Ripensia are speranțe în meciul cu Unirea Dej: ”S-ar putea să-i încurcăm cu terenul.” La timișoreni a revenit un fiu rătăcitor în ultimele două luni

Anda DELIU 23 Feb. 2023, 18:59 Liga 2
Ripensia are speranțe în meciul cu Unirea Dej: ”S-ar putea să-i încurcăm cu terenul.” La timișoreni a revenit un fiu rătăcitor în ultimele două luni

Ripensia Timișoara va primi vizita Unirii Dej în primul meci oficial din anul 2023, unul care se anunță dificil pentru roș-galbeni, sâmbătă, de la ora 11:00.

Terenul de pe ”Electrica” este prost, dar cu două zile înainte de joc la echipa bănățeană a revenit Mihai Ene, care se despărțise de Ripensia în această iarnă!

Ripensia speră să încurce Unirea Dej și cu terenul prost de pe Electrica

După zile cu vreme caldă, pentru finalul de săptămână se anunță ploi în Banat. Chiar și fără precipitații, terenul stadionului Electrica e foarte prost.

Iulian Muntean spune că asta va încurca și adversarul, dar și pe echipa sa. ”Direct un meci foarte greu. Unirea Dej, una dintre surprizele plăcute ale primei părți a campionatului. O echipă care joacă foarte bine în deplasare. Sperăm să putem să-i încurcăm noi acum, sâmbătă. S-ar putea să-i încurcăm cu terenul, întâi de toate, că va fi foarte greu. Am înțeles că va fi și ploua. În momentul de față e foarte moale, am băgat nisip pe el. E un pic afânat. Va fi o problemă și pentru Dej, și pentru noi. Sunt sigur că va ieși un meci de luptă, în care probabil cine va fi mai atent și nu va greși va avea câștig de cauză”, a declarat preparatorul sportiv Iulian Muntean.

Mihai Ene a revenit la Ripensia!

Surprinzător este că de joi s-a realăturat Ripensiei Mihai Ene, fotbalist care în decembrie a ales să rezilieze cu clubul. Unele informații sunt că a negociat și cu Poli Timișoara în perioada aceasta, dar, până la urmă, a semnat alt contract cu ripensiștii.

”Am înțeles că a semnat astăzi Mihai Ene. E adevărat. În primii 11 sigur nu putem să-l folosim. Putem să-l folosim, dacă vrem, pe parcurs. S-a antrenat, nu a stat două luni, dar am reușit să-l convingem să vină înapoi, pentru că a semnat până în vară. Era una dintre dorințele lui, ca în vară să rămână jucător liber. A preferat să revină la noi pentru că cunoaște grupul, stafful. Nu avea nevoie deloc de aclimatizare, cum ar veni. Poate să intre direct să joace dacă partea fizic e în regulă. Știu că s-a pregătit imediat după ce s-a terminat campionatul cu Bogdan Ungureanu (n.r. preparatorul fizic al Ripensiei). O lună jumătate, cât a fost vacanța. Iar apoi a intrat în program la o echipă de Liga 3, undeva prin zona unde locuiește el”, a spus Muntean despre Ene, mijlocaș care în prima parte a sezonului a evoluat în 6 meciuri și a înscris un gol.

Așadar, o rezervă în plus, în condițiile în care Muntean nu are probleme de lot, căci doar Țieranu și Stoica au avut unele contracturi, desigur, pe lângă accidentarea pe termen lung a lui Nenad Lalic. Muntean crede că Ene, pe care l-a putea trimite pe teren în repriza a doua a jocului cu Unirea Dej, nu a mai vrut să fie ripensist, deoarece visa la primul eșalon. ”În momentul acela, cine și-a dorit să plece, a putut să plece. El și-a exprimat dorința să plece. A așteptat o ofertă, probabil vorbise, și aștepta o ofertă de Liga 1, care nu i s-a concretizat. Atunci a ales varianta Ripensia din nou, pentru că a zis că i se potrivește cel mai bine în momentul de față”, a mai spus Muntean.

Cu 16 puncte, Ripensia e pe locul 15 în Liga 2 după 16 etape. Unirea Dej e pe poziția a 5-a, cu 27 de puncte. Meciul de la Timișoara, de pe arena Electrica, are loc sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 17-a a Ligii 2, antepenultima a sezonului regular.

Foto: Ripensia Timișoara și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Anda DELIU 23 Feb. 2023, 18:59 Liga 2
Pe aceeași temă