Ripensia consideră că nu e favorită în derby-ul Timișoarei cu Poli: ”Din păcate, este un derby al suferinței”

Anda DELIU 21 Oct. 2021, 17:17 Liga 2
Ripensia consideră că nu e favorită în derby-ul Timișoarei cu Poli: ”Din păcate, este un derby al suferinței”

În etapa a 11-a a Ligii 2 vor fi trei derby-uri județene în Liga 2, al Sibiului, Timișului, respectiv Clujului.

Sâmbătă, de la ora 15:00, se va juca derby-ul Timișoarei, între echipele clasate pe locurile 13 și 14, la egalitate de puncte, 10. Ripensia este acum sub Politehnica din cauza unei diferențe mici de golaveraj, 10-15 față de 11-15.

”Antrenorul interimar” al ripensiștilor, Iulian Muntean, e de părere că alb-violeții sunt favoriți, deoarece au mai mult succes în meciurile directe și au jucători mai experimentați.

Derby-ul suferinței la Timișoara

În acest an, timișorenele din Liga 2 au avut un start slab de sezon, aspect punctat și de Iulian Muntean foarte realist.

”Întotdeauna meciurile cu Poli ne duc la maximum. Pe de pe o parte este o șansă bună să schimbăm impresia neplăcută pe care am lăsat-o poate după meciul cu U Cluj (n.r. – meci pierdut pe ”Dan Păltinișanu” cu 0-3). De asta este bine la fotbal, că săptămână de săptămână ai meci și poți întotdeauna să schimbi impresia lăsată. Este un meci foarte greu pentru noi. Poate și prin prisma locului din clasament pe care îl ocupăm și a numărului de puncte pe care l-am acumulat, dar, din păcate, și Poli este în aceeași situație. E păcat că ambele echipe ale Timișaorei au reușit să adune doar 10 puncte în 10 etape. Probabil că altfel ar fi fost încărcătură jocului dacă eram undeva pe locurile 2-3 și ne băteam pentru play-off. Dar, așa, din păcate, este poate un derby al suferinței. Un derby al orașului din care poate o echipă va ieși avantajată și își va adjudeca cele trei puncte și cealaltă va avea în continuare o viață foarte grea. Avem avantaj că nu trebuie să motivăm foarte mult băieții, că ei vin direct motivați pentru meciurile de genul acesta”, a declarat preparatorul fizic.

Poli ar fi favorită, cred ripensiștii

Ripensiștii consideră că poliștii, gazde în acest meci, au avantajul experienței.

”În mod normal, Poli e favorită în aceste meciuri și datorită meciurilor care s-au disputat până acum între noi. Cel puțin, de când sunt eu la club, între ani jumătate avem o singură victorie pe «Dan Păltinișanu», cu golul lui Popovici, și mai avem un rezultat de egalitate, în rest au fost doar înfrângeri. Prin prisma asta Poli este un pic favorită și poate și datorită faptului că au jucători de valoare care evolaut în Liga 1, spre deosebire de noi care nu avem jucători care să fie evoluat în prima ligă. Dar, poate printr-o capacitare foarte bună, printr-o dăruire exemplară și muncind de două ori mai mult decât adversarul, cum le-am zis săptămâna aceasta, vom aduce victoria de partea noastră”, a mai spus Muntean.

Jucătorii Ripensiei speră să-i ajute tinerețea

Vor lipsi și jucători importanți la roș-galbeni. Stephane Coulibaly este suspendat, iar Mihai Ene, Nemanja Sokovic și Cristian Pădurariu nu sunt disponibili fizic.

Gabriel Stoi, cel mai vechi jucător de la Ripensia, e convins că tinerețea echipei sale poate fi avantajul. ”Va fi un meci foarte frumos, un derby local. Întotdeauna este o anumită încărcătură, dar sper să ieșim victorioși. Suntem foarte concentrați, ne-am antrenat bine săptămâna aceasta. Întâlnim o echipă puternică, dar sper să câștigăm. Ar fi bun și un punct, dar ne gândim întotdeauna la cele trei puncte. Întâlnim o echipă dificilă, dar se poate obține victoria”, a declarat Stoi.

Înainte de debutul etapei a 11-a a Ligii 2, Poli Timișoara e pe locul 13, iar Ripensia se află pe poziția a 14-a, ambele având 10 puncte. Partida se va disputa pe ”Dan Păltinișanu”, sâmbătă, de la ora 15:00, meciul defiind televizat. În schimb, deținătorii drepturilor TV au preferat să transmită celelalte două derby-uri județene din această rundă: FC Hermannstadt – CS Comunal Şelimbăr (sâmbătă, ora 12:30) și Universitatea Cluj – Unirea Dej (duminică, ora 12:30).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/certificatul-verde-devine-obligatoriu-in-fotbal-noii-termeni-pe-care-cluburile-trebuie-sa-ii-respecte-dupa-explozia-de-cazuri-de-covid-19-in-romania-19206111

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-11-a-a-ligii-2-extrem-de-interesanta-numai-cu-meciuri-echilibrate-petrolul-steaua-deschide-runda-in-care-vor-avea-loc-trei-derby-uri-judetene-intre-echipele-din-sibiu-timis-si-cluj-pro-19205978

Anda DELIU 21 Oct. 2021, 17:17 Liga 2
Pe aceeași temă