Se anunță spectacol în Steaua – FK Miercurea Ciuc! Robert Ilyeș prevede un meci pe placul microbiștilor: ”Va fi o dispută intens savurată de public”

Andrei PASCU 11 Nov. 2023, 19:06 Liga 2
Se anunță spectacol în Steaua – FK Miercurea Ciuc! Robert Ilyeș prevede un meci pe placul microbiștilor: ”Va fi o dispută intens savurată de public”

FK Miercurea Ciuc își poate trece în cont al cincilea succes în Liga 2, în acest sezon, în etapa a 13-a, când va merge pe terenul formației Steaua. Ciucanii se deplasează după un eșec în Ghencea, 1-2 cu CSC Dumbrăvița, acasă.

Antrenorul Robert Ilyeș a prefațat duelul de luni, de la ora 17:30, care va fi în format live-text pe site-ul Liga2.ro.

Robert Ilyeș, analiza partidei Steaua – FK Miercurea Ciuc, din etapa 13 din Liga 2

FK Miercurea Ciuc este mulțumită că nu a mai primit la fel de multe goluri în ultimele meciuri, doar trei în precedentele cinci runde, cele mai multe în duelul cu CSC Șelimbăr, cedat cu 1-2. Robert Ilyeș a părut încrezător la conferința de presă premergătoare jocului cu Steaua.

Formația ciucană a reușit să pună la punct anumite aspecte, având patru rezultate pozitive la rând înaintea înfrângerii contra sibienilor, 1-0 cu Chindia Târgoviște, 0-0 cu Metaloglobus, 1-0 cu Unirea Dej și 2-1 cu CSM Alexandria.

Antrenorul grupării din Miercurea Ciuc își dorește să vadă iar siguranță în defensivă, dar și mai multă luciditate și inspirație în atac. Însă, a recunoscut că, la fel ca ideile sale despre fotbal, cu un joc ofensiv, așa se caracterizează și Daniel Oprița, iar Steaua a fost angrenată în multe partide cu goluri multe în actuala stagiune (22 de goluri marcate și 16 primite).

Suntem conștienți că nu ne așteaptă un meci ușor. Vom evolua împotriva unei formații care practică un joc deschis, această abordare se reflectă și în clasament, prin multitudinea de goluri marcate, dar, ce-i drept, și primite.

Îl cunosc bine pe tehnicianul lor, îmi este coleg la cursurile pentru licență, așa că știu sigur că îi place fotbalul ofensiv. Am și eu la rându-mi aceeași filozofie, astfel am convingerea că va fi o dispută intens savurată de public, deoarece și noi ne deplasăm la București pentru a juca fotbal.

Nu ne putem raporta la meciul de anul trecut (n.r. – Steaua – FK Miercurea Ciuc 0-4). Sigur, anul trecut s-a jucat o partidă bună la București, dar din cei care au evoluat atunci sunt doar doi sau trei jucători la Steaua, iar în ceea ce ne privește s-a schimbat și la noi mult echipa, așa că întâlnirea de acum un an nu mai are relevanță.

Acum este un alt campionat, cu alți jucători, în persoana mea cu alt antrenor, așa că nu avem nimic de-a face cu acea partidă”, a declarat Robert Ilyeș înaintea duelului din Ghencea.

https://www.youtube.com/watch?v=vrI7BDuRz1U

FK Miercurea Ciuc le oferă transport gratuit fanilor pentru partida cu Steaua

Clubul pregătit de Robert Ilyeș a hotărât să pună la dispoziția fanilor un autobuz pentru deplasarea la partida cu Steaua, iar costurile vor fi suportate în totalitate de FK Miercurea Ciuc.

Clubul ciucan are parte de susținere importantă la meciurile de pe teren propriu, dar în deplasare este însoțită de un număr redus de fani. Din acest motiv, conducerea a hotărât să le pună la dispoziție susținătorilor transportul, tocmai pentru ca duelul din Ghencea să fie abordat de elevii lui Robert Ilyeș cu mai multă încredere și suport din tribune.

FK Miercurea Ciuc și Steaua, la egalitate de puncte

Echipa antrenată de Ilyeș ocupă locul 13 în clasamentul de Liga 2, cu 16 puncte, în urma a patru victorii, patru remize și patru eșecuri, cu 10 goluri marcate și 11 primite.

Tot cu 16 puncte acumulate în 12 partide, Steaua este pe locul 12 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu FK Miercurea Ciuc, care are un golaveraj inferior față de trupa lui Daniel Oprița.

Duelul Steaua – FK Miercurea Ciuc este cel care închide runda a 13-a din Liga 2.

Ce a mai declarat Robert Ilyeș înaintea jocului de luni:

Înfrângerea de acasă (n.r. – 1-2 cu CSC Șelimbăr) a lăsat un gust amar, deoarece chiar cred că am jucat mai bine, dar fotbalul este frumos și pentru că vine săptămâna următoare și poți arăta de ce ești capabil. Am discutat anumite lucruri cu echipa și chiar ne-am pregătit bine în această săptămână.

I-am pregătit mental pe jucători, pentru că orice ar fi, dacă pomenești faptul că joci cu Steaua, atunci în mod firesc trebuie să fii puternic mental”.

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/infrangere-la-scor-de-neprezentare-cu-csm-slatina-pentru-csc-dumbravita-ceea-ce-s-a-lucrat-la-antrenament-nu-s-a-respectat-la-meci-19292660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-suparat-dupa-esecut-inregistrat-de-unirea-dej-contra-csm-resita-scor-1-3-in-etapa-13-de-liga-2-19292688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-trecut-de-unirea-dej-in-etapa-13-de-liga-2-scor-3-1-19292675

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-si-a-laudat-jucatorii-dupa-ce-csm-slatina-a-trecut-de-csc-dumbravita-3-0-in-etapa-13-din-liga-2-19292653

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-analiza-campionii-fc-arges-unirea-slobozia-scor-0-1-in-etapa-13-din-liga-2-19292635

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-13-liga-2-19292572

Andrei PASCU 11 Nov. 2023, 19:06 Liga 2
Pe aceeași temă