S-au bucurat prematur? Un membru al Comitetului Executiv al FRF anunță „Apocalipsa” pentru Rapid: „Dacă nu-i depunctează, toate echipele vor fi dezafiliate. FIFA nu se joacă!”

Marius ANGHEL 22 May. 2016, 23:17 Liga 2
S-au bucurat prematur? Un membru al Comitetului Executiv al FRF anunță

Rapid a învins, duminică, pe teren propriu, FC Academica Clinceni, scor 3-1, în etapa a 9-a a play-off-ului Seria I, și și-a asigurat promovarea matematică. Totuși, prezența giuleștenilor în sezoul următor în Liga 1 nu e atât de sigură, anunță Florin Prunea, președintele lui CSMS Iași.

Giuleștenii au fost amenințați cu o depunctare de șase puncte, după ce au pierdut la FIFA procesul cu britanicul Rhema Obed, dar, până la urmă, au ajuns la o înțelegere cu fotbalistul care nu jucase niciun minut în Giulești. Totuși, pactul a fost pus la punct după ce FIFA a somat FRF să scadă giuleștenilor șase puncte, iar Florin Prunea, membru al Comitetului Executiv, susține că sunt șanse mici ca forul internațional să dea înapoi.

„Mi-aș dori că Rapidul să promoveze, pentru că merită. Ar fi păcat să fie depunctată. Pe de altă parte, regulamentele sunt foarte clare, documentele venite de la FIFA obligă Federația Română de Fotbal să ia punctele și sunt curios ce va fi. Sper să nu fie depunctați, dar va fi destul de dificil. FIFA nu prea face pași înapoi când ia o decizie.

Dacă FRF nu va pune în executare decizia, toate echipele vor fi dezafiliate și nu vor participa la nicio competiție organizată de FIFA. Nu se joacă nimeni cu aceste chestiuni”, a spus Prunea la Dolce Sport.

Cu o etapă înaintea finalului play-off-ului Seriei 1 a Ligii 2, Rapid are 43 de puncte, cu cinci mai multe decât Dunărea Călărași.

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 22 May. 2016, 23:17 Liga 2
Pe aceeași temă