Ripensia încearcă în ultimul meci din 2022, la Târgu Jiu, să obțină prima victorie în deplasare în acest sezon. Piftor e încrezător: ”Putem face o figură frumoasă”

Anda DELIU 02 Dec. 2022, 12:58 Liga 2
Ripensia încearcă în ultimul meci din 2022, la Târgu Jiu, să obțină prima victorie în deplasare în acest sezon. Piftor e încrezător: ”Putem face o figură frumoasă”

Ripensia Timișoara încheie anul 2022 cu un meci la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, în cadrul etapei a 16-a a Ligii 2.

Roș-galbenii își doresc un prim succes în deplasare, căci pe alte terenuri în acest sezon au reușit doar trei egaluri în opt jocuri, și speră să facă un sezon de primăvară mai bun.

Alexandru Piftor: ”Suntem încrezători că putem face o figură frumoasă în ultimul meci”

Ripensiștii vor să treacă peste echipa din Târgu Jiu în clasament. Nu va fi ușor, deoarece Toroc și Ene sunt accidentați, iar Stoi a avut și el probleme săptămâna aceasta.

Cele două echipe au avut rezultate opuse runda trecută. Ripensia a pierdut acasă cu SC Oțelul (0-1), iar Viitorul Pandurii a câștigat în deplasare la Minaur Baia Mare (2-1).

”Va fi un meci greu, dar avem nevoie de o victorie, de trei puncte, să-i băgăm sub noi în clasament, pentru că sunt în fața noastră cu două puncte. Suntem încrezători că putem face o figură frumoasă în ultimul meci. Am văzut că au câștigat în ultima etapă, la Baia Mare, și mă gândesc că și ei sunt încrezători. Noi suntem un pic dezamăgiți că nu am reușit un rezultat pozitiv cu Oțelul, dar nu avem ce face, decât să ne gândim la următorul meci, să luăm trei puncte”, a precizat mijlocașul Alexandru Piftor.

Ripensiștii nu sunt mulțumiți de ce au realizat până acum în acest sezon

Ripensia e cea mai bine clasată echipă timișeană dintre cele trei care activează în acest sezon de Liga 2. Chiar și așa, jucătorii ar fi sperat să salte mai mult în clasament, nu să fie constant în ultima treime.

”Nu, cu siguranță ne-am fi dorit mai mult. Am avut meciuri în care puteam să câștigăm, să luăm mai multe puncte. Deci acum, probabil, eram mai sus. Dar asta a fost până la urmă”, a spsu Piftor, întrebat dacă jucătorii sunt mulțumiți de parcursul din acest sezon.

Există însă speranțe pentru un an mai bun în 2023. ”Da, bineînțeles. Oricum, avem un program greuț, zic eu, cu Concordia, cu Steaua și cu Dejul. Dar nu e nimic imposibil în Liga 2, cel puțin. Dacă îți dorești, se poate orice pe teren”, a mai completat jucătorul marcator a două goluri în cele 12 meciuri în care a fost utilizat în acest sezon de Liga 2.

Alexandru Piftor spune că și-a revenit după mulțimea de accidentări

Botoșăneanul Piftor (23 de ani), aflat la al treilea sezon la Ripensia, nu a avut o toamnă prea bună, din cauza accidentărilor. Din cele 12 meciuri de campionat în care a fost utilizat, doar în șase a început ca titular și în patru dintre ele a fost înlocuit. A totalizat doar 637 de minute pe teren, aproape jumătate din cât putea avea în total.

”Din vară am avut vreo cinci-șase accidentări, pe aductori, și una pe cvadriceps. Nu am avut un parcurs chiar constant, cel puțin în ultimele meciuri, am intrat doar a doua repriză. Mă bucur că acum sunt mai bine și nu mai simt nicio durere”, a mărturisit fotbalistul care în cariera sa are nouă meciuri în prima ligă, patru la FC Botoșani și cinci la Chindia Târgoviște, iar în Liga 2 a mai evoluat la FC Buzău până să ajungă la Timișoara.

Înainte de debutul etapei a 16-a a Ligii 2, ultima programată în 2022, Ripensia e pe locul 14, cu 16 puncte, iar Viitorul Pandurii are 18 puncte și ocupă poziția a 13-a. Meciul de la Târgu Jiu este programat să se dispute sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Anda DELIU 02 Dec. 2022, 12:58 Liga 2
Pe aceeași temă