brutăria și cu familia, deci mai mult ei o să fie la conducerea echipei. Nu că până acum n-ar fi fost acolo, dar le dau o puțin mai mare responsabilitate ca să arate că se poate”, a mai spus Laszlo Dioszegi, potrivit stiri.covasnamedia.ro.

„Aș fi supermulțumit să rămânem pe locul 5”

Dacă transferurile dorite vor fi realizate, Sepsi OSK își va întări cu siguranță lotul și va fi una dintre pretendentele la promovare. Totuși, finanțatorul echipei din Sfântu Gheorghe spune că nu se gândește la accederea în Liga 1 din acest an, însă nu se va da la o parte dacă se va ivi această ocazie. Potrivit lui Laszlo Dioszegi, poziția a cincea, cea actuală, ar fi una mulțumitoare la final de sezon.

„Dacă o să fim acolo, fără nicio problemă, nu ne dăm la o parte, ne vom da toată silința, dar știm că în momentul de față e foarte greu. Anul viitor mai vedem, dar în momentul de față… Suntem oameni care visăm, visăm, dar știm realitatea. Dacă am reuși să rămânem pe locul 5, unde suntem acum, eu aș fi supermulțumit”, declară Dioszegi.

Dezamăgirile și bucuriile lui Dioszegi

Întrebat care a fost cea mai mare dezamăgire trăită în acest sezon, iată ce a comentant finanțatorul formației covăsnene: „O dezamăgire a fost primul meci cu Brașovul (n.r. – înfrângere cu 3-2 pe teren propriu, în chiar prima etapă). Trebuie să recunosc că am luat prea de sus Brașovul. Atunci au adus jucători, nu au avut o echipă închegată și am spus între noi că ‘scorul nu-l știm, dar știm cine câștigă”. Din păcate, a fost o surpriză neplăcută, au venit cu o echipă, chiar dacă nu era închegată, au avut niște fotbaliști care au jucat, ai noștri au fost crispați și rezultatul s-a văzut. Dezamăgire a mai fost cu Baloteștiul, dar trebuie să spun că toate echipele mari au și meciuri slabe. Cel mai slab joc al nostru a fost la Satu Mare, o spun fără nicio problemă. N-am jucat prea mult nici la Berceni, unde am câștigat cu 1-0, nici la Vâlcea n-am fost cine știe ce, dar celelalte meciuri au fost jocuri frumoase, spectatorii au avut ce să savureze anul acesta. Și meciul cu Craiova din Cupa României a fost un lucru nemaipomenit.”

Cât primește evenimentele care l-au bucurat foarte mult, acestea au fost două: „Cea mai mare bucurie am avut-o la două meciuri. Cu UTA acasă, unde am reușit să dăm 4-1 și cu FC Brașov în deplasare. Nu neapărat egalul, ci jocul echipei m-a încântat, cum s-au dăruit băieții. Noi suntem mulțumiți de tot ce s-a realizat. Suntem mulțumiți și de arbitraj, am fost primiți foarte bine în Liga a 2-a. Sper că o să fie așa și-n retur. Am numai cuvinte de laudă despre toată echipa, suntem un grup unit și vrem să rămânem și mai departe așa!”, a rcomentat patronul echipei Sepsi OSK.

În final, Dioszegi a vorbit și despre susținerea pe care a primit-o echipa din partea suporterilor în prima parte a sezonului, însă speră ca numărul fanilor care vor fi prezenți la meciuri să crească în 2017. „Așteptăm să vină și mai mulți spectatori în retur. Suntem cu picioarele pe pământ, știm foarte bine că urmează un retur infernal. Dacă se retrage Râmnicu Vâlcea și Tărlungeniul o să avem cinci meciuri acasă și zece în deplasare”, a mai precizat Dioszegi.

Trupa antrenată de Valentin Suciu a încheiat prima parte a sezonului pe locul 5, cu 35 de puncte obținute în 18 meciuri desfășurate în 21 de etape, adică e la trei puncte distanță de FC Brașov, care e pe loc de baraj de promovare, și la patru puncte de UTA Bătrâna Doamnă, situată pe al doilea loc promovabil direct.

Foto: Covasna Media și Arpad PAL

Marius ANGHEL 20 Dec. 2016, 16:29 Liga 2
Pe aceeași temă