Ripensia rămâne pe loc retrogrababil și după runda a opta. Cosmin Petruescu: ”Sunt total nemulțumit. Nu este o situație pe care am anticipat-o”

Anda DELIU 17 Oct. 2020, 16:44 Liga 2

Ripensia Timișoara are parte de un start foarte dificil de sezon în Liga 2. După etapa a 8-a, formația roș-galbenă a rămas doar cu șase puncte și nu a mai reușit să-și fructifice avantajul terenului propriu contra celor de la Metaloglobus, care au câștigat cu 2-0. Antrenorul timișorenilor, Cosmin Petruescu, a precizat că echipa sa a făcut însă cel mai bun joc din campionat!

”Conferențiarul” spune că echipa sa a jucat bine și a fost dezavantajată de teren. ”Sunt total nemulțumit de rezultat. După aspectul general al jocului, consider că și un rezultat de egalitate poate era nemeritat. Consider că am fost echipa mai bună, mai prezentă în joc. Am făcut poate cel mai bun joc al nostru din acest campionat. Nu pot decât să-i felicit pe băieți pentru atitudinea și dăruirea pe care au avut-o în această partidă. De fapt, dacă stăm să ne gândim bine, ar trebui felicitați jucătorii ambelor echipe, pentru că au fost admirabili ținând cont de condițiile în care s-a disputat acest joc. Condiții care au fost independente de voința noastră și chiar s-au făcut eforturi supraomenești pentru a aduce suprafața de joc la o calitate acceptabilă pentur o partidă de Liga 2. Din păcate, nu s-a putut din cauza vremii, din cauza intemperiilor și, cu toate acestea, consider că terenul ne-a dezavantajat în primul rând pe noi, pentru că am jucat acasă. Chiar dacă am întâlnit o echipă din partea superioară a clasamentului, consider că am fost dezavantajați, pentru că am fost echipa obligată să paseze mai mult, să alerge mai mult, să construiască mai mult, lucrul pe care nu l-am reușit în unele momente din cauza terenului. Dar nu sunt scuze. Încă o dată aș vrea să-i felicit pe băieți pentru dăruire”, a spus Cosmin Petruescu despre joc.

Greșelile tinereții se simt în clasament pentru Ripensia

A fost un nou meci în care roș-galbenii nu au marcat. De altfel, Ripensia are doar cinci goluri marcate, și doar Reșița și Pandurii stau mai rău la acest capitol.

Chiar și așa, Petruescu spune că înfrângerea e nemeritată. ”Rezultatul îl consider nemeritat. Păcat de cele două naivități, două copilării, două greșeli pe care le-am făcut în acest joc. În prima, am avut noi un aut de margine la 30 de metri de poartă și pe trazniție negativă, Ovidiu Herea a reușit să înscrie. E clar că valoarea individuală a făcut diferența. Experiența mult superioară a celor doi frați Herea a făcut diferența în acest joc. Ne așteptam la acest lucru, am încercat să avem dublaj permanent atunci când mingea era la unul din cei doi. Dar odată rămași în zece oameni, lucurl acesta a fost mai greu, pentru că am pierdut un om de la mijlocul terenului. Dar cu toate acestea, mă bucur că am reacționat bine din punct de vedere al jocului, nu al rezultatului”, a mai adăugat antrenorul Ripensiei.

”Conferențiarul” rămâne optimist

Petruescu e de părere că rezultatele vor veni la Ripensia. ”Nu este o situație pe care am anticipat-o sau la care ne așteptam. Dar îmbucurător este jocul. Consider că am făcut o partidă bună astăzi, dar din păcate nu am fost răsplătiți cu punct sau puncte. E clar că va trebui să acumulăm și puncte pentru a rămâne în zona mediană a clasamentului. Consider că dacă vom continua pe aceeași linie, vor veni și punctele. Îmi doresc ca punctele să vină a o consecință a jocului pe care l-am practicat. Din acest punct de vedere, consider că meritam mai mult în poziția de astăzi”, a conchis ripensistul.

Ovidiu Herea a deschis scorul încă din minutul 1, iar Claudiu Herea a stabilit rezultatul finalal partidei desfășurate pe arena Electrica în minutul 88. Metaloglobus a trecut, astfel, cu 2-0 de Ripensia.

Ripensia are 6 puncte după opt etape și e pe locul 18 în Liga 2. Săptămâna viitoare are o deplasare mai ușoară, la Pandurii Târgu Jiu, care tocmai au obținut primele puncte în acest sezon și au produs demisia lui Alexandru Pelici la CSM Reșița. Până atunci însă, marți, de la ora 14:30, Ripensia joacă în deplasare la Șoimii Lipova, în turul 4 al Cupei României.

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures și Mediafax Foto) și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-urcat-pe-loc-direct-promovabil-dupa-ce-a-castigat-in-fata-unei-ripensii-neajutorate-ce-a-spus-gabriel-manu-dupa-acest-nou-succes-al-bucurestenilor-19152926

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-partida-zilei-are-loc-la-constanta-de-la-ora-1200-liderul-sta-in-aceasta-runda-19152820

Anda DELIU 17 Oct. 2020, 16:44 Liga 2
Pe aceeași temă