Ripensia joacă împotriva Metaloglobusului și cu gândul la meciul echipei din Recea. Cosmin Petruescu: ”Nu pot să fiu ipocrit și să spun că nu ne interesează ce se întâmplă la Cluj”

Autor: Anda DELIU Publicat: 07 May. 2021, 16:49 Actualizat: 07 May. 2021, 16:51 Liga 2
Ripensia joacă împotriva Metaloglobusului și cu gândul la meciul echipei din Recea. Cosmin Petruescu: ”Nu pot să fiu ipocrit și să spun că nu ne interesează ce se întâmplă la Cluj”

În Grupa A de play-out a Ligii 2 se știu echipele care vor retrograda direct, Pandurii Târgu Jiu și CSM Slatina, dar nu și cea care va merge la barajul de menținere cu antepenultima clasată din Grupa B. Ripensia și Fotbal Comuna Recea vor să scape de corvoada a încă două jocuri, la capătul cărora se poate retrograda.

Timișorenii au un punct în plus față de maramureșeni, 33 față de 32, care vor juca la ”U” Cluj, dar bănățenii se concentrează la jocul lor de acasă cu Metaloglobus București.

Cosmin Petruescu, înaintea meciului decisiv cu Metaloglobus: ”Trebuie să-l tratăm cu maximă seriozitate”

Antrenorul Cosmin Petruescu a lăudat jocul formației din cartierul Pantilimon, echipă despre care spune că ar fi putut fi în play-off.

”Un meci important, cu o încărcătură psihologică aparte pentru noi, în condițiile în care dorim evitarea locului de baraj. Suntem conștienți de importanța partidei, suntem conștienți de valoarea adversarului, o echipă care a pierdut accederea în play-off în ultima etapă și sunt convins că erau acolo dacă nu aveau acele probleme în masă cu Covidul. Probabil că aveau o mai mare constanță în rezultate și atunci, în aceste momente jucau în primele șase. Nu în ultimul rând, să nu uităm că este una dintre cele două echipe care a plecat cu trei puncte de la Timișoara, din meciul cu Ripensia, alături de Viitorul Târgu Jiu. Cred eu că sunt argumente suficient de importante pentru a trata meciul cu maximă seriozitate. Îi simt pe băieți extrem de conectați, de motivați. Sper să facem un joc bun și e clar că trebuie să obținem toate cele trei puncte pentru a nu depinde de rezultatele altor echipe”, a spus Petruescu.

Absențe importante în defensiva Ripensiei

Petruescu recunoaște că va fi interesat și de ceea ce se întâmplă la meciul din Ardeal, dintre ”U” Cluj și Recea.

Firește, Ripensia va încerca să obțină un succes. Nu va fi însă ușor, mai ales că lipsesc doi fundași centrali din cauza unor accidentări, Darius Tieranu, indisponibil de câteva săptămâni, și Harald Fridrich, accidentat recent. Rămân variantele de stopperi Radu Rogac și Nenad Lalic.

Altfel, ”Conferențiarul” spune că nu se teme de jocuri de culise. ”N-am nicio problemă din acest punct de vedere. Atâta timp cât suntem la mâna noastră și depindem doar de noi sunt încrezător în potențialul echipei. Trebuie să fim corecți până la capăt. E clar că încercăm să ne impunem jocul nostru, un joc pe teren propriu și ne dorim foarte mult să depindem doar de noi. Dar nu pot să fiu ipocrit și să spun că nu ne interesează ce se întâmplă la Cluj. Le-am spus și băieților de vreo două săptămâni de când suntem la mîna noastră, de când am trecut în fața celor de la Recea, că importante sunt evoluțiile noastre și mai puțin ceea ce face Recea. Eu sper că această presiune a rezultatului să o transformăm într-o motivație suplimentară de partea noastră”, a mai spus Petruescu.

Ripensia e pe locul 4 în Grupa A de play-out, cu 33 de puncte. Metaloglobus e pe 3, cu 39 de puncte. Meciul de pe arena Electrica are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Etapa a 7-a este ultima în play-out-ul Ligii 2.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Autor: Anda DELIU Publicat: 07 May. 2021, 16:49 Actualizat: 07 May. 2021, 16:51 Liga 2
Pe aceeași temă