S-a lăsat cu amenzi după incidentele de la ”U” Cluj – Steaua. Jandarmeria i-a sancționat pe fanii ”militarilor”, dar nu știe nimic despre ”vătămarea corporală a vreunui suporter”

Andrei PASCU 09 Apr. 2022, 10:44 Liga 2
S-a lăsat cu amenzi după incidentele de la ”U” Cluj – Steaua. Jandarmeria i-a sancționat pe fanii ”militarilor”, dar nu știe nimic despre ”vătămarea corporală a vreunui suporter”

Au fost incidente la partida dintre Universitatea Cluj și Steaua, iar din acest motiv s-au și dat câteva amenzi din partea oamenilor legii. Incidentele avute loc chiar înainte de finalul primei reprize, începute de fanii echipei lui Daniel Oprița, a făcut jandarmeria să intervină, iar apoi să îi sancționeze pe aceștia.

Amenzi de aproximativ 4.000 de lei după incidentele de la ”U” Cluj – Steaua

În total, s-au acordat amenzi de aproximativ 4.000 de lei (opt sancţiuni la Legea 61/1991, în valoare de 2.300 de lei, două avertismente scrise şi o amendă la Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, în valoare de 1.500 de lei) câtorva suporteri ai Stelei care au făcut deplasarea pe Cluj Arena, identificați că au încercat să spargă un geam al sectorului în care se aflau, pentru a ajunge, se pare, potrivit unui comunicat oficial, pe teren.

Pentru că stewarzii nu au făcut față, au intervenit jandarmii, care au reușit să-i oprească pe ultrașii Stelei. S-a dat chiar cu gaze lacrimogene pentru ca spiritele să fie liniștite.

Pe timpul desfăşurării partidei de fotbal, la finalul primei reprize, membri ai galeriei oaspete au încercat să pătrundă pe suprafaţa de joc prin distrugerea unor porţiuni din gardul care separă peluza oaspete, aruncând cu părţi din gard şi scaune. Întrucât stewarzii nu puteau face faţă acestui situaţii, Jandarmeria a constituit un cordon de ordine pentru a împiedica pătrunderea pe suprafaţa de joc şi conflictul direct între galerii”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Mobile Cluj.

Jandarmeria nu știe, deocamdată, nimic de ”vătămarea corporală a vreunui suporter”

Deocamdată, jandarmeria nu cunoaște informații potrivit cărora vreunul din oameni legii sau din suporteri a fost rănit, însă în spațiul public circulă de multe ore un videoclip în care un jandarm îl lovește brutal pe un fan al Stelei, înainte de meci, în centrul orașului Cluj.

În mijlocul orașului și-au petrecut susținătorii echipei bucureștene orele premergătoare meciului și, cum era de așteptat, au avut loc și ceva incidente. Jandarmii au intervenit, iar un fan a fost lovit violent de un om al legii.

Precizăm că până în acest moment nu avem informaţii despre vătămarea corporală a vreunui suporter şi vă confirmăm că în rândul forţelor de ordine nu au fost jandarmi răniţi. De asemenea, sunt în derulare activităţi de identificare a tutror celor implicaţi în aceste incidente, urmând a se dispune măsurile legale împotriva acestora”, se mai precizează în comunicat.

Bătaie generală pe străzile orașului, înainte de meci

Au fost incidente, și mai grave, înaintea partidei, pe străzile din oraș, unde au existat bătăi între fanii celor două echipe. Mai mulți martori, care au fost prinși în interiorul unor pub-uri în timpul încăierării ultrașilor, au filmat cele întâmplate, iar jandarmeria se poate ajuta de ele pentru identificarea bătăușilor.

S-au aruncat sticle, scaune și alte obiecte între cele două părți până la intervenția jandarmilor și nu numai. Chiar și apoi, pentru câteva zeci de secunde, conflictul a continuat. În bătaie au fost implicați, poate, spre 100 de suporteri de la ”U” Cluj și Steaua.

Unul dintre videoclipurile filmate de martorii prinși în mijlocul conflictului

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: Ziarul Clujean

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asa-arata-piciorul-lui-bogdan-chipirliu-dupa-faza-in-care-golgheterul-stelei-si-al-ligii-2-a-fost-accidentat-iar-balgiu-nu-a-primit-nici-macar-cartonas-galben-19226478

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eduard-novak-anunt-incurajator-pentru-steaua-ministrul-sportului-spune-ca-el-ar-aproba-de-acum-dreptul-de-a-juca-in-liga-1-al-echipei-din-ghencea-chiar-daca-legea-ar-putea-fi-schimbata-abia-la-anul-19226461

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-un-suporter-al-stelei-facut-ko-cu-un-pumn-de-un-jandarm-in-centrul-clujului-incidente-intre-ultrasi-si-jandarmerie-au-avut-loc-si-la-pauza-meciului-u-cluj-steaua-19226449

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-play-out-toate-cele-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-unirea-constanta-fc-brasov-jocul-cu-miza-cea-mai-ridicata-19226523

 

 

 

 

Andrei PASCU 09 Apr. 2022, 10:44 Liga 2
Pe aceeași temă