„Să fii purtat pe brațe la vestiare reprezintă ceva deosebit”

05 Jun. 2012, 14:14 Liga 2

Președintele nou-promovatei în Liga I, CSMS Iași, laudă toți factorii implicați în susținerea echipei în partea a doua a campionatului. Deși nu vede nici un motiv pentru ca actualul antrenor, Ionuț Popa, să nu continue în Copou, fostul internațional a lăsat de înțeles că viitorul băncii tehnice nu depinde doar de el.

După ce a sărbătorit urcarea pe prima scenă cu staful clubului și cu fotbaliștii până duminică dimineață, la banchetul festiv de sfârșit de campionat, șeful executivului CSMS lucrează deja la o altă etapă a proiectului pe care îl are în minte încă din iarnă, când a urcat prima dată Copoul. Dar până să-l finalizeze, ieri se afla încă în euforia succesului promovării, despre care recunoaște că nu a fost un obiectiv deloc ușor de atins.

„A ieșit așa cum ne-am dorit, iar ăsta este cel mai important aspect. Mai ales după momentul delicat din debutul returului, care a culminat cu înfrângerea de pe teren propriu, cu Tulcea, din etapa a doua, eu având permanent încredere în jucători și antrenori că ne vom reveni și ca rezultate, deoarece de jucat jucasem bine și al Dinamo II, dar și cu Delta. Am luptat mult în acea perioadă să înlătur starea de pesimism care se instalase în rândul celor mai mulți dintre cei implicați la echipă, explicându-le că începutul greoi a fost cauzat de o conjunctură total nefavorabilă”, ne-a spus Florin Prunea.

După care totul a decurs conform planului fostului internațional, CSMS obținând douăsprezece victorii dintr-un total de 13 partide susținute: „S-a constatat imediat diferența față de celelalte contracandidate, inițial mai multe, apoi tot mai puține, iar aici mă refer le delegările brigăzilor de arbitri, dar și la maniera acestora de a ne oficia. Păi noi jucam la începutul returului cu o presiune suplimentară, fiind oficiați de arbitri din orașe cu a căror formații urma să jucăm peste numai o săptămână. Am tras atunci un semnal de alarmă, iar lucrurile s-au îndreptat, dovedind în final că suntem cea mai bună echipă din Seria I. Și toate eforturile și sacrificiile și-au găsit materializarea în momentul în care am fost dușu cu toții pe brațe la vestiare, după victoria din ultima etapă, cu Farul, cea care a consfințit atingerea obiectivului”.

Prunea a ținut, însă, să precizeze că nu promovarea în Liga I este performanța supremă pentru fotbalul ieșean, despre care spune că are o cultură cu totul aparte, aruncând deja un ochi și spre viitorul apropiat. „Sigur, am ajuns să jucăm în fața unui stadion plin, după ce în tur tribunele erau goale, dar pentru a putea continua pe aceeași linie trebuie rezolvate două probleme: crearea unei echipe redutabile din ieșeni și pentru ieșeni, pentru că la partida cu constănțenii am terminat cu șapte-opt localnici pe teren, dar în egală măsură întărirea lotului. Nu că jucătorii cu care am încheiat această primă parte a proiectului nu ar avea valoare, ci pentru că la fotbal permanent sunt necesare ajustări. Să nu uităm că promovarea am obținut-o, totuși, cu bani puțini, dar cu salarii decente, la noi plătindu-se doar performanța, cum se va întâmpla și în continuare”, a conchis Florin Prunea.

„Ne dorim să continuăm să creăm o formație alcătuită din ieșeni și dedicată ieșenilor, dar în egală măsură și consolidarea lotului, pentru că achizițiile efectuate în iarnă împreună cu antrenorul au dat satisfacție”
Florin Prunea, președinte CSMS Iași

Sursa: Evenimentul

Foto: Eduard BLAGA

05 Jun. 2012, 14:14 Liga 2
Pe aceeași temă