Robert Mustacă decisiv pentru România U20 la primul meci din istoria ei, în amicalul cu Portugalia U20. Jucătorul Unirii Slobozia a înscris dintr-un penalty scos de un alt fotbalist convocat din Liga 2

Marius ANGHEL 03 Sep. 2021, 13:16 Liga 2

România U20 a câștigat cu 2-1 amicalul cu Portugalia U20, desfășurat joi, 2 septembrie 20201, pe stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari, iar marcatorul golului decisiv a fost un jucător convocat din campionatul Liga 2. Mijlocașul echipei Unirea Slobozia, Robert Mustacă, a avut reușita care a stabilit scorul final.

  • Acesta a fost primul meci din istorie pentru selecționata U20 a României și, totodată, primul joc de când fostul portar Bogdan Lobonț a fost numit selecționer.

Ștefan Baiaram a egalat pentru România U20 înainte de pauză

Portughezii au deschis rapid scorul, încă din minutul 5, când Agostinho l-a învins pe fostul portar al echipei Poli Timișoara, Alin Borbei, acum la Lecce (Italia), cu o reluare simplă cu latul din 6 metri ușor lateral dreapta, la colțul lung, după o pasă primită de la un coechipier pătruns în care din dreapta.

”Tricolorii” au reușit egalarea chiar înainte de pauză. După un corner bătut din stânga de Pănoiu și inițial respins în față, mingea a fost recentrată cu capul peste apărare, iar Ștefan Baiaram (45+2), jucătorul echipei Universitatea Craiova, a evitat offside-ul și a reluat cu capul din 4 metri sub transversală, din fața portarului care reclama o poziție în afara jocului.

Robert Mustacă, gol decisiv dintr-un penalty scos de Bogdan Rotar

În partea secundă, singurul jucător convocat din Liga 2 care a început titular amicalul cu Portugalia a reușit să înscrie. Dar a făcut-o dintr-un penalty obținut de un alt fotbalist chemat din eșalonul secund. Bogdan Rotar, de la FK Csikszereda, a obținut un penalty după ce a scăpat singur cu portarul și a fost faultat în careu, iar Robert Mustacă l-a transformat cu siguranță în minutul 69, cu un șut pe jos, în stânga, după ce goalkeeperul a plonjat în partea opusă.

  • Robert Mustacă este împrumutat de Unirea Slobozia de la Farul Constanța, iar în acest sezon de Liga 2, în cele cinci meciuri în care a jucat, a marcat de două ori, ambele reușite avându-le în partida cu Unirea Dej, câștigată de ialomițeni cu 2-0.

Dacă Mustacă (mijlocaș, Unirea Slobozia) a fost titular și a fost înlocuit în minutul 85, dintre jucătorii convocați din Liga 2 au mai fost utilizați Francisc Cristea (mijlocaș, Politehnica Iași), intrat chiar în locul lui Mustacă, și Bogdan Rotar (atacant, FK Csikszereda), intrat în minutul 65.

Alexandru Sima (fundaș, CSM Reșița / Liga 3) și Szondi Botond (mijlocaș, FK Csikszereda) nu au jucat în acest amical, în timp ce Alexandru Oroian (mijlocaș, FC Hermannstadt) nu a fost în lot.

  • Următorul amical al României U20 e programat luni, 6 septembrie, de la ora 16:00, cu Anglia U20, în Marea Britanie, pe St. George’s Park Stadium, din Burton upon Trent.
  • În timpul acțiunilor naționalelor, campionatul Ligii 2, la fel ca Liga 1, se va întrerupe.

ROMÂNIA U20 – PORTUGALIA U20 2-1

Ștefan Baiaram 45+2′, Robert Mustacă 69′ – penalty / Agostinho 5′

România U20: Borbei – D. Grosu (Ed. Duțu 73′), Bîrzu (Mat. Ilie 85′), Giafer, Buta – Ghindovean (Mărginean 65′), Grameni, Pănoiu (cpt.)(Corbu 65′) – Mustacă (F. Cristea 85′), Andronache (Rotar 65′), Baiaram (Bani 73′)
Rezerve neuitlizate: Rz. Sava, Hindrich – Al. Sima, Szondi
Selecționer: Bogdan Lobonț

Portugalia U20: Tavares – Esteves (cpt.), Amaro, Fernandes, Rodrigues – Daniel – Guedes, Carvalho (Cruz 61′), Sousa (Pereira 61′), Couto – Agostinho
Rezerve neutilizate: Oliveira, Mathys, Quizera, Rego, Helder, Ribeiro, Rodrigues
Selecționer: Emilio Peixe

Lotul de jucători convocat la naționala României U20:

portari: Răzvan Sava (Torino/Italia), Alexandru Borbei (Lecce/Italia), Otto Hindrich (CFR Cluj);
fundași: Darius Grosu (Farul Constanța), Eduard Duțu (Fiorentina/Italia), Matei Ilie (Padova/Italia), Deniz Giafer (Dinamo), Daniel Bîrzu (Farul Constanța), Alexandru Sima (CSM Reșița), Gabriel Buta (Farul Constanța);
mijlocași: Andrei Mărginean (Sassuolo/Italia), Szondi Botond (FK Csikszereda)Ștefan Pănoiu (Rapid), Francisc Cristea (Politehnica Iași), Constantin Grameni (Farul Constanța), Darius Ghindovean (Duisburg/Germania), Marius Corbu (Akademia Pușcaș/Ungaria), Andrei Bani (Dinamo), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexandru Oroian (FC Hermannstadt), Robert Mustacă (Unirea Slobozia);
atacanți: Luca Andronache (Farul Constanța), Bogdan Rotar (FK Csikszereda).

Rezumat România U20 – Portugalia U20 2-1:

https://www.youtube.com/watch?v=x2eIIgT8aqI&feature=emb_title

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: FRF

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-in-loc-de-anglia-u21-amicalul-romaniei-u21-stabilit-pe-stadionul-steaua-anulat-din-cauza-cazurilor-de-covid-de-la-englezi-florin-bratu-debuteaza-ca-selectioner-contra-trupei-lui-cristian-19199066

https://www.prosport.ro/fotbal-extern/international/bogdan-lobont-a-ramas-impresionat-de-jucatorii-u20-19321013

 

Marius ANGHEL 03 Sep. 2021, 13:16 Liga 2
Pe aceeași temă