România U21, amical spectaculos cu Maroc U21. A condus, a fost condusă, dar în cele din urmă s-a terminat egal

Andrei PASCU 29 Mar. 2022, 21:27 Liga 2
România U21, amical spectaculos cu Maroc U21. A condus, a fost condusă, dar în cele din urmă s-a terminat egal

Acțiunea din această lună a fost finalizată de România U21 cu un rezultat de egalitate, 2-2 cu Maroc U21, în deplasare. Tricolorii lui Florin Bratu au condus cu 1-0, în urma unei reușite din prima repriză, dar marocanii au revenit în partea a doua și au marcat de două ori în ultimele 20 de minute.

România U21, remiză cu Maroc U21

Dragoș Albu, de la U Craiova 1948 SA, a adus speranța României U21 la victorie în minutul 28. El a marcat, iar selecționata noastră se gândea că poate câștiga și această partidă de verificare, așa cum s-a întâmplat în prima, cu Finlanda U21, scor 2-1, de la Ploiești.

Chiar dacă și în partea a doua rezultatul de pe tabelă s-a menținut destul de mult, România U21 a căzut în ultimele 20 de minute, a încasat două goluri și putea pierde la limită. Chadi Riad, legitimat la echipa sub 19 a Barcelonei, a restabilit egalitatea în minutul 73, iar El Mehdi Maouhoub a făcut 2-1 în minutul 78.

Când meciul părea că va fi decis în favoarea marocanilor, cu o evoluție foarte bună în partea a doua a reprizei a doua, Daniel Birligea, de la CFR Cluj, a marcat în minutul 80, s-a făcut 2-2, scor cu care s-a și terminat partida test.

Tudor Telcean, titular cu Maroc U21

Din Liga 2, doar Tudor Telcean (CS Comunal Șelimbăr) a început meciul cu Maroc U21 din primul minut. Salvatore Marrone (FK Miercurea Ciuc), Marius Leca (Dunărea Călărași), Raul Bălbărău (Steaua) și Valentin Țicu (Petrolul) au început partida din postura de rezerve.

  • România U21:  Târnovanu – Telcean (Leca 54), Screciu (cpt), Farcaș, Dumitrescu – Albu, Grameni – Cîmpanu, Stoica, Miculescu – Markovic (Baiaram 46);
    Rezerve neutilizate: M. Popa, Bălbărău, Țicu, Mărginean, Dican, Lixandru, Marrone.

România U21, rezultate pozitive la acțiunea din martie

A fost al doilea și ultimul meci al României U21 de la această acțiune. Până la Campionatul European din 2023, tricolorii vor juca doar meciuri amicale, nu și oficiale. Nu mai trebuie să treacă prin emoțiile calificărilor, întrucât vor fi prezenți la turneul final din postura de țară gazdă. România și Georgia sunt țările organizatoare ale competiției EURO U21 din 2023.

Lotul României U21 pentru acțiunea din martie:

Portari: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Raul Bălbărău (Steaua);

Fundași: Alexandru Georgescu (Farul Constanța), Marius Leca (Dunărea Călărași), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Ricardo Farcaș (Siena | Italia), Tudor Telcean (CSC 1599 Șelimbăr), Victor Dican (FC Botoșani), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52), Andres Dumitrescu (Sepsi OSK);

Mijlocași: Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Constantin Grameni (Farul Constanța), Andrei Mărginean (Messina | Italia), Mihai Lixandru (CS Mioveni); Salvatore Marrone (FK Miercurea Ciuc);

Atacanți: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Marković (Universitatea Craiova), David Miculescu (UTA Arad), Daniel Birligea (CFR Cluj);

Foto: FRF

 

Andrei PASCU 29 Mar. 2022, 21:27 Liga 2
Pe aceeași temă