ASU Politehnica pregătește dosarul de certificare pentru noul sezon de Liga 2: ”Sunt unele probleme legate de această perioadă în care ne aflăm.” Cum se descurcă financiar clubul timișorean | EXCLUSIV

Anda DELIU 25 Apr. 2020, 15:55 Liga 2
ASU Politehnica pregătește dosarul de certificare pentru noul sezon de Liga 2: ”Sunt unele probleme legate de această perioadă în care ne aflăm.” Cum se descurcă financiar clubul timișorean | EXCLUSIV

ASU Politehnica lucrează, la fel ca alte cluburi din Liga 2, la dosarul de licențiere pentru eșalonul secund. Conducerea alb-violeților spune că nu a întâmpinat mari probleme, mai ales că gruparea timișoreană nu are datorii. Singura parte complicată e cu documentele necesare de la Judecătoria Timișoara, care are activitate limitată pe perioada stării de urgență. De asemenea, clubul lucrează și la dosarul pentru Centrul de Copii și Juniori, obligatoriu din noul sezon.

Cei de la ASU Politehnica au deja multe documente gata pentru dosar. Mai greu e cu actele de la instanțe, întrucât toate judecătoriile și tribunalele au o activitate limitată pe perioada stării de urgență. ”Sigur că da, lucrăm la dosar. Nu sunt mari probleme. Contabila noastră a lucrat foarte bine în această perioadă. Sunt unele probleme legate de această perioadă în care ne aflăm. De exemplu, sunt necesare unele documente de la Judecătorie, și acum se știe că nu lucrează decât pentru anumite cauze. Noi chiar am propus o relaxare a procedurii, am discutat cu domnul Auraș Brașoveanu, ca reprezentantul Liga 2 în Comitetul Executiv, și cu conducerea FRF”, a declarat, pentru Liga2.ro, managerul echipei timișorene, Marius Cociu.

ASU Poli, cu banii la zi

Altfel, pentru licențiere și certificare, FRF vrea să prelungească termenul în care cluburile trebuie să demonstreze că nu au datorii, dată fiind criza economică generată de pandemie.

”Nu avem datorii. Noi suntem cu banii la zi acum. Cred că mai este parte de ajutor de stat de plătit, până acum câteva zile știu că nu se plătise suma pe martie”, a mai explicat Cociu.

Cluburile vor depune dosarele în perioada 25-29 mai, urmând ca FRF să dea un răspuns în perioada 20-24 iulie. ASU Poli, ca ocupantă a locului 11 în Liga 2, e programată de FRF să își depună dosarul pentru certificare la data de 26 mai.

Centrul de Copii și Juniori al Politehnicii, cu mari șanse să joace din nou în Liga Elitelor

Anul trecut, Centrul de Copii și Juniori al Politehnicii a fost pe locurile care au permis ca juniorii mari să joace în Liga Elitelor. Marius Cociu e convins că sunt șanse mari să se repete istoria.

”Eu mă raportez la situația din fotbalul românesc. Cred că avem mari șanse, pentru că puține cluburi din România au infrastructura pe care o avem noi la juniori. Copiii noștri au acces la stadionul Știința, la terenul sintetic, la cele de iarbă, la vestiarul echipei mari, la bazin, la balon”, a mai explicat, pentru Liga2.ro, Marius Cociu.

Dosarele de certificare pentru centrele de juniori se depun după 20 mai, la cinci zile de la încetarea stării de urgență.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-decis-modificarea-termenelor-stabilite-in-cadrul-procesului-pentru-obtinerea-certificatului-de-participare-in-noul-sezon-de-liga-2-cand-incepe-procesul-si-zilele-in-care-se-depun-documentele-19129983

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-vrea-modificarea-regulamentului-de-licentiere-pentru-liga-1-cat-si-regulamentul-de-certificare-pentru-liga-2-propunerile-facute-catre-uefa-19130481

https://liga2.prosport.ro/seria-1/luna-iunie-un-moment-in-care-competitiile-ar-putea-fi-reluate-e-de-parere-ministrul-tinereturului-si-sportului-dar-spectatorii-vor-mai-avea-ceva-de-asteptat-ce-19130579

Anda DELIU 25 Apr. 2020, 15:55 Liga 2
Pe aceeași temă