Ripensia, cu antrenamente improvizate pentru meciul cu SC Oțelul. Iulian Muntean ar fi vrut ca Liga 2 să nu se întrerupă: ”Eram pe un trend bun”

Anda DELIU 26 Nov. 2022, 09:44 Liga 2
Ripensia, cu antrenamente improvizate pentru meciul cu SC Oțelul. Iulian Muntean ar fi vrut ca Liga 2 să nu se întrerupă: ”Eram pe un trend bun”

Ripensia Timișoara va juca duminică ultimul meci acasă din 2022, cu SC Oțelul Galați, nou-promovată mai bine clasată după 14 etape din actualul sezon regular al Ligii 2.

Partida nu vine neapărat în cel mai bun moment pentru trupa bănățeană, care nu a prea avut unde să se antreneze, din cauza ploilor abundente căzute asupra Timișoarei.

Iulian Muntean consideră că pauza de campionat de o săptămână nu a avantajat echipa sa.

Ripensia era pe val înainte de intrarea în pauză

Bănățenii au doar o mică problemă de lot, Mihai Ene, incert, cu probleme care tot revin. Nu indisponibilitățile sunt problema, însă, înainte de pauză, Ripensia venea după patru meciuri în care a adunat puncte, și era, cumva, pe val.

”Greu, pentru că au trecut două săptămâni. După patru meciuri în care nu am pierdut, eram pe un trend bun. Poate pentru noi era mai bine dacă nu se întrerupe campionatul și am fi avut imediat următoarea sâmbătă joc. Poate că se schimbă un pic și prin prisma faptului că ora jocului este la 14. Jucăm duminică. Noi suntem obișnuiți la ora 11. Dar, până la urmă, lucrurile acestea sunt detalii minore. Important e cum vom intra pe teren, care dintre echipe va fi mai determinată. Probabil și din cauza terenului va fi un meci foarte greu”, a spus Iulian Muntean, antrenorul principal de facto al Ripensiei.

Aveau intenții de amical, dar totul a căzut

Echipa ar fi avut două variante de amical, dar ambele au căzut. Însă, Muntean nu se plânge din acest motiv.

”În momentul în care a vorbit cu mine (n.r. – Octavian Benga, antrenorul Politehnicii Timișoara) pentru meciul amical, aveam fixat un meci cu juniorii de la naționala condusă de Alexandru Pelici, care era programat pentru data de 20, duminică. În acel moment, normal că am refuzat meciul cu Poli. După care nu s-a mai luat legătura cu noi pentru meci (n.r. – cu cel contra naționalei U21 a României, care a jucat cu Steaua și Campionii FC Argeș). Oricum, pe de altă parte, dacă stau să mă gândesc bine, poate că era mai puțin indicat să jucăm cu Poli în perioada aceasta de pregătire, pentru că știți că sunt anumite orgolii și ne era frică să nu ne accidentăm. Întotdeaua, într-un meci cu Poli, fie că e amical sau oficial, se pune mult suflet. Nu pot să spun că ne-a încurcat. Am încercat să jucăm un amical cu cei de la Deta, din Liga 5. Era interesul nostru să jucăm în deplasare. Terenul lor era un pic cam rău și a căzut meciul”, a punctat Muntean, trecut preparator sportiv pe raportul de joc.

Terenul de pe Electrica va fi unul moale?

La Timișoara a plouat abundent până vineri, Ripensia s-a antrenat în afara bazei sale, pentru a proteja gazonul de pe Electrica, acolo unde se va desfășura jocul cu SC Oțelul.

”Sâmbătă nu am putut să intrăm pe teren. A fost și terenul foarte greu, a plouat. Noi am încertat să menajăm terenul toată săptămâna. Nici săptămâna aceasta nu am intrat deloc, pentru că vrem să avem un teren cât mai bun duminică. Ne interesează. Echipa care pasează mai mult e dezavantajată dacă terenul este prost. Ieri, terenul mustea de apă, am intrat să vedem cum e. Astăzi nu vom intra din nou, facem pe terenul doi. Săptămâna aceasta am făcut un antrenament pe «Dan Păltinișanu», miercuri, marți am mers la Baza 2, am făcut pe sintetic. Ne-am antrenat cum am putut în condițiile datee. Nu vom intra probabil nici mâine pe teren. Mai mult de atât nu putem face”, a mai adăugat Muntean în conferința de presă organizată vineri.

Înainte de startul etapei a 15-a a Ligii 2, Ripensia e pe locul 13 în campionat, cu 16 puncte. SC Oțelul e pe locul 7, cu 25 de puncte, la egalitate cu clasata pe poziția a 3-a.

Partida de pe Electrica, din Timișoara, se joacă duminică, de la ora 14:00.

Iulian Munteanu, declarații înainte de Ripensia – SC Oțelul:

https://www.youtube.com/watch?v=3fkQIPlBctc&t=30s

Foto și video: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-la-baia-mare-slatina-clinceni-si-dumbravita-19254659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-se-intoarce-pe-banca-echipei-sc-otelul-si-vrea-cele-trei-puncte-victoria-e-primordiala-cu-ripensia-trebuie-sa-abordam-jocul-si-mai-serios-19254585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-tot-mai-multe-probleme-pe-stadioanele-timisorene-inca-nu-se-stie-cand-va-incepe-modernizarea-la-stiinta-ce-spune-universitatea-politehnica-19254464

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-de-liga-2-din-2022-incepe-de-ziua-nationala-a-romaniei-in-ghencea-in-vacanta-de-iarna-se-intra-dupa-jocul-de-la-brasov-in-care-evolueaza-dinamo-19254426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/fierbe-arena-electrica-societatea-care-e-proprietara-vrea-sa-lamureasca-natura-contractelor-cu-ripensia-si-clubul-care-joaca-acolo-din-1929-neintrerupt-19254408

Anda DELIU 26 Nov. 2022, 09:44 Liga 2
Pe aceeași temă