”Fierbe” Arena Electrica! Societatea care e proprietară vrea să lămurească natura contractelor cu Ripensia și clubul care joacă acolo din 1929, neîntrerupt

Anda DELIU 22 Nov. 2022, 17:12 Diverse
”Fierbe” Arena Electrica! Societatea care e proprietară vrea să lămurească natura contractelor cu Ripensia și clubul care joacă acolo din 1929, neîntrerupt

În fotbalul timișorean a izbucnit un nou scandal, iar ”epicentrul” este la Stadionul Electrica, fostul Progresul, deținut de Societatea de Transport Public Timișoara.

Noul director, care este cumnatul fostei gimnaste Simona Amânar și al viceprimarului Cosmin Tabără, dorește să lămurească situația contractuală a utilizării bazei sportive, folosită gratis de toată lumea.

Deocamdată, cu Ripensia nu sunt probleme, dar problema a escaladat cu clubul Electrica, care în prezent joacă în Liga 5 Timiș și în competițiile juvenile!

Circ sâmbătă și luni cu Electrica

Clubul Electrica are cinci grupe de copii, dintre care doar două înscrise în competiții, și una de seniori, în Liga 5. Sâmbătă, seniorii aveau de la ora 11:00 meci cu Uivar, iar, aparent, li s-ar fi spus că joace pe terenul doi, deoarece pe cel principal, de la ora 15, urma să se dispute un meci festiv, pentru aniversarea a 30 de ani de la înfrățirea orașelor Timișoara și Kalrsruhe (Germania).

Cei de la Electrica nu s-au conformat și spun că acum primăria și Societatea de Transport Public se răzbună pentru că meciul festiv s-a jucat pe un teren mai deteriorat, în contextul ploilor.

”Când am ajuns la stadion, paznicii ne-au zis să jucăm pe terenul doi, care nu era omologat pentru meciuri. Am fi pierdut meciul la «masa verde». Luni, când am venit la stadion la 16, pentru antrenamentul copiilor, ni s-a spus că nu mai putem folosi Baza Electrica”, a declarat, pentru Liga2.ro, directorul sportiv Marius Costișel.

”Din trei în trei ani își aduc aminte de baza Electrica. Iancu, Chivorchian și Negrei mi-au cerut-o, să facă blocuri!”

O versiune mai amplă a scandalului o are Ioan Goia, actual președinte al clubului Electrica și fost director chiar al STPT. El susține că totul este o răzbunare pentru ceea ce s-a petrecut sâmbătă, la fel ca și directorul sportiv, dar a pomenit în discuția cu reporterul și alte interese pentru terenul de la Gara Mică.

”Cei de la club și observatorul m-au sunat sâmbătă, să jucăm pe terenul doi și eu le-am spus să facă cum le spun eu, să joace pe terenul unu! Am vorbit și cu viceprimarul Ruben Lațcău, căci eu cu noul director al STPT nu am ce să vorbesc. I-am spus că voi face o plângere penală pentru directorul lor, pentru tulburare de posesie, și chem Criminalistică și intrăm în stadion. M-a sunat apoi și a spus că este în regulă, i-am spus că îi apreciez gestul, dar că nu-l uit”, ne-a spus, tranșant, Goia.

Goia crede că meciul de sâmbătă, cu nemții, a declanșat acest puseu de orgolii, dar, totuși, știe că multă lume vrea baza, și pomentește inclusiv numele cluburilor Poli și Ripensiei.

”Sâmbătă ei trebuiau să joace pe Colterm, dar pentru că ei sunt în insolvență, le-au cerut bani. Și atunci, Samuel (n.r. – al doilea prenume a lui Dominic Fritz) a zis că îi trimite repede la Electrica, fără să ne anunțe din timp. Toată lumea vrea să folosească Electrica. Din trei în trei ani își aduc aminte de Baza Electrica. Iancu, Chivorchian și Negrei au spus să le dau terenul să facă blocuri! I-am refuzat! Așa cum l-am refuzat și pe Olaru, să facă ce a făcut la UMT, cât timp am fost director la STPT. Nu i-am dat acordul de vecinătate (n.r. – stadionul UMT a fost dărâmat și se construiește un spa). Și ACS Poli a vrut să ne scoată, și Ripensia. Prin fostul director, Bitea (n.r. – Nicolae Bitea, perceput ca apropiat al lui Robu). I-am spus lui Bitea la fel, că îi fac plângere penală. Iar lui Mihu i-am spus să își vadă de treaba lui”, a mai spus, foarte franc, Ioan Goia.

Directorul actual al STPT spune că e vorba de chestiuni juridice, nu răzbunări

Toamna aceasta, la Societatea de Transport Public timișoreană a venit un nou director. Este vorba de inginerul Constantin Cocheci, adus din afara societății, soțul surorii lui Cosmin Tabără, și el viceprimar al Timișoarei, dar din alt partid față de colegul Ruben Lațcău și Dominic Fritz.

Cocheci e însă pe aceeași linie politică cu Fritz și Lațcău. ”În orice lume civilizată, lucrurile se bazează pe un contract. Eu le-am cerut doar să-mi arate acest contract care a dispărut de câțiva ani de la STPT (n.r. – Goia a condus STPT înainte lui Nicolae Bitea, cu care se certa și care a spus, la rându-i, în trecut, că nu găsea contracul clubului pentru utilizarea bazei). Vreau să văd în ce bază folosesc ei baza aceasta sportivă aceasta fără să plătească. Este și o echipă de fotbal feminin aici. Avem un control al Curții de Conturi, care ne cere aceste lucruri. Ripensia înțeleg că are un contract să ne promoveze pe tricouri și bannere. Electrica refuză să ne arate un contract pentru care eu am găsit doar un număr, în niște mailuri mai vechi. În 11 noiembrie le-am tranmis asta. Au termen până la 10 decembrie, astfel, mă văd nevoit să denunț uniltaeral contractul. Copiii se pot antrena, s-au și antrenat luni eu nu știu ce au făcut paznicii”, a declarat pentru Liga 2 ProSport Constantin Cocheci.

Ripensia, în pericol și ea?

Așadar, dacă pentru Electrica se va ajunge, probabil, la poliție și instanță, pentru Ripensia încă nu este clar.

Este însă prima dată când cineva spune public și răspicat că clubul utilizează baza Electrica fără a plăti vreun leu, asta în contextul în care Dumitru Mihu s-a tot plâns că autoritățile nu sprijină echipa cu nimic. Ei bine, e clar că acest nimic nu e tocmai ”cuantificabil” la zero absolut. Cert e că și Ripensia va trebui să lămurească modul în care utilizează arena.

”Societatea noastră are probleme financiare mari. Vom discuta și cu Ripensia. Curtea de Conturi va face un raport final, controlul e încă în desfășurare”, a mai spus Cocheci, în sensul în care depinde de Curtea de conturi dacă, în baza promovării STPT, Ripensia va mai putea utiliza baza ca până acum, fără a plăti.

Astăzi, la ora 16:00, Constantin Cocheci urma să se întâlnească la stadion cu părinții copiilor de la clubul Electrica, căci o parte sunt membri ai asociației juridice. A avut surpriza de a se întâlni doar cu doi dintre ei. Publicația noastră va merge pe firul acestei situații și în perioada următoare și vă va ține la curent!

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-polisti-au-cerut-respect-pentru-timisoara-mars-inainte-de-derby-ul-cu-ripensia-vrem-stadion-nou-vrem-sala-noua-de-sport-vrem-bazin-de-inot-vrem-tot-ce-e-normal-19252312

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-lego-din-timisoara-are-pentru-prima-data-oferte-intre-firmele-interesate-este-si-cea-care-a-taraganat-constructia-noii-arene-din-arad-19251885

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/probleme-cu-documentatia-pentru-noul-stadion-de-mare-capacitate-al-timisoarei-presedintele-consiliului-judetean-il-voi-aborda-pe-domnul-prim-ministru-19251259

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-penultimei-etape-din-liga-2-stabilita-in-2022-derby-ul-rundei-poli-iasi-dinamo-se-joaca-sambata-steaua-fc-brasov-a-fost-pus-duminica-19253974

Anda DELIU 22 Nov. 2022, 17:12 Diverse
Pe aceeași temă