Ripensia s-a ales cu și mai multe probleme de lot după înfrângerea suferită la Slobozia. Cosmin Petruescu: ”Nu am fost foarte lucizi”

Anda DELIU 10 Oct. 2020, 22:25 Liga 2

Ripensia Timișoara continuă să nu obțină puncte în deplasare și după meciul pierdut la scorul de 2-0 cu Unirea Slobozia, în etapa a 7-a a Ligii 2. Cosmin Petruescu a precizat că echipa sa a intrat timorată în meci, deși după etapele scurse, la unii problema nu pare atât teama, cât resursele fotbalistice foarte limitate. Și pentru că o zi proastă nu vine niciodată doar cu o înfrângere, în Ialomița, roș-galbenii s-au ales cu două accidentări, pe lângă numeroasele pe care le aveau deja.

Cosmin Petruescu, după înfrângerea Ripensiei la Slobozia: ”Am făcut foarte multe greșeli, în special pe fază defensivă, lucru care ne-a costat rezultatul de la pauză”

Deși echipa sa nu a reușit să înscrie, Petruescu spune că timișorenii au dominat repriza a doua, probabil, și pentru puțină încurajare a echipei sale. ”O primă repriză modestă a noastră, în care am intrat foarte rău în joc. Am intrat timorați, am făcut foarte multe greșeli, în special pe fază defensivă, lucru care ne-a costat rezultatul de la pauză. Odată intrați la vestiare, am încercat să corectăm din greșelile pe care le-am făcut în prima repriză, greșeli de poziționare în special. Consider că au fost două reprize diametral opuse. O primă repriză care a aparținut gazdelor, atât ca joc, cât și ca concretizare pe tabela de marcaj. În schimb, o repriza a doua care ne-a aparținut în totalitate nouă. Din păcate, nu am foarte lucizi și mi-aș fi dorit să punem mai multă presiune pe poarta adversă, să fim mai inspriați în ultimii 30 de metri”, a declarat Cosmin Petruescu.

Două schimbări motivate de accidentări

Cu un compartiment defensiv măcinat de accidentări sau de răceli, Petruescu s-a mai ales cu probleme de lot în timpul partidei de la Slobozia. ”Am avut și probleme de efectiv, pe lângă mai vechii acidentați care au rămas la Timișoara. L-am pierdut și pe Alex Popovici, care a acuzat o accidentare. Are glezna umflată, sperăm să nu fie ceva foarte grav. Acesta e motivul pentru care am efectuat prima schimbate. Apoi, Sokovic a luat un cot în figură. Sperăm să nu fie o fractură de piramidă nazală. Dar și el a avut probleme din punctul acesta de vedere și a doua schimbare a fost tot din motive medicale. Coulibaly a intrat incomplet recuperat, după partida anterioară din meciul cu Buzăul. Până la schimbare a făcut un joc excepțional din punctul meu de vedere, dar avea cartonaș galben și a mai făcut încă un fault și mi-a fost teamă să nu-l expun suplimentar și să încaseze automat cartonaș roșu. Dar până atunci făcuse un joc foarte bun”, a mai punctat antrenorul Ripensiei.

Clubul merge mai departe cu creșterea de jucători

Deocamdată, după șapte etape, Ripensia nu a ieșit din zona locurilor retrogradabile și lucrurile par să indice că nici nu poate spera în acest sezon la mai mult decât la salvare. Obiectivul de a crește tineri merge mai departe.

”Mă bucur pentru debutul lui Mădălin Sturzu. Acesta ar fi printre puținele plusuri pe care aș vrea să le amintesc. De asemenea, debutul lui Marjc ca titular, deși a mai intrat pe parcursul altor partide, de data aceasta a făcut-o de la început. Sunt jucători tineri, de perspectivă. Dacă mai punem la socoteală faptul că pe bancă l-am mai avut și pe Vali Velcea, ca rezervă de portar, consider că cel puțin din acest punct de vedere, proiectul nostru de a încerca să formăm și să promovăm jucători tineri, este în grafic. Dar trebuie să avem răbdare, pentru că, dn păcate, nu reușim să acumulăm puncte din deplasare. Alternăm momentele foarte bune de joc de la o repriză la alta sau de la o partidă la alta, lucru specific în special jucătorilor tineri”, a conchis ”Conferențiarul”.

Ripensia este, momentan, tot pe locul 17, cu 6 puncte. Etapa viitoare va primi vizita celor de la Metaloglobus, sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-invinge-ripensia-si-urca-in-prima-jumatate-a-clasamentului-ligii-2-timisorenii-au-dezamagit-din-nou-19151782

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-runda-ciuntita-din-cauza-cazurilor-de-covid-19-care-au-luat-amploare-la-mai-multe-echipe-de-la-ora-1100-se-disputa-doar-doua-meciuri-19151736

 

Anda DELIU 10 Oct. 2020, 22:25 Liga 2
Pe aceeași temă