Ripensia, ajutată de UTA și încurcată de Poli Timișoara înaintea meciului capital cu Progresul Spartac. Iulian Muntean: ”Dacă nu câștigăm, înseamnă că nu merităm să rămânem în Liga 2”

Anda DELIU 12 Apr. 2023, 17:33 Liga 2
Ripensia, ajutată de UTA și încurcată de Poli Timișoara înaintea meciului capital cu Progresul Spartac. Iulian Muntean: ”Dacă nu câștigăm, înseamnă că nu merităm să rămânem în Liga 2”

E acum ori niciodată în Vinerea Mare, la Buftea, pentru Ripensia. Dacă timișorenii pierd cu Progresul Spartac, formație ce are un meci în minus și trei puncte în plus, vor fi matematic retrogradați din Liga 2, în condițiile în care vor mai avea apoi două jocuri în ultimele trei etape.

În acest context, pentru a se pregăti pentru jocul care va avea loc pe gazon sintetic, roș-galbenii au mers pentru un antrenament tocmai la Arad, căci Poli Timișoara a ”ferecat” bine porțile de la Baza Sportivă 2.

Iulian Muntean spune că nu mai e de glumă pentru Ripensia

Ripensia are tot lotul valid pentru jocul cu Progresul Spartac, cu excepția portarului Paul Toroc. Mijlocașul Vlad Moraru a avut ceva probleme, dar și-a revenit.

Echipa nu a făcut decât un egal cu Viitorul Pandurii (scor 1-1), runda trecută, iar Iulian Muntean a spus clar că dacă nici pe Progresul Spartac nu o înving, elevii săi merită să retrogradeze.

”Meciul acesta ar trebuie să-l câștigăm. Dacă nici acum nu câștigăm, atunci înseamnă că în momentul de față nu cred că merităm să rămânem în Liga 2, dacă ei ne bat în meciu direct! Chiar dacă cicumstanțele sunt în favoarea lor, mai ales că ei vor juca la ei acasă, au avut și meciul din sezonul regular tot la ei acasă. Se desfășoară pe sintetic, pentru ei e un plus. Dar dacă suntem mai buni ca ei și câștigăm, înseamnă că avem șanse să rămâne pentru meciul de la baraj”, a punctat cel care e antrenorul principal de facto la Ripensia.

Timișoara fotbalistică nu se dezminte la ”săpat”!

Adesea, oamenii de fotbal sau din sport din alte orașe au remarcat că între cluburile timișorene există o adversitate dusă dincolo de ambiția sportivă firească de a fi cel mai bun. Ei bine, arădenii de la UTA au lăsat Ripensia să se antreneze pe stadionul Motorul, în timp ce la Poli Timișoara, aparent, chiar din dorința managerului Costel Pantilimon, nu li s-a permis accesul ripensiștilor la terenul sintetic de la Baza Sportivă 2.

La început de an, tot înainte de jocul cu Progresul Spartac, Dumbrăviței i s-a cerut 1000 de lei pe oră pentru un antrenament pe sinteticul montat de FRF pentru fostul Centru de Excelență de la Timișoara, ajuns acum proprietatea UPT.

”E normal să fie un pic mai bună starea de spirit. Dar am întâmpinat ceva probleme în pregătire săptămâna aceasta. Nu am găsit înțelegere djn partea celor de la Poli să ne lase să ne antrenăm și noi pe terenul sintetic de la Baza 2. Și am fost obligați ieri să mergem la Arad. Am primit acolo acceptul să ne antrenăm pe Motorul, Pentru că era important să facem măcar două antrenamente pe sintetic înainte de a merge la Buftea. Doar un antrenament am reușit. Aș fi vrut și astăzi să fac pe sintetic, dar e plin acolo, sunt toate grupele lor. Ieri a fost ceva turneu și nu am avut cum să intrăm”, a punctat Muntean.

Moralul ripensiștilor s-a mai ridicat înaintea meciului cu Progresul Spartac

Firește, primul egal din acest an, dar și prestația de sâmbătă cu Viitorul Pandurii a dat curaj jucătorilor. Ei știu că nu mai pot însă să se mulțumească cu remize.

Ripensia și Progresul Spartac se luptă pentru locul de baraj de menținere în Liga 2. ”Este un meci crucial pentru noi. O deplasare grea din prisma drumului și a terenului sintetic. Dar mergem acolo să luăm cele trei puncte, pentru că dacă nu câștigăm, suntem retrogradați matematic. E un adversar bun, mai ales acasă. Ofensivă, pe care dacă îi lași să joace, te taxează. Noi săptămâna aceasta suntem ok, pentru că în ultimul meci am prestat un joc bun, am luat primul punct”, a spus mijlocașul Raul Vidrăsan.

Nicolae Sofran a punctat că e nevoie și de mai multă concentrare. ”Se simte așa puțin de presiune. Dar la ora meciului sper să nu simțim presiunea și să eliminăm din greșelile din meciurile anterioare, pentru că ne-au costat destul de mult. După părerea mea, o să fie un joc destul de echilibrat, pentru că sunt o echipă asemănătoare cu noi și ca și vârstă, joc. Sper să reușim să luăm cele trei puncte, pentru că un egal nu ne ajută deloc pe noi. Atacant nu e postul meu, dar, sincer, e un post care îmi place. Mi se pare că am dat un radament cât de cât bun pe postul acesta, dar cel de bază e mijlocaș dreapta”, a punctat jucătorul reprofilat în vârf de atac.

Cu un eșec în fața Progresului Spartac, Ripensia retrogradează matematic

Înaintea etapei a 4-a a play-out-ului Ligii 2, Ripensia are 17 puncte și ocupă locul 6, retrogradabil direct în Grupa B. Cu 20 de puncte, Progresul Spartac e pe locul 5, de participare la barajul de menținere, însă bucureștenii au și un meci mai puțin disputat decât timișorenii. Meciul are loc vineri, de la ora 11:00, pe terenul sintetic al bazei federației de la Buftea.

În sezonul regular, Progresul Spartac și Ripensia Timișoara s-au întâlnit în etapa a 14-a, la 11 noiembrie 2022, tot pe terenul din Buftea, iar meciul s-a terminat la egalitate. A fost 1-1, după reușitele lui Stefan Visic (9′ – foto), pentru bucureșteni, respectiv Alexandru Piftor (78′), pentru timișoreni.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eduard-radu-uitase-de-cand-nu-a-mai-castigat-progresul-spartac-19266192

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vrem-steaua-in-a-motivul-strategic-pentru-care-gloriile-stelei-au-fost-prezente-in-numar-mare-la-meciul-cu-poli-iasi-s-au-intalnit-in-ghencea-cu-doua-ore-inainte-de-joc-19266404

https://liga2.prosport.ro/seria-1/paul-paturca-s-a-despartit-de-concordia-chiajna-si-a-ajuns-la-alta-echipa-din-liga-2-pentru-care-inca-nu-poate-juca-totul-s-a-intamplat-brusc-nu-m-am-asteptat-absolut-deloc-19266304

Anda DELIU 12 Apr. 2023, 17:33 Liga 2
Pe aceeași temă