Ripensia se mută pe ”Dan Păltinișanu” pentru meciul cu Fotbal Comuna Recea. Cosmin Petruescu laudă echipa maramureșeană: ”Are o forță ofensivă impresionantă”

Anda DELIU 26 Mar. 2021, 11:56 Liga 2
Ripensia se mută pe ”Dan Păltinișanu” pentru meciul cu Fotbal Comuna Recea. Cosmin Petruescu laudă echipa maramureșeană: ”Are o forță ofensivă impresionantă”

Ripensia Timișoara va juca în ultima rundă din sezonul regulat al Ligii 2 cu Fotbal Comuna Recea, una dintre echipele cu un start de 2021 foarte bun. Clubul bănățean a revenit tocmai acum pe ”Dan Păltinișanu”, dar în declarația trimisă presei de către club (Ripensia nu a mai organizat conferințe de presă de mult timp, în condițiile în care Timișoara e și în carantină) antrenorul Cosmin Petruescu nu amintește nimic despre opțiunea de stadion, ci analizează foarte filosofic golaverajul maramureșenilor.

Ripensia nu are probleme de lot pentru acest joc, iar timișorenii vor o nouă victorie. ”E clar că nu putem să ne gândim decât la cele cele puncte. Ne dorim foarte mult să confirmăm rezultatul pozitiv de la Slatina, cu o victorie în partida de pe teren propriu. Nu va fi deloc ușor. O demonstrează și o confirmă rezultatele pe care le-a înregistrat Recea în 2021. E interesant modul în care au reușit să se reorganizeze, să gestioneze problemele pe care le-au avut în această iarnă, după multă lume îi vedea retrograți sau retrași din campionat. Iată că au reușit să se reorganizeze, să-și rezolve probleme și să obțină niște rezultate pe teren foarte bune”, a declarat Cosmin Petruescu despre adversari.

Cosmin Petruescu a vrut pe ”Dan Păltinișanu”, dar nu explică de ce

În 2021, în meciurile jucate acasă, Ripensia a întâlnit echipe cu pretenții la promovare, FK Csikszereda (1-1) și Viitorul Pandurii (0-2), pe arena Electrica. Cu Recea o echipă care se află în lupta pentru menținerea în Liga 2, timișorenii se mută pe ”Dan Păltinișanu”, cea mai mare și importantă arenă din oraș.

Ripensiștii au ales un teren mare, probabil pentru a complica viața maramureșenilor. Petruescu nu a pomenit nici măcar un cuvânt despre opțiunea propriului club și probabil a sa, dar a analizat golaverajul Recei. ”Știm că întâlnim echipa cu cel mai bun atac din serie, cu 29 de goluri marcate. Chiar dacă în acest clasament conduce Viitorul cu 31 de goluri marcate, cei de la Târgu Jiu au câștigat 3-0 la Aerostar. Deci, din punctul meu de vedere, Recea e la egalitate de goluri marcate cu Rapid și este o echipă care are o forță ofensivă impresionantă. Din acest punct de vedere va trebui să fim foarte atenți. Îmi doresc foarte mult să fiu inspirat în alcătuirea primului «11», pentru că ne dorim foarte mult să obținem cele trei puncte în partida de duminică. Nu va fi ușor, este un meci decisiv, important pentru ambele echipe”, a mai filosofat, în stilu-i caracteristic, Petruescu.

Dacă Recea are golaveraj 29-29, Ripensia are 15-30.

În precedenta etapă, Ripensia a câștigat cu 1-0 în deplasare la CSM Slatina, în timp ce Recea a umilit-o pe teren propriu, cu 6-0, pe CSM Reșița.

Cu 21 de puncte, Ripensia e pe locul 15 în campionat, iar Recea ocupă locul 13 în Liga 2, cu 22 de puncte. Toată etapă se va juca duminică, de la ora 15:00.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupta-pentru-play-off-in-liga-2-se-da-in-aceeasi-zi-in-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-jocurile-au-loc-in-acelasi-timp-cele-patru-meciuri-care-vor-fi-televizate-19175837

https://liga2.prosport.ro/seria-1/totul-sau-nimic-in-ultima-etapa-a-sezonului-regular-al-ligii-2-lupta-nu-se-da-doar-pentru-play-off-ci-si-pentru-pozitiile-care-determina-cele-doua-grupe-de-play-out-doua-doua-echipe-nu-mai-pot-pas-19176024

https://liga2.prosport.ro/seria-1/modul-in-care-se-face-departajarea-echipelor-aflate-la-egalitate-de-puncte-in-liga-2-la-finalul-sezonului-regular-atipic-u-cluj-sanse-mari-sa-fie-dezavantajata-din-nou-in-fata-cel-19175987

Anda DELIU 26 Mar. 2021, 11:56 Liga 2
Pe aceeași temă