CarUl a fost prea mare pentru Ripensia! ”U” Cluj câștigă fără probleme la Timișoara, deși gazdele au beneficiat și de penalty

Anda DELIU 15 Oct. 2021, 19:43 Liga 2

După un start de joc greoi, ”U” Cluj s-a impus cu 3-0 la Ripensia, într-un meci pe care elevii lui Erik Lincar l-au terminat în control. Ardelenii au reușit până la urmă, după un debut greoi și lent, să se descătușeze și să marcheze trei goluri, prin Albert Hofman (foto), cu dublă, și Florian Haită, în timp ce bănățenii continuă să aibă o viață dificilă în Liga 2, în contextul în care au avut șansa să deschidă scorul din penalty, prin Golda.

Gorcea a parat penalty-ul lui Golda, dictat ușor de arbitru

Meciul a fost unul destul de amorțit, în contextul în care și atmosfera a fost una cu accente bacoviene, într-o după-amiază foarte rece în Banat chiar și pentru mijlocul lui octombrie. Publicul a fost extrem de puțin numeros, cu doar opt oameni veniți să o susțină pe ”U” Cluj. De altfel, și echipele au jucat destul de lâncezit, cu puține șuturi pe poartă, și acelea anemice.

Atmosfera s-a încins însă în minutul 35, când arbitrul Szabolcs Kovacs a dictat penalty după ce un șut din întoarcere a lui Golda l-a lovit pe Ispas în mână, de la distanță mică. Golda a executat și de la punctul cu var, dar Gorcea a ghicit colțul și a respins.

”U” Cluj a călcat piciorul pe accelerație când trebuie

După acest moment, la care clujenii au protestat foarte vehement, parcă jocul vizitatorilor a mers ceva mai bine. Ribeiro a trimis în transversală direct din lovitură liberă. Apoi, în minutul 44 a venit și primul gol al lui ”U”.

Mitrea a centrat bine, mingea a trecut pe lângă Coulibaly și a ajuns la Albert Hofman, care a marcat din 6 metri, la colțul lung.

După acest moment, cu golul marcat oportun psihologic înainte de pauză, Clujul a marcat din nou într-un moment-cheie, în debutul reprizei secunde. În minutul 48, Florian Haită a înșirat mai mulți adversari și a marcat pentru 0-2. Ripensia a încercat să dea o replică, dar nu prea reușită.

Lovitura finală, cu pasă de la adversar

În minutul 73, clujenii au dat al treilea gol. Andrei Macrițchii a pasat greșit în careu, în centru, direct la Albert Hofman, care a înscris, deși Mosoarcă a reușit un pic să devieze mingea.

Pe final de joc, ripensiștii nu au reușit să mai conteze prea mult, în ciuda declarațiilor optimiste de dinainte de joc, bazate pe faptul că echipa s-a antrenat bine…

RIPENSIA TIMIȘOARA – UNIVERSITATEA CLUJ 0-3

Albert Hofman 44′, 73′, Florian Haită 48′

Ripensia: Mosoarcă – Sturzu (Rob. Stoica 88′), Țieranu, Lalic, Andr. Macrițchii – Val. Macrițchii, Vidrăsan (Mitrov 61′), Coulibaly (cpt.) – Piftor (Rz. Morariu 88′), Golda (Ernest 77′), Mih. Ion (Stoi 77′)
Rezerve neutilizate: I. Rus – Fridrich, D. Rogac, Gladun
Preparator fizic: Iulian Muntean

”U” Cluj: Gorcea – Gîț, D. Ispas, Gugu (cpt.), Mitrea – Balgiu (Dican 84′), Ribeiro, Tescan (Blejdea 63′) – Haită (Acolatse 78′), Boiciuc (Nic. Pîrvulescu 84′), Hofman (M. Ciobanu 78′)
Rezerve neutilizate: Micle – Alarcon, Taub, Vomir
Antrenor: Erik Lincar

Stadion: ”Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș). Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei). Asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Casian Băla (Arad). Rezervă: Răzvan Lădar (Zalău). Observatori: Fevronia Ion (Craiova) și Radu Bitea (Oradea).

Cu acest succes, ”U” Cluj a ajuns pe locul 2 temporar, cu 24 de puncte, la egalitate cu liderul Petrolul, care are însă un golaveraj mai bun. Runda viitoare va juca în 24 octombrie, la Bistrița, cu Unirea Dej. Ripensia a căzut momentan de pe locul 13 pe 14, cu 10 puncte, acum având un golaveraj inferior față de Poli Timișoara. Etapa viitoare, se ”deplasează” acasă, deoarece are derby local găzduit de Poli.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto și Universitatea Cluj

Anda DELIU 15 Oct. 2021, 19:43 Liga 2
Pe aceeași temă